reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Trzymamy kciuki za wizyty piekne jajka i udany transfer oraz kropki koralika i lile i za dzidzie husan :)

Wakacje w koncu sa wakacje !! :D
Mamy to dzieciaczki przychodza na swiat :*
Bety sa w koncu pozytywne :) :) forum odczarowane :) :D
Sierpień rozpoczal sie szczesliwa beta wiec niech bedzie jeszcze bardziej szczesliwy niz lipiec
Worek dobrych wiadomosci pękł bety rosna w górę sa kolejne ciążę czekamy na reszte :):*:wink::yes:
Trzymamy kciuki za dzieciaczki madziongi

Do zbycia marvelon 17 szt jesli ktos potrzebuje marzen88 z checia sie pozbedzie

18:katherine203 - wizyta przed crio
18:butterfly1331 -wizyta w trakcie stymulacji
18:AniaCh83- transfer

19: misis188- wizyta kontrolna po transferze w nowej klinice
22:nieagatka- wizyta kontrolna
23:natula - wizyta u gin prowadzacego ciążę
25:ewelin86 - wizyta u gin prowadzacego ciążę
25:rybka14-wizyta pecherzykowa
31: Ewunka - wizyta kontrolna przed stymulacja
31:husan- wizyta kontrolna u gin prowadzacego ciążę

Wrzesień
Shake it up baby, twist and shout :)
Bedzie sie dzialo tej jesieni :)

5:Ewa651 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
Ewunka -rozpoczecie stymulacji
gosia321- rozpoczecie stymulacji
Falka- rozpoczecue stymulacji
BeataWarszawa - rozpoczecie stymulacji
Natalia89- rozpoczecie stymulacji
Katherina203 - transfer
Skontrolujcie kalendarz gdzie którą dopisac :)
;) :D
♡♡♡♡♡[/QUOTE]

reklama
Gosia - dawki q10 w postaci 30g czy 60g jak to serwuja w aptekach to dawki kosmetyczne ktore maja zerowy badz znikomy wplyw. w ivf zeby zauwazyc roznice dawki musza byc znaczaco wyzsze - min 300g, najlepiej w granicach 400-600

lolitka200, bardzo Cię proszę napisz coś więcej jak jeszcze można sobie pomóc?
czytam twój podpis i miałaś sporo tych stymulacji, dużo przeszłaś. ja brałam tym razem DHEA 50 mg, q10 tez ale tylko 100 i mam najgorszy efekt stymulacji i całej procedury tylko 3 zarodki wolne więc czeka mnie in vitro od nowa.
jaki czas najlepiej , żeby minął od stymulacji do następnej?
chciałabym podejść jeszcze w grudniu tylko czy odpoczną jajniki.
czy wracać od razu po transferze? bo chyba ja wracam nie będę czekać wtedy zostałam i nic z tego nie wyszło.

Co do lutinusa i luteiny, w pierwszej klinice dostawalam luteine w drugiej lutinis. Roznica w cenach dla mnie kolosalna, przy konsultacjach u innych lekarzy (w sumie pytalam o to czterech lekarzy) każdy potwierdzal mi to, ze lutinus i luteina to to samo. Dlatego dostajac receptę na lutinus w aptece prosiłam o zamiennik-luteinę. Dwa razy na luteinie mi sie udało, raz biochemiczna i teraz ciąża. Mam wrażenie, ze przedstawiciele zadbali w klinice o to zeby lekarze wypisywali wlasnie lutinus.

Uff, wróciłam do domu po transferze. Udało sie wyhodować do dzisiaj 6 zarodków , wszystkie 8 w tym piec 8A i jeden B, ale powiedział, ze to i tak dobre. To chyba dobry wynik co nie ? I chyba lepiej ze tak sie podzieliły juz co ? Metoda ICSI, ale co to znaczy MII - 14, MI- 0, GV- 2, atretyczne - 0 ???

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

może któraś z dziewczyn będzie miała pomysł na moją stymulację lub jakiekolwiek wskazówki.
I procedura, długi protokół od 21 dc gonapeptyl , cała ampułka, następnie po miesiączce stymulacja, najpierw gonalf 225, potem gonalf 300 i pod koniec 150 gonalu i 150 menopuru.
odpowiedź 10 komórek, 12 dni stymulacji, punkcja w 14 dniu,
pobranych 8 dojrzałych, wszystkie zapłodnione,
6 zarodków 8A, jeden 9 A i jeden 4B
transfer w 3 dobie, 8 A i 9 A.
Z tej procedury ciąża i poród.
reszta w dalszej hodowli do 5 doby, jeden został zamrożony, reszta zginęła.
Po roku podejście do crio- nieudane, beta 15, a potem 7 i nic.
Następne podejście II procedura, krótki protokół, gonal 225 tylko, punkcja 11 dn, uzyskano 6 komórek,
4 się zapłodniły i 4 były 8 AA, podane 2 8 AA w 3 dobie, reszta padła w hodowli. Nieudane.
i teraz III procedura, długi protokół antyki, a pożniej gonapeptyl 16 dni po pół ampułki, następnie gonal f 150 i menopur 150, punkcja 12 dniu, tylko 4 komórki, dzisiaj dowiedziałam się , że są słabe 4b, 5b chyba i jeszcze jeden słaby.
nie liczę na cud, bo to niemożliwe. już umawiam konsultacje na wrzesień.

Uff, wróciłam do domu po transferze. Udało sie wyhodować do dzisiaj 6 zarodków , wszystkie 8 w tym piec 8A i jeden B, ale powiedział, ze to i tak dobre. To chyba dobry wynik co nie ? I chyba lepiej ze tak sie podzieliły juz co ? Metoda ICSI, ale co to znaczy MII - 14, MI- 0, GV- 2, atretyczne - 0 ???

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Wiec teraz trzymaj nozki scisniete i nie wypuszczaj kropka przez 9 m

reklama
Do góry