reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Jej, super, już druga weryfikacja w 6 dniu! Ja myślałam, ze ty masz jutro betę. Z tego co widziałam po wynikach dziewczyn z forum i z tego co sie dopytywałam w tym tygodniu 2 ginekologów (jedna ginekolog-endokrynolog) to nie jest za niski. A jakie dawki i jakiego progesteronu przyjmujesz w lekach?
Dopochwowo luteine 3 razy dziennie po 400 i podjezykowo 3 razy dziennie po 200. Dawki duże ale cykl w pełni sztuczny.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dopochwowo luteine 3 razy dziennie po 400 i podjezykowo 3 razy dziennie po 200. Dawki duże ale cykl w pełni sztuczny.

Dawki faktycznie spore. Ja miałam na sztucznym tylko 3x100 lutinus dopochwowo, wchłania sie lepiej niż luteina ale mimo wszystko to pryszcz przy tym co ty bierzesz. Tzn do bety, potem by byl zwiększony, niestety beta poniżej 1. No ale u mnie nie ma żadnej historii poronieniowej, za to jedna ciąża.

A podjęzykowy co dostajesz? Bo jesli dupka to masz realnie więcej progesteronu niż pokazuje wynik.

Dawki faktycznie spore. Ja miałam na sztucznym tylko 3x100 lutinus dopochwowo, wchłania sie lepiej niż luteina ale mimo wszystko to pryszcz przy tym co ty bierzesz. Tzn do bety, potem by byl zwiększony, niestety beta poniżej 1. No ale u mnie nie ma żadnej historii poronieniowej, za to jedna ciąża.

A podjęzykowy co dostajesz? Bo jesli dupka to masz realnie więcej progesteronu niż pokazuje wynik.
Pod język tez luteina. Jestem szczerze ciekawa co powie doktorek

@milagors a ty się ńie wkręcaj, my sie tu zajmujemy najnowszymi zdobyczami medycyny na miarę 21 wieku :nerd::nerd::nerd: a nie wróżeniem z fusów, co to ma znaczyć ze dzień czy dwa po transferze "czujesz, że się nie udało"? Przytul kropka, każ mu zostać i nie mów takich rzeczy :*

Cudna beta, progesteron jest dobry. Pewnie i tak ci zwiekszy luteine bo zawsze zwiekszaja. Ale beta cud miod malina!! Tez taka chce
I będziesz taka miała, albo wyższa. Koleżanki zawsze się ze mnie śmiały ale jak dowiadywalalm się ze są w ciąży to życzyłam im bolacych cyckow, wymiotów co rano a po porodzie bólu rąk od noszenia skarba. I nie było to złośliwe, te dwa objawy mi się kojarzą po prostu dobrze [emoji38]

Dziewczyny jestem 6 dni po punkcji a brzuch boli codzień do dziś. Hmmm czy to normalne? Nie jakiś mega ból ale taki jak na okres bo mam tą wodę w brzuchu. Kiedy się jej pozbede albo jak? Dziś ostatni antybiotyk zażywam hmm

Normalne. Mnie brzuch długo pobolewał, do 6 tc na pewno. Więc się przygotuj, bo potem w ciąży też pobolewa. Dziewczyny tu polecają no-spę, ja nie brałam, ale może akurat Ty masz ochotę na farmakologię ;)
Pozdrawiam!

Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny błagam o pomoc czy miała któraś styczność z takimi badaniami ?
Aktywność komórek NK po 2 godz. (50:1) 23,9 % 13,7 — 33,5

P.ciała przeciwplemnikowe (ASA) 28,95 RU/ml ujemny : < 30 dodatni : > 30

P.ciała p.peroksydazie tarczycowej (TPOA) ↑ 698,4 IU/ml ujemny: < 8,0 dodatni: >8,0

P.ciała przeciwjądrowe (ANA) ujemny
<1:160: ujemny >1:160: dodatni

Ten wynik TPOA mam ogromny !!! Czy to może być przyczyna niepowodzeń ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry