Oczekiwanie2017
Fanka BB :)
a wino w jakich dawkach przyjmujesz?? a łosoś i nasiona chia są??
A no winko oczywiście przyjmuje ("Kto od rana czyta posty Dżoasi to przy wytrawnym winie wcale nie grymasi"
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
a wino w jakich dawkach przyjmujesz?? a łosoś i nasiona chia są??
Tyle że ja przy krótkim miałam lekka hiperke i jeśli byłby zarodek to u tak miałam mieć crio właśnie przez te hiperke...Jeśli poprzedni się nie udał to ja bym teraz zmieniła... zawsze jak coś nie wychodzi, to chcę coś zmienić lub przynajmniej dołożyć - żeby nie stać w miejscu. U mnie amh ponad 5, ale dopiero po drillingu jajników reaguję na leki. Podejrzewam, że przez drillingiem amh mogło być nawet większe ale w ogóle nie reagowałam na leki... Tez mam pco i miałam długi protokół, hiperki ani śladu i przy dość dużych dawkach hormonów 9 komórek, 7 prawidłowych (rosło ok 15 pęcherzyków ale nierównej wielkości). Ja bym zaryzykowała... Ale to moje zdanie i ja lubię ryzyko![]()
Przyznam że się nie znam ale na zdrowy rozum wzielabym długi. W razie hiperki można zrobić crio a w razie braku jajek już nic nie zrobisz
---26tc---
Najważniejsza rukola, pestki dyni i buraki![]()
Dziewczyny mam mętlik w głowie od kilku tygodni...proszę poradzicie jaja Wy podhełybyscie decyzję.
Jestem w programie 2+1 , pierwsza nieudana próbę mam za sobą i nie miałam nawet transferu ...
Był to protokół krótki z antagonista po 75 menopur i gonal przez 6 dni...
Teraz próba numer dwa a ja miotam się pomiędzy dwoma świetnymi lekarzami w mojej klinice. ... Dr M znów chce krótki protokół mówi że go zmodyfikuje i że powinno być lepiej niż ostatnio...że niby długi dla mnie jest zły, że to za duże ryzyko...
Za to dr G mówił odwrotnie, że długi jest ok i owszem jest ryzyko duzej hiperki ale on nie widzi innej lepszej możliwości aby osiągnąć zarodki....więc u niego byłby protokół długi.
Moje AMH 11 mam nie stwierdzone policystyczne jajniki i hioerprilaktybemie.
Który protokół według Was???
Dziewczyny mam mętlik w głowie od kilku tygodni...proszę poradzicie jaja Wy podhełybyscie decyzję.
Jestem w programie 2+1 , pierwsza nieudana próbę mam za sobą i nie miałam nawet transferu ...
Był to protokół krótki z antagonista po 75 menopur i gonal przez 6 dni...
Teraz próba numer dwa a ja miotam się pomiędzy dwoma świetnymi lekarzami w mojej klinice. ... Dr M znów chce krótki protokół mówi że go zmodyfikuje i że powinno być lepiej niż ostatnio...że niby długi dla mnie jest zły, że to za duże ryzyko...
Za to dr G mówił odwrotnie, że długi jest ok i owszem jest ryzyko duzej hiperki ale on nie widzi innej lepszej możliwości aby osiągnąć zarodki....więc u niego byłby protokół długi.
Moje AMH 11 mam nie stwierdzone policystyczne jajniki i hioerprilaktybemie.
Który protokół według Was???
A tak sobie dorzuciłam chociaż w przepisie nie byłogranat w sałatkach z serami... mniam :*
No właśnie i o tym cały czas mówi mi dr MJa bym skonsultowała z dr Piekarz.
Hiperka to nie jest jakiś se tam katarek, duża może skończyć się w szpitalu.
Podchodzilam z KD. W programie dostaliśmy 6 komórek. Procedura ICSI, zapłodnily się wszystkie, do 6 doby nie dotrwal żaden - usłyszeliśmy ze to biologia [emoji34]Kochana doskonale Cię rozumiem. Ja po punkcji usłyszałam pobraliśmy 15 komórek więc myślę SUPER a na drugi dzień , że owszem 15 ale tylko 3 były ok z czego zapłodnił się tylko 1 ale przestała się rozwijać więc nawet transferu nie miałam... Nikt nie wie czemu tak się stało....