reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
W sobotę po punkcji lekarz mówił że jeśli się jakieś zapłodnia transfer we wtorek, a jednak jest w czwartek. To dobra informacja?
Jesli jest u was czynnik meski to to ma sens bo chca zrobic transfer blastki-czynnik meski wlacza sie w 3 dobie hodowli iw tedy zarodki zatrzymuja się w rozwoju

Glupio mi bylo pisac bo rzadko sie odzywam sie potrzebuje pomocy. W srode mialam punkcje, w piatek transfer. Na wlasna reke od wczoraj zaczelam brac steryd. Dzis w poludnie wzielam luteine bez jedzenia i chwile pozniej zaczelam wymiotowac. Na razie uspokoilo sie, ale boli mnie zoladek, slabo mi. Czy to sa jakies komplikacje po punckji? Dzwonilam juz do Novum i czekam az lekarz oddzwoni. Bede wdzieczna za pomoc
Moze tak byc po punkcji moze masz hiperstymulacje duzo wody duzo bialka. I jakby sie powtarzalo czy krecilo ci sie w glowie lub powiekszal sie obwod brzucha to szybko do szpitala z hiperka nie ma zartow

Aha czyli ciągły stres. Tak czynnik męski.
A nie będą część mrozić w 3 dobie?
Nic nie mówił na ten temat?
Ja bym się na Twoim miejscu cieszyła, bo wygląda na to, że zarodki są ładne, te które dotrwają do stadium blastocysty to są już naprawdę dobre sztuki. :) jak któraś wspomniała w 3 dobie włącza się czynnik męski i te które odpadną najprawdopodobniej nie przetrwałyby w macicy. Tak więc szkoda czasu, nerwów i pieniędzy na takie transfery.

reklama
A nie będą część mrozić w 3 dobie?
Nic nie mówił na ten temat?
Ja bym się na Twoim miejscu cieszyła, bo wygląda na to, że zarodki są ładne, te które dotrwają do stadium blastocysty to są już naprawdę dobre sztuki. :) jak któraś wspomniała w 3 dobie włącza się czynnik męski i te które odpadną najprawdopodobniej nie przetrwałyby w macicy. Tak więc szkoda czasu, nerwów i pieniędzy na takie transfery.
Nic takiego nie powiedziała. Wiem tyle że zaplodnilo się 10 i transfer w czwartek bo zarodek będzie podawany z 5 doby. Zapytała tylko jak się czuje i gdyby coś się działo żebym pamiętała o numerze alarmowym. I tyle w tym temacie.

Do góry