reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Aż mnie kuźwa zatrzęsło [emoji49][emoji49][emoji49].
To niech jeszcze operacji i przeszczepów zabronią, bo to tez jest sztuczne [emoji49]
Zgadzam się z Tobą w końcu ten na gorze dał to po co leczyć!!!! Kur*** może zróbmy Spartę!!! Nie dość ze innowacyjne metody leczenia nie są dostępne w naszym kraju, 2mln zł przeznaczone na TVP a nie na onkologię, przeszczepy leżą i kwiczą to jeszcze zaczyna być herezja odnośnie posiadania dzieci!!! Niech sobie zabiorą te 500+ w dup*** ! Ależ jestem zła jak nic !!!!

reklama
Zgadzam się z Tobą w końcu ten na gorze dał to po co leczyć!!!! Kur*** może zróbmy Spartę!!! Nie dość ze innowacyjne metody leczenia nie są dostępne w naszym kraju, 2mln zł przeznaczone na TVP a nie na onkologię, przeszczepy leżą i kwiczą to jeszcze zaczyna być herezja odnośnie posiadania dzieci!!! Niech sobie zabiorą te 500+ w dup*** ! Ależ jestem zła jak nic !!!!
Zgadzam się z wszystkim co napisałaś - właśnie prawie to samo mówiłam koleżance z biurka obok [emoji49]. Będziemy niedługo kuźwa palić ogniska, tańczyć dookoła i prosic o uleczenie [emoji49]

Dziewczyny. Nie wiem czy nadmiernie marudzę, ale te wyniki niby pozytywne ale dziwnie duże i się tym martwię.

Beta jest 2032 (przyrosty na 48h pow 140%) piątek 354 wtorek 134
Progesteron 160,6 !!!!!!

Co to może znaczyć? Puste jajo?
Skąd Ci to do głowy przyszło? Wyniki są w normie? 2032 z której dpt jest?
Ja w 10dpt miałam 493, w 12dpt 1163, a w 15dpt 3715 więc przyrosty miałam ponad 200% i wszystko jest ok.

Mieszkalas w Portugalii[emoji41] Piekne miejsce. Zazdroszczę. Bylam tam z mezem na wakacjach w 2008 roku. Miejscowość Albufeira czy cos takiego. Zakochalam się w tym miejscu. Ale fajnie ze nie zalujesz tej decyzji o powrocie. Ja ciągle sie zastanawiam [emoji848]
Tez tam bylam tylko kilka lat pozniej :)
Bardzo mile wspominam :)

Za każdym razem szlam długim protokołem. Miesiąc wcześniej antyki, a potem stymulacja tymi samymi lekami menopur i gonapeptyl. Za drugim razem miałam dołożony testosteron w żelu, chyba androtop i genotropin. Było 8 pęcherzyków, 5 dojrzalych komórek, wszystkie się zaplodnily i wszystkie doszły do blastki,wiec zupełnie inny finał. Aż nie mogłam uwierzyć :) Niestety trzy nie zostały ze mna, ale mamy jeszcze dwa i walczę!!
[/QUOTE]
A powiedz jak miesiąc byłaś na antykach to brałaś pod koniec coś oprócz antyków? Ja niby mam mieć krótki z agonista bo taki 7 lat temu najlepsze rezultaty przyniósł ale będę ponad miesiąc na antykach.. Więc czy to nie będzie jednak dlugi skoro antyki dołożył?

Ale macie fajne wspomnienia [emoji3590]. Ja marzę aby tam na wczasy pojechać [emoji846]. Niestety w tym roku sobie odpuszczamy bo nie wiem czy mi te moje dwa zarodeczki starczą i czy nie będę musiała zacząć od nowa [emoji853]
To z czasow kiedy nie wiedzialam, ze bede potrzebowac ivf. Polecielismy do Portugalii, rok pozniej na Kube - wakacje zycia, a kilka miesiecy po poworocie okazalo sie, ze ivf to nasza jedyna opcja... Wtedy byla panika, bo mozna bylo darowac sobie wakacje i kase odlozyc, ale z perspwktywy czasu dobrze sie stalo.

reklama
To z czasow kiedy nie wiedzialam, ze bede potrzebowac ivf. Polecielismy do Portugalii, rok pozniej na Kube - wakacje zycia, a kilka miesiecy po poworocie okazalo sie, ze ivf to nasza jedyna opcja... Wtedy byla panika, bo mozna bylo darowac sobie wakacje i kase odlozyc, ale z perspwktywy czasu dobrze sie stalo.
Na Kubie też byłaś!?!? Ale czad [emoji7].
No pewnie, że wam było szkoda tych wydanych pieniędzy, ale co przeżyliście to wasze i wspomnienia zostaną do końca życia [emoji7].
Na Kubie pięknie, co nie?

Do góry