reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Części z odlewu aluminium do samochodów. Ja wkładam półprodukt do maszyny i wciskam guzik - resztę robi maszyna - obrabia wierci otwory itd, ja wyciągam myje w wodzie i wkładam następny i tak w koło Macieja...nie ciężka ale nudna praca. Produkt wazy chyba 200gram wiec nawet nie dźwigam. Najczęściej siedzę i wlepiam wzrok w maszynę

Zobacz załącznik 1084552

O na takiej mniej więcej pracuje
No to wyższa szkoła jazdy. Maz moj kilka lat pracowal przy produkcji kanałów wentylacyjnych z nierdzewki. Też mi pokazywał pelno takich maszyn. Tam akurat czesto dochodziło do wypadków, bo np mieli rozpiete rękawy i wciągało cale ręce. Tak sie mowi,ze nic trudnego A oczy trzeba mieć dookola glowy.

No to wyższa szkoła jazdy. Maz moj kilka lat pracowal przy produkcji kanałów wentylacyjnych z nierdzewki. Też mi pokazywał pelno takich maszyn. Tam akurat czesto dochodziło do wypadków, bo np mieli rozpiete rękawy i wciągało cale ręce. Tak sie mowi,ze nic trudnego A oczy trzeba mieć dookola glowy.

No ja zamykam drzwi i naciskam zielony guzik nic mnie nie wciągnie bo jak maszyna kończy cykl to się wyłącza. Wypadków u nas w firmie praktycznie zero. Już na odlewni wiecej niebezpiecznych rzeczy, tam zaczynałam. Na maszynach to łatwizna - wuecej kobiet u nas pracuje niż mężczyzn. Bo kobieta dokładniejsza i obróbce po maszynie i w kontroli 100% bo wuecej widzimy [emoji23] nie żebym się wszystkiego w produkcie czepiała

reklama
Bazylia co ma pamięć 🙄 no to prawda.
Ale prawda też jest, że jak.ktos jest tak wytrwały, konsekwentny, mądry i optymistyczny jak Ty to w końcu osiąga swój cel 🙂
Zwróćcie uwagę na to, że wasi znajomi, którzy mieli 5 i 6 w szkole prowadzą różne życie i mają różne stanowiska. A na pewno znacie takich, którzy uczyli się przeciętnie a dziś zbijają kokosy na jakichś interesach. To wytrwałość, konsekwencją, kreatywność i - no dobra- znajomości czasem tez- są determinantami osiągania celów w życiu 💪
To fakt ze pamiec mam dobra, (niestety to czasami dziala na nie korzysc dla mnie), a jeszcze bardziej pamiec wzrokowa ;) Powaznie do tej pory pamietam jak w 4 klasie podstawowki uczylam sie inwokacji na pamiec. To mogla bym ja teraz przepisac z pamieci z przecinkami :o 😂 Dziekuje kochanie TY ZAWSZE WIESZ CO NAPISAC ;) Mam nadzieje ze juz niebawem napize ci MIALAS RACJE ;) A jabede dokladnie widziala w pamieci jakie emotki wtedy wstawilas w poscie :D:D:D

Do góry