reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
danii dzięki, ja trzymam kciukasy za Ciebie ,szybko minie czas chodż sama pamiętam,że nie mogłam się doczekać końca zwłaszcza ,że w tym czasie siedziałam w domu i z dnia na dzień mi się dłużyło,tym razem mam zamiar pracować i się nie denerwować tak wszystkim,będziemy z Tobą ,więc nie masz co się martwić i pytaj o wszystko co Cię ciekawi ;-)a krótki czy długi protokół ?z tego co piszesz to chyba krótki?

andzia - też jestem na etapie badań genetycznych. Niestety na NFZ np. w krakowie trwa to ok. 8 miesięcy:szok: Mam jescze 2 namiary na Łódź i Rzeszów i w poniedzialek będę się dowiadywac jak tam jest na NFZ. Jeśli podobnie to idę prywatnie. U nas koszt 640zł od pary. Najtaniej udało mi się znaleść w tej cenie.
No i powiem Ci jescze, że mam cholernego cykora.

Dotti - co daje akupunktura przy IVF??????

Meg - z tego, co słyszałam I z tego co mi mój akupunkturzysta powiedział, to jest wskazana na lepsze ukrwienie macicy (endmometrium) I generalnie polepszenie krwioobiegu. Szczególnie zalecana jest po transferze aby "podtrzymać wszystko na górze", żeby wstrzymać ewentualne krwawienie @.

zuzanka81 - u mine kochana samopoczucie po jest ok. Ale ja już biegam na akup. długo bardzo, od 2009 r. Cały zeszły rok chodziłam regularnie co tydzień I wyregulowałam sobie miesiaczki (przy moim pcos nieregularne bardzo). Teraz biegam co 2 tyg. Generalnie, nie czuję się już tak ospała w trakcie dnia jak kiedyś I energii mam więcej:) Poza tym, pomaga mi na bóle migrenowe głowy, bóle uszu, brzucha, zęba itp.

To ja z całych sił zaciskam kciuki, ja dopiero za tydzień zaczynam wyciszanie, transfer dopiero gdzieś pod koniec sierpnia, tak bardzo chciałabym już to mieć za sobą

Danii- stresa mam jak 150! Tak bardzo bym chciała, żeby się udało. Będę trzymała kciuki za Ciebie mocno- ja już wtedy powinnam wiedzieć, czy nam się udało:)

dotti79 to ja też mam taką nadzieję,że mi to pomoże,bo ja wiecznie jestem ospała,mam bóle głowy a teraz dodatkowo zaczęły mi nerki dokuczać więc biorę się najpierw za układ moczowy bo mi powiedziała,już mam skierowanie na usg nerek ,badanie ogólne moczu i posiew moczu,ale od dłuższego czasu wiedziałam ,że mam się za to wziąść i tak odkładałam ,odkładałam aż mi akupunkturzystka powiedziała i trochę wstydu narobiła bo staram się o maleństwo a zaniedbałam się od marca :eek: .Więc mnie uspokoiłaś bo ja też mam chodzić co tydzień a kosztuje mnie to 160 zł za wizytę :baffled:więc jak pomaga to mi ulżyło ;-)

lolitko gratuluje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zaglądałam tu co jakiś czas na wieści od ciebie i wkońcu sie doczekałam! strasznie sie ciesze !

trzymam kciuki za betke :) no i wracaj w końcu do nas na prywatny... :p

lolitka gratuluje!!!!super!!!bardzo się ciesze:) Przesyłaj wiruski powoli:D
dotti79 i danii ja też podchodzę w sierpniu. W piątek mam punkcję i w poniedziałek transfer i mam nadzieje ze bedzie ok;-). Narazie byłam w piątek na wizycie kontrolnej i w jednym jajniku niestety torbiel, a w drugim 8 komóreczek. Doktor powiedział że jak na takie niskie AMH, które u mnie wynosi tylko 0,2 to jest bardzo dobry wynik i jak się tyle uda pobrać wszystkie to będzie ekstra-także mam taką nadzieje:).
dotti79 to my w podobnym czasie będziemy:) choc ja troszke później:)

Dziewczyny a powiedzcie mi czy na punkcję trzeba zabrać jakaś koszulke-piżame pantofle czy coś???Krolik Ciebie tym bardziej prosze o odpowiedz bo leczymy się u tego samego doktora, choć myślę że wszędziejest jednakowo:)
dotti79 trzymam mocno kciuki:tak:

Ostatnia edycja:
Isia25 to zależy od Ciebie ,czy weżmiesz koszulkę na zmianę czy nie,przynajmniej w Novum tak jest że zakładasz taką ich spódniczkę jak na wizytach ginekologicznych ,ja sobie wzięłam koszulkę długą i ciepłe skarpetki każą zabrać bo stopy przy punkcji marzną :eek:zresztą przy podpisie umowy i dokumentacji całej dają Ci instrukcję co i jak to wygląda i co masz wziąść ze sobą ,aa i do punkcji nie wolno używać perfum ani dezodorantów.
Trzymam kciuki &&&&

reklama
danii dzięki, ja trzymam kciukasy za Ciebie ,szybko minie czas chodż sama pamiętam,że nie mogłam się doczekać końca zwłaszcza ,że w tym czasie siedziałam w domu i z dnia na dzień mi się dłużyło,tym razem mam zamiar pracować i się nie denerwować tak wszystkim,będziemy z Tobą ,więc nie masz co się martwić i pytaj o wszystko co Cię ciekawi ;-)a krótki czy długi protokół ?z tego co piszesz to chyba krótki?

Z tego co gin mówił to raczej długi, od 7ego mam wyciszanie i od 18 stymulację, planują punkcję 29 sierpnia.

Do góry