reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Lula2000 zaciskam mocno kciukasy i tak naprawdę zazdroszcze :) mi bardzo brakuje tych emocji i nadziei!!
Ściskam i daj znać jak stymulacja :)
sham - dzięki za kciukasy :) Nie ma czego zazdrościć tak do końca, bo działam trochę ryzykownie z tym pośpiechem. Walczę z czasem by zdążyć przed zwolnieniem z pracy... Już od dwóch lat się wstrzymuje przed zmianą bo nie chciałam 'oszukać' nowego pracodawcy nagłą ciążą. Ale jak widać, życie pokazuje, że takie 'sprytne' plany zwykle się nie udają. Cała ta 'akcja' jakoś tak mi rosyjską ruletkę trochę przypomina...

Witam wszystkie staraczki i zaciazone :-)

Dziewczyny, czy ma to jakieś znaczenie - zauważyłam minimalne plamienie, dosłownie minimalnea jutro mam robić wymazy z pochwy na chlamydię i bakteriolog- mykologiczny czy wynik przez to może wyjść fałyszywy, niedobry, czy nie ma to żadnego znaczenia. Kiedyś jak brałam antyki to przy którymś ( nazyw nie pamiętam )też plamiłam nawet cały miesiąc, tylko nie pamiętam czy miałam wtedy robiony wymaz, ale zdaje mi się że tak. Jak myślicie robić????
A można dostać plamienia po cytologi ( wczoraj miałam )

Tak,po cytologii moze wystapic lekkie plamienie

lula - mialas niezla stope zaplodnienia jesli sie tak moge wyrazic. moje osobiste zdanie jest takie, ze ja zawsze polecam ICSI. dlaczego? bo jak sie tyle kasy wywala to ostatnia rzecza jest pozostawic plywakom samym sobie w nadziei ze dobrze sie spisza. a ICSI zalatwia sprawe. jak masz dobrego embriologa to masz zaplodnienie na ponad 90% a kazdy zarodek wazny wiec ja tam wole wydac dodatkowo 1000 i miec pewnosc ze zaplodnienie bylo maksymalne.

14mln to dobry wynik.... a 4% dobrych to co to oznacza? dobrych ze ruch A i B czy ze zywych czy ze prawidlowych?

Wiecie może co oznacza podanie zarodka 2bb?

I jeszcze chciałam zapytac czy mam po transferze lezec czy mogę normalnie chodzić do pracy.

Dziewczyny dzis mam transfer ( stadium bastocysty).Punkcję miałam w piatek 4.11.2011. Tylko dwa pęcherzyki mi wyjęli. Dwa się zapłodniły ale tylko jeden (ten największy) mi urósł do takiego stadium. Teraz kolejne chwile grozy bo nie wiadomo czy się zagnieżdzi.
Proszę doradźcie mi czy po tym transferze mogę normalnie funkcjonować czy też mam leżeć.A jak leżeć to ile?

Tu gdzie mieszkam in vitro finansuje a"la polski NFZ.Leki tez ale częściowo. Na fostimon i Cetrotide wydałam 300Euro.

Trzymam kciuki :biggrin2::biggrin2::biggrin2:. I odpoczywaj i ciesz sie tym stanem:biggrin2::biggrin2::biggrin2: Zadnego wysilku a praca tylko lekka:biggrin2:

czesc , ja juz po punkcji :) 8 jajeczek do zaplodnienia :) jutro bede wiedziec ile sie zaplodnilo :) niom i czekam do soboty :) teraz mam odpoczywac i zero stresu hehehe :) pozdrawiam
Trzymam kciukasy:tak::tak::tak:

Wiecie może co oznacza podanie zarodka 2bb?

I jeszcze chciałam zapytac czy mam po transferze lezec czy mogę normalnie chodzić do pracy.

Oto strona gdzie mozesz poczytac o podzialach i zobaczyc fotke blastusia 2BB jak i blastusi w roznych stadiach rozwoju:-)
IVF Blastocyst Pictures & Blastocyst Stage Embryo Grading Photos

[h=5]gkvip2505 dziękuję , oglądałam i porównywałam z moją fotką z labo. Jak myślisz czy w poniedziałek mogę iść do pracy ( pracuję w biurze i większość czasu w pozycji siedzącej)
[/h]

reklama
witam!
pierwszy raz pisze, choc bardzo czesto czytam forum.
moze ktos mi odpowie czy to cud co sie dzieje.
19 wrzesnia transfer 2 swiezych zarodkow. 14dpt beta 49, 16dpt beta 1,8 no i zalamka. 19 pazdziernik histeroskopia zeby wykluczyc wady macicy no i wynik ze macica idealna wiec slabe zarodki no i szybko polecialy. oczekiwalam @ zeby zaczac estrofem przed transferem mrozonek. @ brak, znow fajki i piwko zaczely mi bardzo smakowac, dzis rano siknelam na test - pozytywny, zamiast do pracy najpierw na bete pojechalam - wynik 224,5. mojego doktorka nie ma w pracy do konca tygodnia wiec uznalam ze zaczekam z powtorka bety i konsultacja do poniedzialku. czy moge sie cieszyc??? choc troszke???!!!

Do góry