reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

lindi77-daj troche tej swoje zupki sprobowac , ale mi smaka narobilas hehe :) ja mam napisane na palnie ze mam brac kwas foliowy , i koztyzon ze wzgledu na moja wade w genach no i utrogest jutro wieczorem 2 tablekti i potem codziennie po 6 az do odwolania :)
agapl13- mowie ci zryp ich tam rowno jak jutro bedziesz dzwonic :) palcisz wymagadz ,szkoda by bylo tyle kasy i nerwow jakby mialo nie dosc do transferu , ale trzymam mocno za Ciebie kochana kciuki , wyjatkowo mocno :)
gkvip2505-ja rowniez mialam badane komorki pod wzgledem chromosomow i to rowniez jest standart w mojej klinice,tam samo jak obowiazkowa histeroskopia i sprawdzenie genow,u ciebie w szkocji jak tam jest kasa chorych pokrywa zaplodnienie czy nie ?
magdusia31-dzieki :) mowie ci skonczysz anty i potem juz poleci szybko :) i niedlugo ja bede trzymac za Ciebie kciuki :)

tez w swoich klinikach dostawalyscie zdjecie waszysz zarodeczkow ?:)

reklama
Ja mieszkam we Francji ,gdzie in vitro jest teoretycznie w 100% refundowane do 4 prob. Nie oznacza jednak to ,ze popuszcze. Za moje leczenie dostaja w szpitalu pieniadze.Kto wie ,czy specjalnie nie prowokuja nieudane podejscia, by miec wiecej pieniedzy. Zastanawialo mnie dlaczego ta duzo ludzi pytalo mnie, czy to moja pierwsza stymulacja.Teraz juz wiem dlaczego...

lindi77-daj troche tej swoje zupki sprobowac , ale mi smaka narobilas hehe :) ja mam napisane na palnie ze mam brac kwas foliowy , i koztyzon ze wzgledu na moja wade w genach no i utrogest jutro wieczorem 2 tablekti i potem codziennie po 6 az do odwolania :)
agapl13- mowie ci zryp ich tam rowno jak jutro bedziesz dzwonic :) palcisz wymagadz ,szkoda by bylo tyle kasy i nerwow jakby mialo nie dosc do transferu , ale trzymam mocno za Ciebie kochana kciuki , wyjatkowo mocno :)
gkvip2505-ja rowniez mialam badane komorki pod wzgledem chromosomow i to rowniez jest standart w mojej klinice,tam samo jak obowiazkowa histeroskopia i sprawdzenie genow,u ciebie w szkocji jak tam jest kasa chorych pokrywa zaplodnienie czy nie ?
magdusia31-dzieki :) mowie ci skonczysz anty i potem juz poleci szybko :) i niedlugo ja bede trzymac za Ciebie kciuki :)

tez w swoich klinikach dostawalyscie zdjecie waszysz zarodeczkow ?:)

W szkocji IV ITRO jest refundowane w 100% przez panstwo.
Niestety osoby ktore juz dzieci maja i z jakis powodow nie moga miec nastepnych to w takim przypadku musza placic same. I tak bylo z nami - mamy 14 letniego syna wiec za ICSI placilismy w calosci sami okolo 8tys funtow. Ale kazde wydane pieniadze sa tego warte!!!:tak: Udalo sie i to sie tylko liczy.
Trzymam kciukaski za Ciebie i przesylam moc fluidkow ciazowych:-)
Mysl pozytywnia a napewno sie uda!!!

joweg ja od chwili punkcji biorę 3x dziennie po 2 tabletki dopochwowo Utrogestanu (zalecenie lekarza) i zaczęłam w tym samym czasie brać kwas foliowy tak sama od siebie.Po tym utrogestanie trochę mnie bolą piersi i na początku mi się wydawało że czasami mi się zakręciło w głowie.Pewnie dlatego że duza dawka.

Co do zarodków to oglądałam je "on line":-), potem dostałam fotkę a potem jeszcze jedną z usg jak już siedział we mnie.

Witam...jestem tu pierwszy raz.
Pierwszy transfer nie udany,obecnie jestem po drugim 6 dni.Wczoraj zrobiłam bhcg i wyszła 1:no:straciłam nadzieje;mrożaczków juz nie mam

Magdalena Markiewicz - Madziuszku trzymam kciukaski z całego serducha, żeby się udało przy następnym podejściu. Rozumiem, że chcesz troszkę kg zgubić, nie nadrobić :tak: Mi też kilka by się przydało, bo po punkcji i transferze tak na siebie chuchałam, że niewiele się ruszałam. Duże BUZIALE dla Ciebie

lindi77 - folik trzeba brać codziennie

eweli1982 - gratulacje i aby Juleńka szybko do Was dołączyła. Dajcie spokój - trzy baby w domu :-D:-D:-D

agapl13 - stan psychiczny ma na pewno duże znaczenie przy transferze. Wiem, że jesteś zdenerwowana, ale spróbuj się troszkę chociaż odprężyć. Pozdrawiam ciepło

gorzkosia7 - 12 dojrzałych to b.dobry wynik. Też miałam transfer tylko jednego maluszka. Gratuluję i trzymam kciuki za dalsze powodzenia.

Magdusia31 - wstrętna ta bakteria :baffled:, że akurat teraz Cię odwiedziła. Przepędź ją jak najszybciej. Na pewno wszystko będzie ok :tak:

gkvip2505 Jak widać za granicą badają liczbę chromosomów, w Polsce nie słyszałam, żeby robili to w standardzie, chyba że w indywidualnych przypadkach. A krzyczeć wcale nie krzyczę, mój post był spokojny i odnosił się do Twojego mniej spokojnego. Nie boję się wymiany zdań, ale uważam, że ważny jest sposób, w jaki się tego dokonuje. Ale zostawmy już tą sprawę w spokoju. Zapalmy fajkę pokoju (albo spokoju) :-) Pozdrawiam Cię szczerze :-)

Ps. Wiele z nas leczy się jednak w Polsce :-p (oj jaka ze mnie mała zadziora). Trzymaj się ;-)

monia0526 - witaj :-) Pospieszyłaś się z tą betką. Nie denerwuj się, w 6 dpt rzadko jest podrośnięta (tak bynajmniej pisały dziewczyny, którym się udało, a też wpadły na szalony pomysł, żeby zrobić tak wcześnie betę jak Ty). Także głowa do góry i powtórz za kilka dni.

Pozdrawiam :-)

monia0526 Witaj w naszym gronie. Mnie tutaj dziewczyny dodaly duzo otuchy. Teraz przyszla na mnie kolej , by zrobic to samo wobec innych. Trzymaj sie cieplo kochana, glowa do gory, odpoczni sobie i zmien mysli, pamietaj,ze nie jestes sama.Zrob tak jak pisza dziewczyny. Powtorz bete. Musimy byc wytrwale mimo tylu niepowodzen.

reklama
Do góry