reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
mistle- u mnie tez mowili ze wiek ma znaczenie, dlateo u nas miala to byc formalnosc, ja mam 20 , moj maz 23 mamy zamrozona speerme z przed dwoch lat i niby jest super dobra.... ja jestem w idealnym wieku do rodzenia dzieci a jednka sie nie udalo , a czytalam w necie ze wielu kobietkom po 30 udaje sie za pierwszym razem..... a to ponad 10 lat roznicy a jednka cos bylo nie tak ale sie ciesze ze teraz niz pozniej mialyby sie urodzic chore dzieci albo mialabym poronic , wiec niema tego zlego co by na dobre nie wyszlo :) a bede probowac do konca :D

mistle- ja w sumie lezalam i odpoczywalam nic nie robialm nie przemeczalam sie w sumie , a i tak nic z tego wiec lepiej chyba zyc noramlnie i sie czyms zajac zeby caly czas nie myslec, ja siedzialam i plakalam poprostu bo nie wiedzialam co mam ze soba zrobic .... te dni do testu sa okropne ja nawet nie dotrwalam do bety... 10 dnia po transferze dostaalam okres :/

Witam!:)
tymeczka- gratulacje:)) jestem na biezaca bo podczytuje Was caly czas:)
dzis jestem 8dp IUI ostatnie trzecie podejscie i bede szykowac sie do INVITRO. Przy poprzednim IUI wyszla mi blada druga krecha testu ale nie zdazylam zrobic bety i przyszla @, a teraz tez nie nastawiam sie na cuda. Piersi, sutki mnie bola ale to pewnie od dupka i lutki co biore. Mam testowac dopiero 2.12 w nasza 5 rocznice. Moze bedzie cud;]
takze bede chciala powoli z Wami pisac czesciej i pytac co i jak, zeby lekarz mnie nie zrobil w konia

joweg - do mrozakow mozna podchodzic na naturalnym albo stymulowanym cyklu. decyzje podejmie lekarz.... jesli podejdziesz do koljengo razu na swiezakach to podchodz na swiezej spermie. ze swiezych skutecznosc jest wieksza. nigdy mrozonych o ile oczywiscie mozna

mistle - dziwie sie ze masz krotki przy PCO. wlasnie przy PCO stosuje sie zwykle dlugi protokol _ po to by moc lepiej kontrolowac FSH i LH - a to mozesz zrobic jak zablokujesz czynnosc przysadki mozgowej. czesto jest nawet wyciszanie przez 2 cykle zanim zaczniesz stymulke.
z tym czekaniem to tak, ze ja czekalam 3 lata - jak widzisz w mojej sygnaturce. o przestymulowaniu wogole nie mysl - w najgorszym przypadku masz hiperke a to przeceiz nie smierc. dyskomfort jest czasem lekkki, czasem mocny ale sie da przezyc. sporo dziewczyn mialo przestymulowanie - ja w ostatnim tez. i wsie zyjemy i sie mamy dobrze. wazne zeby uzyskac dobra ilosci komorek o dobrej jakosci
wiek mezczyzny nie ma znaczenia o ile nie przekroczyl on ok 45 lat. pozniej faktycznie jakosci i ilosci plemniorow sie pogarsza, ale do 45 jest ok. u kobiet kazdy rok obniza szanse - z bardzo szybkim spadkiem powyzej 35 lat.

palu_nr1- miejmy nadzeije ze nie dolaczysz do nas i ze Ci sie udalo :)
lolitka200- to ja chyba na naturalnym bo nic nie mowil, tylko ze bede musiala brac jakies hormony, o anty nic nie bylo mowy a napewno by cos powiedzial. a co do tego protokolu to u mnie nie pisalo czy krtoki czy dlugi tylko ze z anatgonista, ja bralam przed wlasnie 1 miesiac anty i potem okres i stymulacja

Dziewczyny, zaraz się chyba popłaczę! Jak to jest z tymi zapachami? Jestem w 3dpt i tym razem specjalnie się oszczędzam. Zastosowałam się też w miarę do tych zakazów zapachowych. Pracuję sobie z domu, zeby nerwy mnie na kierowców nie ponosiły w czasie drogi do pracy itp. Aż tu nagle wychodzę na klatkę schodową i mało się nie przewróciłam. Takie silne stężenie jakiejś farby czy rozpuszczalnika. Postanowili pomalować hol betonowy jakimś ostrym środkiem i nikt nawet okien na klatce nie otworzył. Czy taki ostry zapach mógł przeniknąć do mojego zarodka czy on raczej bezpieczny i z tymi zapachami chodziło tylko o moment przenoszenia go ze szkiełka do macicy?

lula2000-chyba bez przesady kochaan :) co ma byc to bedzie , ja idotka wiesz co zrobilam mylam piekarnik srodkiem z amoniakiem po trnansferze pare dni nie zastanowial sie nad tym :/ teraz tego zaluje , ale ty tylko przeszlas a ja siedzialam w tym :D niemartw sie bedzie dobrze :D

reklama
dziewczyny dziekuje za slowa pocieszenia. w sumie to nie mam wyjscia, antybiotyk musze brac,bo gorsze byloby nie leczenie zapalenia drog moczowych niz branie antybiotykow. jutro transfer blastusia-ow. dam znac jak wroce ;-)

lula hej, bedziemy testowac w podobnym czasie, nie stresuj sie tym zapachem,bedzie ok
joweg trzymam kciuki za styczen! to bedzie twoj rok

Do góry