Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.

Nie wiem jaki protokół powinien być przy PCO, ale jak wstukałam na neta to faktycznie piszą, że lepszy długi, choć może masz jakąś bardziej skomplikowaną sytuację. Moim zdaniem powinnaś sobie teraz dużo poczytać na ten temat, nie tylko na forach, ale może też w jakiś artykułach medycznych i na kolejnej wizycie, jeszcze przed rozpoczęciem całej procedury, spytaj lekarza wprost dlaczego wybrał ten protokół a nie długi. Zgłoś mu swoje wątpliwości i zobacz jakich użyje argumentów. Ja chodzę do novum. Generalnie to bardzo dobra klinika przede wszystkim właśnie pod kątem procedury in vitro. Zresztą sama zobaczysz, jak to wszystko się odbywa. Mają bardzo dobre statystyki jeżeli chodzi o in vitro/icsi. Przestymulowaniem się nie martw. Jak nawet zostaniesz nieco przestymulowana to dostaniesz od razu leki zmniejszające ryzyko hiperstymulacji. Ja tak miałam. Pobrali mi 15 komórek, miałam powiększony jeden jajnik do 7 cm. To nie było dużo a i tak w dniu punkcji i w dniu transferu przetoczyli mi haes (lub heas - już nie pamiętam jak jest poprawnie), do tego przez 8 dni od transferu brałam dostinex. Novum współpracuje ze szpitalem mswia na Wołoskiej (pracują tam zresztą lekarze z novum: prof. Jakimiuk (kierownik kliniki położnictwa i ginekologii w szpitalu mswia) i chyba dr Obuchowska), także w razie konieczności zapewniają dobrą opiekę - ale przypadki szpitalne zdarzają się rzadko także w ogóle się tym nie martw). Faktycznie in vitro daje największą skuteczność i wielu parom udaje się za pierwszym podejściem do procedury (albo przy transferze świeżynek albo mrozaczków). Napisz u jakiego lekarza byłaś. W novum jest kilku dobrych lekarzy, ale są niestety i tacy, przez których można stracić czas i pieniądze. Jeżeli jesteś z Warszawy to podam Tobie namiary na dwie apteki, w których mają tanie leki do stymulacji. Apteka przy novum jest niestety droga. Aha i staraj się zdobyć skierowanie na badania u lekarza państwowego - w większości przypadków dają. Nasz transfer przypadł na wtorek, środę wzięłam wolne. Mam pracę biurową i to był spokojniejszy okres więc nie brałam zwolnienia. Krio będzie w grudniu i w pracy może być bardziej gorąco więc raczej będę chciała wziąć kilka dni zwolnienia, żeby się nie narażać na stresy.