reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

ala u mnie wygląda to podobnie:tak: ładuję aparat i jak sie uda to wrzuce fotę, ale krecha jest podobnej intensywnosci;-)

reklama
Dziewczyny czytałam juz kiedyś ze testy owulacyjne tez wykrywają wczesną ciąze, czasem nawet szybciej niz testy ciazowe, nie wiem na czy dokładnie to polega ale tak kiedyś wyczytałam. No i przypomniałam sobie o tym, a miałam w domu parę testów owu, bo mi zostały jak jeszcze kiedyś sprawdzałam. No i zrobiłam ten test owu. i wyszła druga kreseczka jest blada ale mocniejsza od tej na tescie ciążowym:tak: Kurka ja zaraz oszaleję:-p dziewczyny co myslycie na temat tego testu owu.? słyszałyscie kiedyś coś na ten temat???

Roxii - ja mysle ze test owu nie pokaze ciazy, przeciez jak by pokazywal to po co bylyby dwa rodzaje testow? dwie kreski w tescie owulacyjnym nie zawsze wskazują dni płodne. W ulotce jest napisane,że jeśli pojawi się mocno czerwona kreska w polu "C" czyli kontrolnym i słabsza w polu "T" czyli testowym to oznacza,że są dni niepłodne.
Po co ty sie tak dobijasz jutro masz bete!!!!

A w necie znalazlam cos takieg i w co to wierzyc??? "
Jak się okazuje testy owulacyjne potrafią wykryć ciążę wcześniej niż testy ciążowe gdyż wykrywają szybciej stężenie hormonu HCG który wzrasta gdy zagnieździ się jajeczko w macicy. To czy zostanie wykryty przez test owulacyjny zależy od tego jak długa ma się faze lutealną. Jeśli ta faza jest krótka to ten hormon wzrasta po ok 6-7 dniach od poczęcia czyli przed samą @, jeśli długa to wzrost występuje dużo wcześniej przed @. Znam kilka osób które potwierdziły ciążę dużo przed @ testami owulacujnymi, natomiast test ciążowy wychodził zaraz przed @ bądź po wystąpieniu planowanej @. Są również wyjątki od reguły."

Ostatnia edycja:
Dziewczyny podczytuje was jak zawsze i sama jestem ciekawa jak to z tymi waszymi testami.Trzymam bardzo mocno kciuki za betki i mam nadzieje,ze juz niedlugo dolaczycie do nas na watku ciezaroweczek:tak:
Badzcie pozdrowione i zaciazane laseczki:happy::tak:

Ps.Co do bladych kreseczek,to was pociesze. U mnie w 13dpt tez wyszla bladziocha,a wy testy robilyscie o wiele wczesniej wiec glowki do gory.Czekamy na wasze badania krwi :tak:

ala gratulacje:)) takie ciche:) kreske widac jak byk:)) beta napewno bedzie ciążowa:))
a Ty Roxii jak mialas taka sama kreche to tez ciche gratki:) i Sakmi tak samo:)

uciekac jutro na bete z samego rana i to wszystkie trzy:))

ja robilam test i bete w 8dpt i tez byla blda kreska a beta prawie 400 i pieciodniowe blastki mialam...:)) i to jeszcze dwa sie zagniezdzily:))

takze złamcie moje statystki i pokazujcie ładne bety:))

ala , roxii , sakmi - Ja chyba przez Was osiwieje:rofl2:. Kciuki cały czas zaciśnięte jak coś. Jutro macie z samego rana na bete lecieć. Ale by było super jakby Wam 3 się udało , to chyba był by rekord na Naszym forum.

reklama
Do góry