reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

sakmi - Super wiadomości czekamy teraz tylko na ładny przyrost bety. Odpoczywaj i relaksuj się jak tylko można. Z gratulacjami też zaczekam do kolejnej twojej bety:-)

Roxii - wiem jak to jest w UK bo mieszkałam tam ok 4 lata. Martwią mnie te plamienia , ale specjalistą nie jestem i nie wiem czy to do końca normalne. Jedno wiem na pewno , że powinnaś zostać w domu i leżeć.

reklama
Witam! Rano zrobiłam betkę, wyniki odbiorą po pracy o 15:30.
Wczoraj byłam u dietetyka, postanowiłam że skoro tyle lat się starałam o dzidziusia to teraz mu muszę dostarczyć wszystkiego czego potrzebuje. Okazało się, że jestem odwodniona. Mam tylko 19 % wody w organizmie – co mnie strasznie zaskoczyło, bo piję ok. 2 litrów płynów dziennie. Kazała mi zwiększyć do 3 litrów i w tym mam wypijać 2 szklanki mleka dziennie. Nie przepadam za mlekiem ale dla maluszka wszystko… Mówiła że zapotrzebowanie kaloryczne w I trymestrze się nie zmienia. Tak więc ma mi przygotować jadłospis na miesiąc i mam go stosować cały I trymestr. W kolejnym trymestrze znowu mi opracuje nowy jadłospis ze zwiększoną kalorycznością o 10%. Co prawda słono za to zapłaciłam bo 300 zł (200 zł za dietę, 2x wizyty kontrolne po 50zł), ale mam nadzieję, że warto.
Roxii jeśli masz kogoś w Polsce (mamę, siostrę, brata) to możesz poprosić aby przeszli się do lekarza rodzinnego, aby wystawił receptę na luteine –– na pewno wypisze od ręki. Mi się wczoraj skończyły leki i mąż był u rodzinnego po receptę - nie robił problemu. Może te plamienia to wynik braku odpowiedniej ilości progesteronu i luteina by pomogła.
Sakmi – gratulację!, beta z pewnością pięknie urośnie.:happy:

Hej dziewuszki :-):-):-):-)już jestem i było zajefajnie:tak::tak::tak::tak::tak:, gin mi kazał ręce położyć tam gdzie nogi, była moja ulubiona położna, mieli ubaw ze mnie jak się obudziłam:eek::eek::eek::eek:, podobno fajną minę miałam.....
OK jestem już w domku, jak leżę i się nie ruszam to nawet nic mnie nie boli, pobrali 14 komórek, 12 pójdzie do zapłodnienia i w środę transfer. Pytałam się o to mierzenie i ważenie i badanie krwi- ale nie pamiętam co mi gadał!!!

Sylha- gratuluje dużej liczby jajeczek i trzymam kciuki za piękne zarodki!

Zgredzik, Ala- trzymam kciuki za dzisiejsza betke.

Zgredzik, a'propos Twojego odwodnienia to Twojej lekarce chyba coś sie pomyliło. Ciało ludzkie składa sie z ok. 60% wody ( z czego 20% to krew). Ale to nieważne, bo podczas odwodnienia do 2% odczuwalne są już objawy.
Przy ok.5% człowiek jest na maxa ospaly i przestaje sikac powoli:) A odwodnienie 10% to już delirka, powyżej 15 % można już sie przekrecic. Więc troszkę z przymrużeniem oka traktuj to co Ci powiedziała, bo jestem pewna ze jeżeli jesteś odwodnienia, to nieznacznie bo inaczej organizm by Cię o tym powiadomił.

reklama
Roxii ,tez sadze jak dziewczyny,ze warto poprosic rodzine w POlsce o pomoc. Moze wypisza lekarze recepte na luteine . Szczerze mowiac faktycznie dziwne podejscie do ciazy. Jak mozna uwazac ,ze do 3 miesiaca to nie ciaza.hmmm a co??? Dlaczego nie pomoc farmakologicznie utrzymac ciaze, skoro jest taka mozliwosc?

sylha, widzisz strach ma wielkie oczy hihih a punkcja naprawde jest krotka a narkoza bardzo lagodna. Ja tez sie jej balam , bo zazwyczaj pozniej wymiotuje. Tutaj ku mojemu zaskoczeniu dostalam sniadanko po ktorym nie mialam zadnych rewolucji i dosc szybko stanelam na nogi bez zadnych zawrotow czy innych doelgliwosci. Teraz odpoczywaj i czekam na kolejne info odnosnie zaplodnionych komoreczek :tak:

ala z niecerpliwoscia czekam na wyniki bety Trzymam kciukasyyyyy

Do góry