reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Elala dzięki za info , napisałam do lekarza i czekam na odpowiedź.
Eevle , ja obecnie też nie mam żadnych objawów , wczesniej też czułam czasem jakieś kłucie , miałam takie jakby zaskwasy , ale wydaje mi się , ze to efekt punkcji , teraz przeszło. Prócz swędzenia (wypływającej luteiny ) i lekkiego stano podgoraczkowego wczoraj i przedwczoraj 37,4 - to nic się nie dzieje. Dziś nie miałam jeszce okazji zmierzyć temperatury ,bo zepsuł mi się termometr i muszę kupić nowy , ale jestem delikatnie rozpalona. Trzymaj się kobitko:)

reklama
eevlee na objawy w ogóle nie zwracaj uwagi. Na forum są dziewczyny, które miały ich aż za nadto, ale też są takie, które nie miały absolutnie żadnych objawów a ciąża pięknie się rozwijała. Każdy organizm jest inny i nie ma co się sugerować, ze ktoś czuje kłócia itd. a ktoś nie. Eevlee uda się i tego się trzymajmy! :rolleyes:

agapi myśleliśmy nad imionami i nasze typy to Daniel i Gabriela

dziewczyny tak jak napisałam madzialenak nie zwracajcie uwagi na objawy lub to ze ktoś ma a wy nie. to jest dokładnie indywidualne. Ja od początku np az do teraz nie mam praktycznie zadnych objawów ciaży. Nic sie nie martwic i nie nakręcać bo to wam nie służy a maluchom już napewno

Za wszystkie i każdą z osobna mocne &&&

witajcie
dziś wróciłam do życia bo wczoraj po punkcji słabo się czułam...
dzwoniłam dziś do laboratorium i mamy z 12 pobranych 10 zapłodnionych... teraz czekam do jutra na informację kiedy transfer(ale najprawdopodobniej w piątek)
trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny które czekają na punkcję transfer jak ja i na II kreseczki:-)

Elala, dziekuje.Czuje sie dobrze, choc czasem cos zakluje.Generalnie, to bola mnie tylko piersi ale to musi byc wynik dzialania progesteronu bo takie same "dolegliwosci" mialam juz przed crio. Poza tym odpczywam, troche sie krzatam, czytam i ogladam zalegle seriale ;)
A u Ciebe jak? @ przyszla?

Dzieczyny - czy ktorejs z was zalecono przez IVF brac Prenatal Probaby? witamy w saszetkach dla obojga, my mamy brac az do punkcji. Podobno polepszaja znacznie parametry u obojgu.. macie z tym jakies doswiadczenie?
Aduś16 i jak prenatal probaby się sprawdził? Mój gin też mi go poleciła ale ja jestem dopiero na początku drogi ze stosowaniem.

Dziewczyny melduję się!

Moje maleństwo się pięknie rozmroziło: klasa I-II, 8 blastocyst. Mam już je u siebie w brzuszku i niech tak zostanie przez 9 m-cy, czego wszystkim oczekującym na testowanie i sobie życzę.
Jeżeli chodzi o leki jakie mam zalecone to: luteina 3x4 tabl dopochwowo, kwas foliowy, estrofem 3x1 tabl., medypred 2x1 tabl., dodatkowo biorę jeszcze witamy femibion natal classic.
Mam do Was jeszcze pytanie, bo Zosia polecała selen osobom, które mają kłopot z tarczycą, dzisiaj sobie go zakupiłam jednakże nie ma żadnej ulotki a na opakowaniu jest napisane , że należy brać jedną tabletkę dziennie po jedzeniu, nie ma żadnej adnotacji odnoście dawkowania w momencie ciąży itd. Myślicie, że mi nie zaszkodzi?
Pozdrawiam serdecznie :-)

aniołeczek śliczne imiona :-) i prawdopodobnie będzie kolejny chłopczyk, ale super! Bardzo się cieszę, że się pięknie rozwija maleństwo.

gizas powodzenia na jutrzejszej punkcji, nic się nie bój.

dorex pięknie, 10 zapłodnionych komórek, super wynik. Jeszcze tylko 2 dni i będziesz już miała 2 śliczne zarodeczki.

reklama
Madzialenak, super!!! Odpoczywaj kochana a malenstwo niech sie spokojnie ale mocno , mocno zagniezdzaja w brzusiu mamusi.:tak:
Nie poradze w kwesti selenu bo ja zajadam bogate w selen orzeszki brazylijskie.

Do góry