reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Gotadora - wizyta kwalifikacyjna to taka, na której pokazujesz swoje wyniki, opowiadasz swoją historię, robią Ci usg i lekarz decyduje, czy jest sens robić u was ivf. Jeśli zapada decyzja, że tak to masz 7 dni na zapłatę za punkcję i transfer. O reszcie opłat powiadomią Cię później. A powiedz mi czy wizytę będziesz miała z tym samym lekarzem? A ten przepisał Ci jakieś leki już?

tak, miałam już dwie wizyty i kupę badań, ten sam lekarz

reklama
Gotadora a przepisał Ci jakieś leki/zastrzyki? A może masz mieć wizytę z profesorem? Wypełniałaś już ankietę na prawie 20stron? I dostałaś taki druk z różnymi zabiegami i Twoim indywidualnym numerem ivf i numerem konta w banku? Tam musisz wpisać imiona, nazwiska, adresy i pesele obojga was.

Gotadora a przepisał Ci jakieś leki/zastrzyki? A może masz mieć wizytę z profesorem? Wypełniałaś już ankietę na prawie 20stron? I dostałaś taki druk z różnymi zabiegami i Twoim indywidualnym numerem ivf i numerem konta w banku? Tam musisz wpisać imiona, nazwiska, adresy i pesele obojga was.

ankietę jakąś wypełniałam na pierwszej wizycie, teraz mam tylko ovulastan i folik 5mg, wizyty mam u dr Szcz. , dostałam regulamin i druki na zgodę i jakiś deklaracje zgody na badania gen. diagnostyki preimplantacyjnej i z tymi drukami mam sie pojawić 18stego

Domi - super wieści :))) Skoro pojawiła się druga kreseczka to znaczy że się udało :-) Test z krwi tylko to potwierdzi. Super! Za parę dni kreska będzie pewniejsza. A brzuch jak na @ mnie też bolał (i czasami dalej boli)
Asiex - trzymam kciuki za transfer :)

Witam,
mam pytanie dotyczące dnia cyklu w którym powinien być wykonany transfer.
jestem aktualnie po punkcji, w piątek ma być transfer zarodków.
Natomiast wydaje mi się, że to jest dość szybko biorąc po uwagę stadium cyklu w którym jestem. Wydaje mi się ze jestem w 8 dniu cyklu
Kilka tygodni temu dostałam od lekarza duphaston (ponieważ miałam nieregularne cykle) i miałam się zgłosić do niego w pierwszych dwóch dniach miesiączki. Jakoś koło środy zaczęły się plamienia, takie jak przed miesiączką. sądząc, że pojawi się ona w przeciągu 1-2 dni, umówiłam się do lekarza.
Jednak w piątek, kiedy miałam wizytę, wciąż miałam plamienia. Niemniej lekarz uznał, że to pierwszy dzień cyklu, zaczął więc przygotowywać mnie do zabiegu. Odstawiłam duphaston, zaczęłam przyjmować gonal. 4 dni po odstawieniu duphastonu dostałam krwawienie, które moim zdaniem wyglądało na normalną miesiączkę. W piątek na kolejnej wizycie powiedziałam o tym lekarzowi,on kontynuował stymulację, dodając jeszcze jakiś zastrzyk (byłam na protokole krótkim z antagonistą). a dziś, czyli moim zdaniem 8 dnia cyklu miałam punkcję, a piątek mam mieć transfer.
czy to jest normalne? czy jest możliwe żeby w tak wczesnym stadium cyklu doszło do zagnieżdzenia? Z tego co czytałam, macica dopiero w II fazie cyklu zaczyna się przygotowywać na przyjęcie zarodka.
Prawdę mówiąc, jestem tym przerażona, że to za wcześnie, i że to nie ta faza cyklu, że może lekarz mnie źle zrozumiał.
Proszę o pomoc, o jakąś informację.
monika

Ja tez trzymam kciuki za transfer Asiex
Domi trzymam paluszki zaciągnięte za twoja betke :tak:

I wszystkie pozdrawiam z Białegostoku. Ja jeszcze sie stymuluje, codziennie pobieranko krwi i zastrzyczek. A co tam lubię lubię hihi
punkcje będę miała sobota , najpóźniej niedziela.. Już nie mogę sie doczekać ;-)

Milagros tak mi przykro:( ale czy masz krwawienia??

Życzę miłego dnia dziewczyny. U mnie pogoda jest elegancka, 9 stopni i świeci słonce.
Zmykam do pracy i za wszystkie mocno trzymam kciuki.

reklama
Do góry