reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Darii I wizyta: 2850: wizyta, badania wirusologiczne moje + męża + 18 ampułek Menopuru (3X6 dni) + zastrzyk na wyciszenie + Ovitrelle. W tą cenę wchodzą też wszytskie kolejne wizyty, usg i badania estradiolu

Musiałam dokupić Menopuru na 2 dni - 6 ampułek - 600

2200 + 1600 - koszty punkcji, znieczulenia ogólnego, ICSI (zwykłego IVF wogóle tam nie robią), hodowli zarodków do blastocysty (lub do 3 dnia), transfer, ewentualne mrożenie

Całkowity koszt: 4850 procedura + 2400 leki = 7250

Do tego koszty dojazdu 2400 km = na oko 1200 zł oraz noclegu na 13 dni (kwatera w Supraślu pod B-stokiem, 45zł/noc od osoby z własną kuchnią i łazienką) = 1200 .

Z badań musiałam mieć ze sobą ważne pół roku badanie nasienia męża: 100 zł, ważne rok amh: 200 zł i cytologię.
Wcześniej miałam już laparo z histeroskopią więc nie musiałam robić. Wzięłam generalnie wszystko co miałam :)

Całość: 10 000

Ostatnia edycja:
reklama
gosia a który dziś dzień stymulacji? Jak było na poprzednich usg? No i jaki masz poziom estradiolu? Może jeszcze trzeba dać pęcherzykom trochę więcej czasu i 'kopa' żeby ruszyły :tak:

mikimo, darii - noc miałam spokojną. Po ostatniej nospe o 22 nie czułam brzucha do rana. Teraz trochę ćmi ale byłam z rana na kolejnej becie i teraz leże w łóżeczku bo wzięłam wolne. Ten jajnik bolał najbardziej po punkcji i może teraz też dlatego boli ale czemu aż tak. Jak weszłam wczoraj na jakąś stronkę gdzie dziewczyna opisała ciążę pozamaciczną z takimi objawami od razu zamknęłam komputer i poszłam spać by się nie nakręcać dalej! A po za tym znowu śniła mi się moja Kochana Babcia więc musi być dobrze!
mikimo- gratuluję dwóch bąbelków! Oby mniejszy żuczek dogonił drugiego ;-) Może faktycznie ja mam też dwa dzidziusie :) Odpoczywaj Kochana dopóki możesz! A kiedy dzwoniłaś do Artemidy z wiadomością o pozytywnym testowaniu?? Bo mnie kazano dać znać..

Domat - kochana nie nakręcaj się głupotkami z internetu ( czytanie netu czasami bywa niepotrzebne, bo się szuka rzeczy u siebie, których nie ma). Jak masz obawy jakieś to skonsultuj się ze swoim lekarzem i odpoczywaj w domku.

gosia a który dziś dzień stymulacji? Jak było na poprzednich usg? No i jaki masz poziom estradiolu? Może jeszcze trzeba dać pęcherzykom trochę więcej czasu i 'kopa' żeby ruszyły :tak:

9 dzień stymulacjii dostałam wieksze dawki lekarz mówi że jest dużo drobnych pęcherzyków a estradiolu nie robiłam lekarz mówi że naraie niepotrzebne jest to badanie. A poprzednie usg były tylko drobne pęcherzyki ale wtedy miałam robione po 10 dniach brania gonapeptylu

Gosia_1983 - nie jest źle. A propo zbadałaś sobie Estradiol? Czy nie? No i najważniejsze jakie AMH masz?

Nie badałam estradiolu a to można we wszystkich labolatoriach zrobić? AMH mam 1,5 lekarz powiedział że dobre. Kiedyś brałam CLO i po tym leku miałam dużo wiecej pęcherzyków na 2 jajnikach a teraz chyba prawy sie zepsuł

Dzień dobry

Mania witaj, życzę Tobie udanej stymulacji

Kinga mam nadzieję, że wstrętna @ przyjdzie i nie popsuje Ci planów

Domat jak się czujesz dziś??

Mikimo a jednak 2 pęcherzyki, super. Ten drugi pewnie dogoni i za tydzień usłyszysz 2 pięknie bijące ♥♥ :-) Pamiętam, że u Marcysiowej nie było pewne czy będą bliźniaki bo 2 pęcherzyk był słaby a jednak ruszył i są 2 śliczne maleństwa w brzuszku :tak:

Agapl, Gotadora
jak dzisiejsze Wasze samopoczucie, już na dniach implantacja albo już się zaczęły wgryzać maluchy.

reklama
Do góry