reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Gotadora, patrz co znalazłam dla Ciebie :-D

decoracao-quarto-bebe-2.jpg

reklama
GOSIA 8 komorkowy w 3 dobie..aGosia to Twoje pierwsze ivf?? Piersi nadal Cie bola czy juz wszystko minelo? jakie to dziwne zawsze zle..mnie martwia skurcze a ciebie ze nic sie nie dzieje. zawsze cos...

Piersi bolą strasznie a brzuch wcale. Tak to moje pierwsze ivf. My poprostu musimy sie czyms martwić to ja pierwsza będe trzymać za ciebie mocno kciuki &&&&&&&&&&&

madzialenak no właśnie lekarze nie wiedzą. Zrobili jej usg. Brak tętna, brak przepływu wód (czy coś w tym stylu). Drugi lekarz potwierdził i czeka teraz na wywołanie porodu i łyżeczkowanie. Lekarze sami się zastanawiają dlaczego tak się stało. Ze strony siostry nie ma nic, co mogło spowodować. Łożysko w porządku, szyjka zamknięta. Tylko maleństwo umarło - wiek ocenili na podstawie wielkości - 15 tydz i 3 dni. Może się później dowiemy co mogło to spowodować. Boże ona ma już 40 lat i czasu coraz mniej na dzieciątko. :wściekła/y:

Sylwia_1985 - współczuję Twojej siostrze. Sama przechodziłam podobne klimaty, tylko, że około 11 tygodnia ciąży. Więc wiem jakie to straszne i jak to boli. Wtedy najbardziej potrzebuje się wsparcia od bliskich i ty musisz być dla niej wsparciem. Ale też musisz postarać się jakoś zrelaksować. Przecież też jesteś już w ciąży kochana i musisz dbać o siebie.

Lawendowy_sen - super wieści, że wszystkie wyniki masz dobre. Jak mówiłam profilaktyka po prostu. Lepiej dmuchać na zimne.

Romka - to już niedługo będę trzymać kciuki za Twoją betkę, tzn. w czwartek. Wierzę, że Ci się uda.

Gosia_1983 - a ty kiedy testujesz? Przypomnij mi proszę.

A ja jutro jadę na usg - podglądanie pęcherzyków i proszę o kciuki. Jestem umówiona na 11.40. Może już jutro się dowiem o terminie punkcji też. Zobaczymy. Oby się już te zastrzyki skończył, bo brzuch mam twardy i wygląda jak balon.

TeQuila - kurcze, co chwilę sprawdzam czy są od Ciebie wieści. Odezwij się proszę.

Lawendowy_sen - super wieści, że wszystkie wyniki masz dobre. Jak mówiłam profilaktyka po prostu. Lepiej dmuchać na zimne.

Romka - to już niedługo będę trzymać kciuki za Twoją betkę, tzn. w czwartek. Wierzę, że Ci się uda.

Gosia_1983 - a ty kiedy testujesz? Przypomnij mi proszę.

A ja jutro jadę na usg - podglądanie pęcherzyków i proszę o kciuki. Jestem umówiona na 11.40. Może już jutro się dowiem o terminie punkcji też. Zobaczymy. Oby się już te zastrzyki skończył, bo brzuch mam twardy i wygląda jak balon.

TeQuila - kurcze, co chwilę sprawdzam czy są od Ciebie wieści. Odezwij się proszę.

Ja testuje 25 tak mi lekarz kazał ale może też zrobie bete w piątek zobacze jeszcze

Sylwia :-( współczuję Twojej siostrze, ja również pamiętam transfer i jak testowałyście ... postaraj się jednak nie denerwować

Lawendowy Sen :-) super! normalnie odjazdowo! ale na to to na razie zabraknie nam miejsca ;-)

Martaczi ja w poprzedniej klinice przed stymulacją miałam histeroskopię, ponieważ okazało się,że mam polipa. Niestety nie udał się ani transfer ze śnieżynkami, ani z eskimoskami, dlatego postanowiliśmy zmniejszyć ryzyko do miniumum. Tym razem oprócz badań genetycznych mieliśmy FAMSI, AH automatycznie - bo badania zarodków. Nie wiem czy miało to wpływ ale ja zrezygnowałam z malowania włosów przed stymulacją, nie używałam zapachowych rzeczy, żel pod prysznic bezzapachowy i do hig. intymnej dla kobiet w ciąży - może powiecie,że przesadzam, ale co tam :rofl2:

reklama
Milagors - kochana hiperkę nakręcają na pewno twoje maluszki. Weźmiesz ciut lekarstw i będzie dobrze. Pij teraz dużo wody i dbaj o siebie i maleństwa.

madzialenak - tak mam o 11.40. A ty na kiedy masz kolejną wizytę na podglądanie maluszka swojego wyznaczoną ?

Do góry