reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

nika85 ja pierwszą @ miałam po odstawieniu i kolejną mniej więcej w terminie +/- 2 dni
Asia_77 ja brałam rano w dniu transferu potem po transferze (tego samego dnia) miałam już nie brać dopiero następnego dnia rano i potem już normalnie rano i wieczorem po 1 lutinusa

reklama
Asia ja Lutinus bralam przed transferzena noc, 2 tabletki, potem przed transferem nie..ale zara zpo wziełam 2 kolejne globulki....Trzymam mocnooooo kciuki za jutro&&&&&&&&&

Asia tak tak, lutkę weź, koniecznie! mój lekarz sobie, że tak powiem, wydłubał co mu przeszkadzało i tyle;) nie przejmuj się, oni przyzwyczajeni do widoków, a dawkę musisz wziąć o ustalonej porze.A zastrzyki, ja mam Fraxiparinę, czasem nie bolą, a czasem to się wkuć nie mogę i mam siniaka:( niestety, grube igły są w tych zastrzykach...Powodzenia jutro, staraj się wyluzować, popatrz sobie na monitor na swoje USG i jak będziesz leżeć po to nie podnoś głowy pod żadnym pozorem!!!bo mięśnie brzucha wtedy się napinają!Będzie dobrze!:-D Kwiecień udanych transferków!
Proszę mnie zaktualizować : 18 powtórka Betki :tak:

Dagnes staram się oszczędzać ale jakoś mi nie wychodzi. Trzymam kciuki za piękny domek dla dzieci bez polipa.
Asia – super. To od jutra jesteś oficjalnie w ciąży.
Madzia – witaj. Bardzo mi przykro z powodu porażki, mam nadzieję, że to będzie Twoja ostatnia porażka podczas ivf. Następnym razem się uda.
Maja Sauer – mnie in vitro z badaniami i „dodatkami” kosztowało już koło 35 tys. Miałam 2 transfery i jedno nieudane podejście do transferu. Ale ja liczę wszystko – czyli badania, zabiegi, etc. Jeśli chodzi o same in vitro to wyniosło mnie koło 18 tys (punkcja, leki stymulacyjne, IVM-ICSI +1 transfer). Ale na tych dodatkach dochodzi najwięcej.

O rany... kto mi pomasuje bark? Ledwo żyję. Zaraz padnę jak muszka

Asia_77 - tak, weź luteinę normalnie rano. Ja też miałam takie zalecenie żeby rano wziąć, a od razu po transferze (jak jeszcze leżałam) to doktorek mi zapodał kolejną dawkę

Dziękuję za Wasze kciuki Kochane Kobity :-) już się nie mogę doczekać jutra, a powiedzcie czy rano też mam brać luteinę dowcipnie, bo zapomniałam zapytać, a nie wiem czy osad z tych tabletek nie będzie przeszkodą w transferze i jeszcze jedno : biorę Fragmin ( zastrzyki p/zakrzepowe ) i wstyd się przyznać, ale strasznie mnie bolą . Nie jestem panikarą, przecież jak wszystkie dziewczyny brałam ostatnio po trzy różne zastrzyki do brzucha, ale żadne mnie nie bolały a te to masakra jakaś. Czy Was też one bolą?

Ja tez miałam te zastrzyki :-( strasznie diabelstwo. Mnie też bolało, siniaki miałam i czasem ciężko było mojemu mężusiowi wbić się igłą w brzuch. Ale do przeżycia, czego się nie robi, żeby tylko zajść w ciąże.

reklama
Do góry