reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Joasia2906, zula_5 - no więc tak, 2 dni biegania po lekarzach :crazy:

W poniedziałek byłam u dermatologa, zbadała moje wszystkie pieprzyki i stwierdziła, że mam jakieś tam brodawki i że powinnam udać się do chirurga na wycięcie. Na jej oko nie jest to nic poważnego, ale trzeba wyciąć. Napewno muszę usunąć 1 brodawkę, a reszta nie wiem, chirurg ma zdecydować co i jak. Na 13 czerwca umówiłam się do chirurga na konsultacje.

Jakiś czas temu zrobiłam sobie TK jamy brzusznej i miednicy, ponieważ mam bóle w prawym boku brzucha. Na wyniku jest zapis: "w obrębie prawego jajnika struktura ulegająca silnemu wzmocnieniu w części obwodowej wielkości około 22 mm - ognisko endometriozy? Proponuje MR miednicy". Zapisałam się do mojego lekarza, ale niestety przeprowadzał jakąś operacje i odwołał wszystkie wizyty. Poszłam do innego lekarza na konsultacje, stwierdził, że wszystko jest ok. Ale ten zapis nie dawał mi spokoju, więc dziś poszłam do mojego lekarza. Zbadał mnie i powiedział, że to jest najprawdopodobniej torbiel. Żeby to potwierdzić muszę zrobić badanie Roma z krwi w 4 dc i w tym samym dniu USG :crazy: Już się cieszę. Jak wszystko będzie w porządku to temat będzie zamknięty, a jak nie to czeka mnie rezonans. Chwilowo jestem uspokojona.

Mam nadzieję, że najpóźniej we wrześniu będę miała crio, oby.

Joasia - kiedy masz scratching?

Zula ​- jakiś czas temu byłam u mojej endokrynolog i ona powiedziała, że była na sympozjum i najnowsze badania donoszą, że żeby podejść do in vitro dobrze jest jak TSH jest na poziomie do 2,0.

Ikasia - ​ piękne zdjęciątko, gratulacje. Można tylko o takim pomarzyć.

reklama
Buziulek ja po 2 niudanym in vitro wpisalam sie na liste do adopcji zarodka,czas oczekiwania 1 rok a koszt okolo 2 tys.to bylo w Invimed Wroclaw.Jednak maz mnie namowil na zmiane kliniki i sie udalo.

Witajcie dziewczyny, chciałam się Was poradzić - dzisiaj mam 6dc i 5 dzień stymulacji dr powiedział, że dzisiaj może być przytulanie, ale głupie pytanie czy takie wiecie do końca czy lepiej nie?;-)

Buziolek[b ściskanie cię mocno. Mnie dziś złapał dol :-( prześladowala mnie myśl ze pozbawiam swojego męża bycia ojcem :-( masakra.
Dziewczyny powiedzcie mi czy w dniu transferu mialyscie sprawdzane endometrium ?

Witajcie dziewczynki :-)

Ikasia piękne zdjęcie :-) Super, że już widziałaś serduszko! Bardzo się cieszę!

Buziulek strasznie to przykre. Miałam nadzieję, że beta się rozkręci. Ale pomyśl sobie, że w końcu coś się zadziało, bo tak jak pisałaś wcześniej zawsze beta była zero. Następnym razem już napewno się uda! Bo z tego co pamiętam to masz śnieżynkę.

Zielone jabłuszko ja przed transferem nie miałam sprawdzanego endometrium. Szczerze mówiąć to w ogóle nie miałam robionego usg, co mnie troszkę zdziwiło. Mój transfer był trochę na wariackich papierach, bo zadzwonili do mnie o 9, żebym na 11 była w klinice. (a umówiona byłam na 17), więc może dlatego takie zamieszanie, nie robiła mi nawet transfru moja dr, bo w tym dniu miała na popołudnie

dari widzisz, wniosek więc z tego ze jak wszystko na glowie postawione i sie dzieje na wariackich papierach to wtedy sie udaje...u mnie tez bylo wszystko "nienormalne":-D:-D

sham - 9 minut przed podaniem napisałaś:-)
Lilia - ja nie wiem ale lekarze mi mówili, że samej endometriozy nie da się zobaczyć na usg/TK itp. Dlatego, żeby ją wykryć robi się laparokopię diagnostyczną. Oczywiście torbiel endometrialną widać:-) Zaciskam kciuki, żeby nie było to nic złego. A te badania na krew utajoną już zrobiłaś?
Tak mi się nasunęło pytanie jeszcze o TSH. Ono jest chyba głównie ważne do transferu prawda?
Ewis - co do wszelkich baraszkowań to mnie lekarz mówił, że zachowanie 3-5 dniowej abstynencji przed pobraniem nasienia jest najbardziej optymalne więc wg mnie baraszkujcie:-)

reklama
nika za dziesiejszą punkcję &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Zabazu - dawaj znać Kochana co się dzieje. Oby ten jeden zarodeczek rósł w siłę.

Do góry