reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Kinga czujemy się w miarę dobrze tylko już brzuch zaczyna przeszkadzać i powiem Ci że podziwiam ludzi otyłych, jak oni sobie radzą? Wiem, że nigdy nie doprowadzę się do takiego stanu :-) Na wadze mam tylko 3 kg do przodu, ale brzuch jest naprawdę olbrzymi :szok: Mały raz jest grzeczny a raz kopie gdzie popadnie :-)

A powiedz jak Twój tata się ma?

reklama
Kwiatuszek my się dostaliśmy do programu "in vitro z sukcesem" w Invimedzie z morfologią 2%. Zgodę na przyjęcie wyraził dyrektor placówki mimo nie spełnienia jednego z kryteriów.

dziewczyny wiem, że branie leków na własna rękę to trochę głupie :/ ale powiedzcie mi czy acard by mi zaszkodził jakbym go brała samemu bez konsultacji z lekarzem? W jakich dawkach go stosowałyście i w których dc?

Zielone_jabłuszko, pamiętaj tylko, żeby nie przekroczyć dawki 75 mg i nie łączyć acardu z innymi suplementami, bo może niwelować ich działanie. Jeśli nie masz problemu z krzepliwością, to Acard bierze się zwykle przed punkcją, nawet na klika miesięcy przed, ale należy go odstawić na 2 dni przed punkcją, a zacząć brać ponownie dzień po punkcji.

my jeszcze tak dokładnie o funduszach nie rozmawialiśmy lekarz tylko mówił ze jak już będziemy mieli kariotypy i te badania naszych hormonow wszystkie to przed rozpoczęciem stymulacji płaci sie 4500zł a w dniu transferu 6500 a jeśli leków wyjdzie mniej lub więcej to trzeba dopłacić albo oddadzą. Wizyty tez są wliczone a my na ta chwilę mamy około tylu wiec na ten program nawet nie startujemy pozyjemy zobaczymy jak to wszystko sie potoczy. Teraz te kariotypy bo jak wspommiałam nie wypisał nam skierowania rodzinny . 96procent plemników ma wady ogólnie jest ich bardzo mało musimy z emkiem

reklama
Kinga czujemy się w miarę dobrze tylko już brzuch zaczyna przeszkadzać i powiem Ci że podziwiam ludzi otyłych, jak oni sobie radzą? Wiem, że nigdy nie doprowadzę się do takiego stanu :-) Na wadze mam tylko 3 kg do przodu, ale brzuch jest naprawdę olbrzymi :szok: Mały raz jest grzeczny a raz kopie gdzie popadnie :-)

A powiedz jak Twój tata się ma?

Madzialenak
- dzięki, że pytasz. Z tatą co raz gorzej ( co raz mniej rzeczy pamięta i robi się co raz mnie przyjemny - większa agresja mu się włączyła, przeklina, krzyczy itp.). Niestety za jakiś czas będę musiała pomyśleć o tym, żeby oddać go do domu opieki, a że nie może być bez jego zgody, to będę musiała załatwiać to sądownie :( Dla jego dobra. Już co raz częściej potrzebuje opieki cały czas, a nie tylko przez parę godzin.

Do góry