reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Kwiatuszekq - teraz jeśli się uda to w Inviccie w Gdańsku zmieniłam z Invimedu z Gdyni!
nie martw sie na pewno wyniki będą ok:-)
mam jeszcze 2 pytania czy zniesione na pewno jest to że jak ktoś już miał wykonane 3x in vitro to już nie może podejść do programu??
i czy na tej wizycie kwalifikacyjnej robią badanie usg cytologię itd?czy to tylko rozmowa?
bo ja jestem umówiona najpierw na płatną wizytę i potem dopiero na tą z rządówki!

reklama
Benle bardzo mi przykro :-( Tulę mocno.

Ona, Lilia doczekacie się zakupów dla swoich maluszków :tak:, też kiedyś zadawałam to samo pytanie co Wy... mój synek już za 1,5 m-ca będzie po drugiej stronie brzuszka a jeszcze całkiem niedawno to wszystko wydawało się dla mnie nierealne. Dziewczyny trzeba wierzyć bo wiara czyni cuda i marzenia się spełniają :tak:
Trzymam kciuki za wszystkie staraczki &&&&&&&&&&&&&&&&&&

madzialenak - mam nadzieję, że to co piszesz już nie długo się sprawdzi. W październiku mam mieć crio (mam nadzieje, że już nie stanie mi na drodze) i obecnie jestem na takim etapie, ze mój dzień jest wypełniony od 6.00-23.00. Cały czas coś robię, żeby czas mi szybciej zleciał i żebym za bardzo nie myślała ile mi czasu jeszcze zostało do tego crio.

Dziękuje za te miłe słowa i pozdrawiam.

kwiatuszek - dziękuję Ci za te wszystkie szczegółowe informacje, słyszałam dużo dobrego o Twoim lekarzu:-)
My jeszcze nie byliśmy na Polnej( chciałam się na razie zorientować jak to wygląda), bo mieliśmy teraz w lipcu podejść do procedury, ale się nie udało...teraz przyjmuje hormony i chcemy spróbować za miesiąc, nie chce na razie mieszać, będę myśleć jak nie wyjdzie, teraz liczę, że nie będę musiała rozważać innych opcji...niestety mamy marne szanse na kwalifikację z powodu niskiego amh, które jeżeli nie pomyliło się labolatorium, wykluczy nas z dofinansowania...Do tego amh robiłam prawie rok temu, więc pewnie jeszcze bardziej spadło...Powtórzę badanie jak teraz ivf nie wyjdzie.

martaczi na pewno jest skreślony ten artykuł o wykluczeniu par , które już trzy razy podchodziły do procedury, czytałam że zdecydowali się go wykreślić, bo i tak nie mieliby jak to zweryfikować

laski ale nie bylo do tej pory prowadzone zadne rejestry o in vitro chyba ze kliniki bez waszej wiedzy sobie wymienia dane
ja tez teraz za ta wizyte placilam ale za ta w sierpniu juz nie bede
nie robili mi usg cytologie mialam akurat swoja aktualna a czy w sierpniu beda robic to nie wiem
dzis dzwonilam na polna caly dzien bo chcialam o cos dopytac ale nie dodzwonilam sie niestety jutro bede probowac znow
bo doktor ma urlop tak bym do niego dzwonila

Hey ;-) dziewczyny mam pytanie bo wy bardziej w temacie...

Od 21dc biorę gonapeptyl 0,1
Od 8dc gonal 150

Po 6dniach brania gonalu estradiol mam ok 358 i z jednej strony 8 a z drugiej 7 pęcherzyków,mają średnio 10mm...czy to dobry wynik,może coś jeszcze wyrosnąć? ;-) zapomniałam zapytać o endo...

Hope84 pieknie naprodukowalas,poki co razem 15 i jeszcze moze bedzie wiecej,co do estradiolu,to na kazdy dojrzaly pecherzyk przypada min.200 estradiolu,u mnie na 7 pecherzykow bylo 1500 estradiolu,fakt pobrali mi wtedy tylko 4 komorki,ale to juz inna sprawa.
U ciebie maja po ok.10 mm.to spokojnie dobija i bedzie jak nalezy :)

Cześć dziewczynki dawno mnie nie było tutaj bo jak pisałam wypadłam z gry na trzy miesiące ale dziś ogłaszam że wracam po moje mrożaczki :) (swoją drogą mam nadzieję że mnie pamiętacie i tęskniłyście choć troszkę ) ;)
Po terapii 3 miesięcznej antykami czekam na wizytę która odbędzie się w czwartek :)
Nic nie nadrabiałam jeszcze z waszych postów i nie wiem czy dam rade ogarnąć 3 miesięczną przerwe ale postram się choć troszkę,strasznie jestem ciekawa co u was się zmieniło
Pierwsza wiadomość jaka wpadła mi w oko to post Molly Kochana tak się cieszę że jesteś w ciąży!!!! strasznie mocno Ci gratuluję!!!
Wszystkie gorąco całuję i idę nadrabiać zaległości ;)

reklama
Tequlia doskonale cie pamietam kochana,widzisz ja tez sie spory czas nie udzielalam,rowniez wypadlam z akcji;) nic mi sie nie chcialo.
Narazie poki co,pingwinek sie zadomowil,pragne by zostal na zawsze,w poniedzialek ide go podejrzec,co tam wyprawia :)
P.s. Z tego co zauwazylam,po stronie ciezarowek,to te "mrozone" mocniej sie trzymaja,chyba im ciepelko pasuje :) ;)

Do góry