Boozqowa ja robiłam ostatnio te "Twoje" naleśniki i powiem Ci że dla mnie bomba !!! i powiedziałam mojemu M że od tej pory tylko takie w naszym domu będą robione bo wyszły mi cudeńko :-):-) choć zauważyłam że chyba od proszku do pieczenia brzuszko bolało mnie ale .... dało się przeżyć ;-)
reklama
Lanselotka
Fanka BB :)
Kurcze tyle pyszności tu się pojawia a niedługo przyjdzie nam prawie "pościć" 


Amelkowa
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 5 Marzec 2009
- Postów
- 2 789
Boozqowa ja robiłam ostatnio te "Twoje" naleśniki i powiem Ci że dla mnie bomba !!! i powiedziałam mojemu M że od tej pory tylko takie w naszym domu będą robione bo wyszły mi cudeńko :-):-) choć zauważyłam że chyba od proszku do pieczenia brzuszko bolało mnie ale .... dało się przeżyć ;-)
Ja nie daję proszku do pieczenia tylko sodę, jedna łyżeczka starcza, bo fajnie rosną




boozqowa
Październik 09'
Boozqowa ja robiłam ostatnio te "Twoje" naleśniki i powiem Ci że dla mnie bomba !!! i powiedziałam mojemu M że od tej pory tylko takie w naszym domu będą robione bo wyszły mi cudeńko :-):-) choć zauważyłam że chyba od proszku do pieczenia brzuszko bolało mnie ale .... dało się przeżyć ;-)
Cieszę się niezmiernie ;-)
Amelkowa
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 5 Marzec 2009
- Postów
- 2 789
Kobietki, póki jeszcze można nam czosnek zróbcie sobie takie ziemniaczki - pracy prawie nie ma przy tym:
Przepisy Nigelli Lawson - Nigella Ucztuje: ODCINEK3 - PRZYSMAKI NA WEEKEND - PIECZONE ZIEMNIAKI Z CZOSNKIEM
Ja posypałam jeszcze oregano i czerwoną papryką, i byłoby super gdybym nie wlała mojej nowej oliwy z oliwek z chilli
nie spodziewałam się że ona taka ostra!!!
Ja lubię ostre ale to ledwo dałam radę, więc zrobiłam jeszcze sos jogurtowo - majonezowy i sumie wyszło ekstra


Także pamiętajcie - zwykłą oliwę!!!
swoją drogą chilli jest świetne do oczyszczania dróg oddechowych



normalnie jakbym paczkę hallsów zjadła



edit: kurcze jakie tam są cuda: http://nigella-ucztuje.blogspot.com/2007/08/odcinek1-czekoladowy-raj-czekolada-na.html
Przepisy Nigelli Lawson - Nigella Ucztuje: ODCINEK3 - PRZYSMAKI NA WEEKEND - PIECZONE ZIEMNIAKI Z CZOSNKIEM
Ja posypałam jeszcze oregano i czerwoną papryką, i byłoby super gdybym nie wlała mojej nowej oliwy z oliwek z chilli


Ja lubię ostre ale to ledwo dałam radę, więc zrobiłam jeszcze sos jogurtowo - majonezowy i sumie wyszło ekstra



Także pamiętajcie - zwykłą oliwę!!!
swoją drogą chilli jest świetne do oczyszczania dróg oddechowych




normalnie jakbym paczkę hallsów zjadła




edit: kurcze jakie tam są cuda: http://nigella-ucztuje.blogspot.com/2007/08/odcinek1-czekoladowy-raj-czekolada-na.html
Ostatnia edycja:
Asheara
I can't get no sleep.
Ok dziewczyny, tylko sie nie smiac! Dopiero zaczynam swoja przygode w kuchni... Potrzebuje rady dla zielonych 
a mianowicie...
jak usmazyc karkowke?

a mianowicie...
jak usmazyc karkowke?
Amelkowa
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 5 Marzec 2009
- Postów
- 2 789
Asheara ;-) rozbij ją , dopraw i na mocno rozgrzany olej - ja karkówki nie panieruję 
ładnie wygląda jak się ją słodką papryką posypie 
jak się przyrumieni mocno z jednej strony przerzuć na drugą i potem ściągnij, karkówka nie lubi być za długo smażona i przekładana z jednej strony na drugą bo się robi twarda 
możesz poszperać też w necie, tam mają fajne pomysły, ja Ci podałam ten mój najprostszy ;-)
aha, super do tego będą te ziemniaczki pieczone, na które wrzuciłam linka





możesz poszperać też w necie, tam mają fajne pomysły, ja Ci podałam ten mój najprostszy ;-)
aha, super do tego będą te ziemniaczki pieczone, na które wrzuciłam linka
Asheara
I can't get no sleep.
Dzieki Amelka 
Moze poeksperymentuje dzisiaj
Wiec smazymy jak wszystko inne... ale czym ja najlepiej doprawic?
Moze poeksperymentuje dzisiaj

Wiec smazymy jak wszystko inne... ale czym ja najlepiej doprawic?
AbEjA
Mamy styczniowe 2007
- Dołączył(a)
- 30 Maj 2006
- Postów
- 4 195
ja za karkówką osobiście nie przepadam ale - nalezy ją smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu - i lepiej, żeby nie było go za dużo.
Dobrze byłoby też ją wcześniej zamarynować w oleju z przyprawami parę godzin, wtedy (jeśli twoja patelnia na to pozwala) smażysz już bez dodatkowego tłuszczu
Ostatnio robiłam karkówkę z przepisu z Knorra (taką pieczoną w folii z tego Mix Knorra) - wyszła całkiem smaczna, mięciutka... chociaż dla mnie to zaden rarytas, ja nie przepadam...
Dobrze byłoby też ją wcześniej zamarynować w oleju z przyprawami parę godzin, wtedy (jeśli twoja patelnia na to pozwala) smażysz już bez dodatkowego tłuszczu
Ostatnio robiłam karkówkę z przepisu z Knorra (taką pieczoną w folii z tego Mix Knorra) - wyszła całkiem smaczna, mięciutka... chociaż dla mnie to zaden rarytas, ja nie przepadam...
reklama
Amelkowa
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 5 Marzec 2009
- Postów
- 2 789
ja lubię karkówkę ale z grilla 

tak jak pisze Abeja dobrze ją wcześniej 'zamarynować' na godzinkę chociaż, żeby przeszła.
Jak dla mnie najlepszy zestaw to czosnek, sól i pieprz, ewentualnie do tego jakieś zioła (bazylia, oregano, albo prowansalskie najlepiej) możesz zrobić taką gęstą papkę z oliwy, czosnku i ziół, wcześniej posól o popieprz a potem natrzyj tą papką.
Można też zwykłą musztardą natrzeć porządnie, po posoleniu i pieprzeniu i też będzie dobre - jeśli ktoś lubi dobrze doprawione potrawy - nie będzie to ostre, ale zdecydowane w smaku mięsko

edit: i cały czas mówię o smażeniu już pokrojonego w kotlety mięsa...
Bo pieczenie to inna kwestia

edit: aż się uśliniłam...


tak jak pisze Abeja dobrze ją wcześniej 'zamarynować' na godzinkę chociaż, żeby przeszła.
Jak dla mnie najlepszy zestaw to czosnek, sól i pieprz, ewentualnie do tego jakieś zioła (bazylia, oregano, albo prowansalskie najlepiej) możesz zrobić taką gęstą papkę z oliwy, czosnku i ziół, wcześniej posól o popieprz a potem natrzyj tą papką.
Można też zwykłą musztardą natrzeć porządnie, po posoleniu i pieprzeniu i też będzie dobre - jeśli ktoś lubi dobrze doprawione potrawy - nie będzie to ostre, ale zdecydowane w smaku mięsko


edit: i cały czas mówię o smażeniu już pokrojonego w kotlety mięsa...
Bo pieczenie to inna kwestia
edit: aż się uśliniłam...
Podziel się: