• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwiecień 2009

Ja jutro o 7.00 do szpitala na CC, więc trzymajcie kciuki:tak:.

3mam kciuki:tak:i super ze juz bedziesz miala smyka przy sobie

Frezja...super...czekamy jutro na Was...;-)

laski wstawiam kilka smiesznych filmikow z porodowek...:-D:-D

Maxior :: Tatuś przy porodzie

Maxior :: Poród

Maxior :: Poród po japońsku

hehehe dobre:-D

Wojtas tez, tyle ze z prawej strony:-) probowalam go nagrac, ale jak tylko zaczynam, to on czajowa i bezruch...

moj z lewej takie sceny odwala albo na srodku, i tez zawsze jak chce nagrac to on przestaje:-(

witam

u mnie piekny poranek sie zapowiada sloneczko swieci bezchmurne niebo ttyle ze widze ze strasznie zimno bo ludzie to tak poopatulani ze szok jak w srodek zimy.
Ja z J idziemy dzis do mojego taty na urodzinki Julka juz wczoraj mowilam jaki wierdzyk powie swojemu dziadziusiowi caly dzien sluchalam na zmiane "sto lat, sto lat..." i "dziadku, dziadku cos ci dam...."
mam nadzieje ze temperatura wzrosnie i bedzie piekny wiosenny dzien:-)

milego dnia i powodzenia na wizytach:-)

reklama
Hejka dwupaczki

No to Violka nasza już o tej porze w szpitalu i pewnie już się ostro szykuje do utulenia swojej kruszynki.

U mnie zima wróciła na całego, napadało śniegu do kolan.
Nie ruszam się z domu wcale, więc spoko.

Dzisiaj przyjeżdża facet chętny kupić moje autko, mąż nim pojechał do pracy i ciekawe czy dojdzie do transakcji, z jednej strony chcę bo kaska potrzebna a z drugiej chce mi się ryczeć, no nic, zobaczymy po południu.

Miłego dzionka kochane.

Hejka kwietniówki!!!!

Kurcze czytałam Was z wczorajszego popołudnia i masakra........teraz wiem, że to był błąd :szok: bo wy cały czas o jedzonku gadałyście.......... i teraz mam problem , bo wszystkiego mi się chce, ślina cieknie , w brzuchu burczy..........uuuu ale się załatwiłam :rofl2::rofl2:

Viola pewnie za chwilke utuli dzieciątko..... trzymam kciuki i przyznaję, że zazdroszczę, bo od dwóch dni mam doła , że do połowy maja będę z moim w brzuchu chodzić, buuuu :crazy::crazy::no::no::no: Bo tak termin z OM mam na 14 kwietnia a z USG holenderskiego na 30 kwietnia i tak sobie przekalkulowałam , że jak +/- 2 tyg to mogę nawet do 14 maja nie urodzić. :baffled::baffled: No ale oczywiście dzwoniłam do teścia ( bo naprawde w taki dołek wpadłam, że już nawet stwierdziłam, że brzuszek mam jakiś mniejszy, niż ostatnio mi się wydawało). TEściu mnie uspokoił i powiedział, żebym się nie stresowała, bo wnuk to szybciej dziadka na 100 będzie chciał poznać. :tak::tak:

Didi powodzonka na wizycie ;-)
Marys super , że z nogą lepiej, teraz tylko trzymam kciuki, żeby ta twoja alergia poszła sobie w las.... :tak::tak:
Reszcie życzę cierpliwości i miłego dzionka!!!:happy:

NArka , idę coś na śniadanie kombinować :rofl2::rofl2:

Ja jutro o 7.00 do szpitala na CC, więc trzymajcie kciuki:tak:.

No to troszkę spóźnione ale na moje kciuki też możesz liczyć

Szczesliwa cycki to piersi z kurczaka, pokrojone w cienkie plastry, marynowane w oliwie z oliwek i przyprawie do grilla a nastepnie rzucone na raclette:-) M mnie dzisiaj porozpieszczal:-):-)
Może zrobię z siebie idiotkę ale co to jest RACLETTE?

Hej, ja dzisiaj do ginki ale dopiero na 17. Pewnie się dowiem czy cc czy sn...

Ja też trzymam kciuki za Violę :tak:

Może zrobię z siebie idiotkę ale co to jest RACLETTE?

hmm, no właśnie ja też pojęcia nie mam.

A tak przy okazji, może się orientujecie. Czy ojcu dziecka należy się jakieś zwolnienie na opiekę po porodzie? Po cc to chyba da się załatwić 2 tyg ale po sn to chyba nie ma szans, co?

Witajcie w ten zaśnieżony marcowy poranek! :sorry2:
aniołek - zazdroszczę optymizmu, u mnie dzisiaj stopnie na minusie... :baffled:
aha - znam ten kryzys, miałam tak jakieś 2 tygodnie temu, myślałam, że ta ciąża się nie skończy, ale teraz to już jakoś leci z górki ;-)

Śniadanie już zjadłam... zastanawiam się, czy na obiad zrobić makaron z serem czy ryż z jabłkami? :confused:

A tak przy okazji, może się orientujecie. Czy ojcu dziecka należy się jakieś zwolnienie na opiekę po porodzie? Po cc to chyba da się załatwić 2 tyg ale po sn to chyba nie ma szans, co?

z tego co sie dowiadywalam to po sn tez jest 14 dni zwolnienia dla tatusia, moj M sie nawet w pracy pytal i powiedzieli ze tak wiec ja bede najprawdopodobniej chlopa przez miesiac w domu 14 L4 a reszta dni to wolne z pracy z powodu narodzin dziecka i urlop wiec od dnia narodzin przez miesiac bede miala 3 dzieci w domu a nie 2:-D

u mnie wiosna normalnie jest, bylam na zakupach nawet cieplo ale mrozny wiatr wieje, ciagle wierze ze przestania wiac :-)

Hej, ja dzisiaj do ginki ale dopiero na 17. Pewnie się dowiem czy cc czy sn...
... A tak przy okazji, może się orientujecie. Czy ojcu dziecka należy się jakieś zwolnienie na opiekę po porodzie? Po cc to chyba da się załatwić 2 tyg ale po sn to chyba nie ma szans, co?
Powodzenia na wizycie...
Co do zwolnienia to jak Ty się będziesz dobrze czuła to zależy od układów z lekarzem rodzinnym... zastanawia mnie tylko czy jest ono płatne 80% jak normalne zwolnienie chorobowe czy inaczej...

reklama
witajcie

ja jakos spac nie moglam..
Viola napewno juz po wszystkim.. :tak:
a mnie dzisiaj na rozczlanie wzielo chyba cztam was i rycze..haaha

Aha..nie boj nic jak dziadek mowi to napewno tak bedzie..:tak: moj taka zawsze jak cos powiedzial ciezarnej to tak bylo jeszcze nigdy sie nie pomylil..mi w 1 ciazy mowil bedzie chlopak a ja w zaparte ze nie ...bo czuje ze corka.. a teraz ze dziua bedzie i mial racje...no i mowi ze jak rzyleca 15 kwiet. to juz mla bedzie..wiec zobaczymy..

ja juz zjadlam sniadanko..pije heratke i czekm na chlopakow bo sobie spia..

ide przygotowac wpisik dla maluszka Violi

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry