reklama

Kwiecień 2009

klucha - wy już po szczepieniu? Ja dziś byłam u lekarki, a ona powiedziała, że mam zgłosić się jak mała skończy równe 2 miesiące.
Nasza waga to 4860g - szczuplutka ta niunia malunia.
Madzia_Singh - moja mała miała tak dwa dni łącznie z nocą - pomagała kąpiel. A potem nie mogła się naspać.

reklama
Heja

ja odnośnie Viburcolu. Dwa dni temulekarka mi je poradziła, bo mówiłam że mojego często brzuszek boli i dziki wrzask. No i wczoraj miałam okazję je przetestować. Darł sie w niebogłosy, nic nie pomagało, żadne masaże, Infacol, aż w koncu dałam czopka. Słuchajcie 10 minut, potem ze 4 mega długie pierdki i........ cisza!!!!! Usnął momentalnie, potem też jeszcze pierdki były.

w brzuchu jej burczy a nie chce jesc... tylko smok jej pasuje i spanie
czytalam jeszcze o homeopatycznym czopku lagodzacym dolegliwosci po szczepieniu, przy zabkowaniu itp
Viburcol

Te czopki są rewlacyjne,stosowałam je jako ostateczność i przy szczepieniach i przy ząbkowaniu u starszej córki u mnie pomagałay bardzo,Konstancji podałam raz jak miała baaardzo mocne bóle brzucha związane ze skazą białkową po około pół godzinie się uspokoiła... a to najważniejsze że nie cierpiała:tak::tak:

kupie ten homeopatyk na wszelki wypadek...juz ok kupa poszla ale teraz po dluzszym zastanowieniu wiem co jest przyczyna...mala ulewala i zageszczalam jej mleko nutritionem...przestala ulewac i kupy rewelka... potem odstawilam i zaczely sie problemy... jak sie okazalo nutrition ma wiecej blonnika niz mleko i dlatego...

helo, ja już po :-) jestem piękna :-) i wreszcie wyglądam jak czlowiek a nie zaniedbana mamuśka

strasznie drogie sa szczepienia u was
no :tak: masakra, a pnemokoki tak samo płatne u nas po 200 chyba, a u ciebie za darmo, bo już kiedyś o tym było, także super masz ;-):-) a na rotawirusa też tam szczepią za darmo?

Madzia dobrze, ze małej przeszło, mój Karol po szczepieniu jest na szczęście zupełnie normaly, czasem tylko lekka maruda mu się włącza, ale to i bez szczepieina mu się zdarza, także to co piszecie o dwóch bądź więcej ciężkich dniach to na szczęście tego nie znam.

Dobra, moje dziecko ma już wg. mnie wszystkie choroby świata, które tylko przemknęły przez internet (tak tak, szukałam i czytałam, wiem, nalezy mi sie lanie :baffled:), a mnie coś trafi, jeśli nie poznam przyczyny tych powiększonych węzłów chłonnych!!!!!
Narazie pozostaemy na NAN 1, a we środę będziemy wiedzieć, czy wykonają nam USG pediatryczne, bo mali jesteśmy :baffled:
Z dobrych wiadomości - Kajuś przytył 0,5kg w tydzień (!) A to oznacza, że miał ogromne tyły i nadrabia teraz :tak:
Boże jak ja kocham to moje dziecko, a jak się martwię przez te pi******e węzły, to szok!!!!

w brzuchu jej burczy a nie chce jesc... tylko smok jej pasuje i spanie
czytalam jeszcze o homeopatycznym czopku lagodzacym dolegliwosci po szczepieniu, przy zabkowaniu itp
Viburcol
U nas mial przepiane po szczepieniu i na wypadek wiekszych kolek, naprawde daje rade jak jest bardo niespokojny:tak:
Boże jak ja kocham to moje dziecko, a jak się martwię przez te pi******e węzły, to szok!!!!
Kamile ja Cie doskonale rozumiem.

reklama
Hejka mamuski!!!

Z tego co widzę to zaczynamy robić się na bóstwo ;-);-)
Spaczyna ja też mam zamiar wybrać się na balejaz, ale ja mam dość długie i gęste włosy, więc murowane 3h jak nie 4 u fryzjera i własnie narazie nie wiem jak to zorganizować jesli chodzi o malego, ale przed wyjazdem do PL musze się doprowadzić do porządku, wiec tak czy siak mnie to nie ominie.

O ile się nie mylę to Malutka też zaliczyła wizyte u fryca. Zazdroszczę Wam :-D:-D

A ja w przerwie między bioderkami a frycem, wsio ok, tylko kontola z jakieś 4-5 miesięcy, ale już pieluchować nie musimy, kąty się wyrównały :-):-) także jestem happy
dwa ukłucia 112zł, a jedno u mnie 210 :szok:

To super , że wsio dobrze.
A co do szczepionek to u mnie też wszystko za darmo w Holandii, ale o tym już pisałam :happy2::happy2: hummm sprostowanie małe......... to znaczy nie tak całkiem za darmo bo co miesiąc płacimy z męzem prawie 200 Euro za ubezpieczenie :baffled::baffled:

Bluebell najważniejsze , że teraz po tej wizycie jesteś spokojna hehe i nie martw się wszystkie matki to "wariatki" :-D:-D:-D

madzia1989 to dobrze , że jakoś sie z tą teściowa dogadałas, no i rewelacyjnie że produkcja mleczka u Ciebie na dobrej drodze :-):-):-)

No a ja teraz proszę o kciuki bo od jutra też zostaje sama brrrrrrrrrrrrr :-(:-(:-(
Mąż mój leci jutro na rozmowę o pracę do PL i wraca w piątek w nocy :sorry2::sorry2:
bo powoli zastanawiamy się nad powrotem do Polandu, ale zobaczymy co tam mu zaoferują. :happy2::happy2:

Oki kochane ja zmykam coś pożytecznego porobić, bo Filipek już od 15 min chrapie.

Buziaki i spokojnej nocki

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry