Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Och myślę ze macie całkowitą racje. Człowiek o własne zdrowie tak nie dba i nie przywiązuje uwagi. Jednak gdy zaczyna chorować dziecko to odczuwamy jak wielki jest ból i jaka bezsilność. Nie jestem mamą wiec mogę pisać o tym co mi się zdaje, bądź czuje. Ja już się martwię o moja kruszynkę. Boję się by nie cierpiała i by zawsze w życiu miała lekko. Wiem ze nie ustrzegę ja przed wszystkim ale mam zamiar bardzo się starać. I tylko modle się do Boga by on dal jej to czego ja dać nie mogę, czyli zdrowie.Aga z tym zdrowiem masz milion procent racji,tak naprawdę to się rozumie słowa,że zdrowie najwazniesze właśnie dopiero jak się ma dziecko.

Ja, jak do tej pory, mam na + 4kg, przybieram tak jak powinnam. Na razie te kilogramy poszły mi w biust (miseczka C zrobiła się D) i w brzuch (wyskoczyła mi piłka do przodu i ciągle mam wcięcie w pasie:-)) Oczwiście trochę się martwię jak to będzie za miesiąc lub dwa...Frezja to że chcesz ładnie wyglądac i nie utyc za duzo to normalne ja tez łapie takie schizy, że bede gruba itp.ale z drugiej strony ciąża trwa 9 miesięcy my juz jestesmy w 4 czy 5 miesiacu to zostało juz mało namja staram sie jesc lekkie rzeczy dużo chodzę z psiakiem na spacey, co sobie pofolguje to pyszne obiadki...sniadanie jem lekkie zupe mleczną czy tosty z serem a po tym lece pochodzic z psem- bo nawet sie czuje lepiej, a kolacja to owoce kanapeczka, ostatnio wcinałam sorbet mniam tak miałam ochote na lody a sorbet ma mniej kalorii - więc zawsze mozna sobie podjesc a zarazem zaoszczedzic na kaloriach... i staram sie jesc 5 razy dziennie malutko niz 3 dużo, trzymam kciuki za nas wszystkie :-) żebysmy po ciąży były laski piękne cudne hihihi:-)
Do jedzenia podchodzę tak jak alka303, główna zasada to jeść zdrowo, z umiarem i 4-5 razy dziennie mniejsze posiłki, jako przekąski owoce, jogurty. Czasem jednak grzeszę (lody czy porcja frytek), ale dobrze mi z tym...
Spóźnione ale szczere, wszystkiego naj, naj, naj...:-):-):-)Hejka Dziewczyny!!
Wczoraj miałam urodzinki, więc małe zamieszanie, a wieczorem znajomi.
Nenius jesteś usprawiedliwiona. ;-) Życzę Darii aby jak najszybciej wydobrzała.Dziewczynki wpadam na moment usprawiedliwic się dlaczego mnie nie ma - moja Daria ma zapalenie płuc :-(.

Witaj! :-)Witajcie !!!
czytam Was już od kilku dni i zdecydowałam się w końcu na zarejestrownie na tym forumTeż jestem mamą kwietniową ( a raczej będę) a także mamą już 8 letniej uroczej kobietki
)))
Pozdrawiam Was bardzo cieplutko i mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swego grona![]()
Potem były pytania i na końcu obchód porodówki. Bardzo mi się podobało: szpital całkowicie odnowiony z zielonym dziedzińcem, średnio dziennie przyjmują trzy porody, przytulne sale porodowe z łazienkami, możliwość porodu w wannie, mąż może cały czas być obecny i w razie potrzeby nocować w szpitalu. W szpitalu była jakaś taka atmosfera ciszy i spokoju, warunki domowe a nie typowo szpitalne.
Na miejscu można zapisać się do szkoły rodzenia i wybrać położną, która opiekuje się nie tylko w czasie porodu ale i potem pomaga w domu w razie jakiś problemów. Tak więc po pierwszej wizycie jestem bardzo mile zaskoczona. :-) W tym tygodniu czekają mnie jeszcze dwa takie wieczory informacyjne, jeden w szpitalu i drugi w domu porodowym. 
Niby meble ładne, dobre materiały ale wszystkie takie wielkie kloce, szafy głównie 2 lub 3-drzwiowe, komody z szfladami jak na lekarstwo.
No i czasem ceny są powalające...
Jedynie znalazłam to śliczną kołyskę i łóżeczko (i te pewnie kupię), ale już reszta mebli z tej serii mi nie odpowiada. Coraz bardziej skłaniam się do kupna normalnych mebli (komoda, szafa i regał) i odpowiedniego ich udekorowania na potrzeby dziecka.