reklama

Kwiecień 2009

a z innej beczki - czy któraś z Was bierze tardyferron (żelazo) ? i jak się po nim czuje? - bo ja fatalnie jak wezmę to wieczorem nic nie przełknę, najwyżej herbatę i mdli mnie strasznie - więc ostatnio jadam 2 śniadania, mały obiad (bo już mi sie robi kiepsko) i na tym koniec:baffled:

ja biorę 1 tabletkę wieczorem + witamina C, żeby sie lepiej wchłaniało, przed jedzeniem. Czuję się całkowicie normalnie a wyniki hemoglobiny ładne.

reklama
a ja mam chwile relaksu-sama w domku,pachnie kawka i te moje kochane bezy....po prostu zjadam ich 20dag dziennie....;-)
mama sie zlitowala i ugotowala rosol i sosik to potem M. mi przywiezie a co niech skacza...

koga ja w poprzedniej ciazy bralam kilka roznych zelastw w tym i hemofer i tardyferron:tak: niestety jestem osoba cierpiaca na nietolerancje zelaza przyjmowanego doustnie:zawstydzona/y: i mialam, rozne dziwne akcje po nich nawet wyladowalam u mojego gina z powodu okropnego bolu brzucha. nastraszyl mnie wtedy, ze jak mi sie wyniki nie poprawia to do szpitala:-(. wtedy moja starsza siostra przyslal mi melase z buraka cukrowego( do kupienia w sklepach ze zdrowa zywnoscia) i do herbatki zamiast cukru dodawalam:tak: cholerstwo strasznie slodkie i malo smaczne, ale najwazniejsze, ze pomoglo. wciagu miesiaca wyniki poprawily sie i gin zrobil oczy jak dowiedzial sie po czym sa takie dobre:tak:. jak olek byl malutki tez mial niedobory zelaza i jemu tez serwowalam to cudo, lekarz neonatolog nie chcial mi wierzyc, ze mu przeszlo po zwyklej melasie ( ona przepisala mi dla malego zelazo po ktorym bolal go brzuszek) i problem anemi przestal istniec:tak: teraz tez siostra przeslala mi sloiczek tego ustrojstwa i profilaktycznie popijam dwa razy dziennie herbatke z melaska i juz sie do jej smaku przyzwychailam:tak:

To nie tylko ja mam dzisiaj takiego lenia, hihi.
Muszę w końcu wyskoczyć do sklepu, bo głodna się zrobiłam.
Dobrze że obiadek mam od wczoraj, tylko ryż muszę ugotować.
Mąż z dziewczynkami dopiero wieczorkiem będą bo dzisiaj do teściowej jadą z okazji Dnia Babci.

Fajnie że mamy to forum, przynajmniej nie jest nudno.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry