reklama

Kwiecień 2009

ja nigdy nie moge wczesnie zasnac a wstaje tez pozno.....tak juz chyba mam od zawsze...
ale za to jak moj M. wlaczy jakis film przed snem to od razu zasypiam, po pierwszych 10 minutach filmu:-) a potem marudzi ze juz wiecej ze mna zadnego filmu nie bedzie ogladal bo zaraz spie:-):-)

reklama
Ja zawsze śpioch byłam, mogłam spać całą noc i w dzień tylko usiadłam na kanapie i już mi się oczka zamykały, a teraz się to troszke odmieniło...

Dobranoc mamusie

hej!

dzięki za odpowiedzi na temat żelaza! w piątek pogadam z lekarzem - osa - ta melasa brzmi super! ja od urodzenia mam żelazo w dolnych granicach normy - ale w ciaży spada do 7:eek:

bluebell - niemiłosiernie długie te przerwy w jedzeniu sobie robisz;-):-D

manja - ja też jestem z Poznania - może się na porodówce spotkamy;-) - ja rodzę w Świętej rodzinie

padam na twarz ze zmęczenia, bo po pracy z tortem, kwiatami i laurkami biegiem do rodziców, żeby synek dziadkom życzenia złożył - a jeszcze muszę coś przeczytać na jutro a mój m. szaleje teraz z wiertarką bo sie ocknął, że zegar powiesi, który miesiąc temu kupiliśmy:baffled: już mięcho leci:szok:

aaaa i zaszalałam dziś w sklepie dzidziusiowym - w styczniu sa zawsze gruuuuube przeceny w mothercare, co roku tam Maks obkupuję w śpiochy i bieliznę - no więc przytachałam pełną siatę :-D - po przejrzeniu stwierdzam .... że jutro idę tam znowu:-D:-D:-D jeszcze trochę większych rozmiarków dokupić:-D (pajace czy body dobrej jakości wychodza tam po 11 zł, czapusie od 6 do 10 zł i tym podobne okazje:sorry:)

A ja dziś znów ostatnia :-)
Ale strasznie dużo piszecie i zanim wszystko przeczytam ( a mam strasznie wolny internetem wiec otwieranie się kolejnej stronki troszkę mi zajmuje) to mam i północ.

Dziś troszkę poleniuchowałam. Ale po południu zabrałam się do roboty. Posegregowałam małemu ciuszki rozmiarami. I najwięcej to mam 56cm i 62 cm i zaraz mi z nich i wyrośnie ( jeśli w ogóle te 56cm założymy). Ale na razie nic więcej nie kupuje. A na wyjście ze szpitala tak patrzyłam i patrzyłam. I mam kilka sztuk takich cieplejszych pajacyków, albo mam dresiki polarowe. :confused2::confused2:
Ale coś mi się zdaje ze będzie ciepełko. Bo już teraz u nas jest z +9 za dnia.
A muszę zrobić sobie listę by nie zapomnieć potem co mam dokupić jeszcze.
zadowolona jestem ze kupno wózka, fotelika i łóżeczka mamy za sobą. Bo naprawdę wybór jest wielki. Teraz już nic nie oglądam i nie patrze co by mi się nie zachciało czegoś innego :-D:-D

Ja też strasznie się ciesze ze maluszek urodzi się na wiosnę. To taka piękna pora roku :-)

Wiecie mój maluszek chyba czuje kiedy tatuś wraca. Bo jak M wraca z pracy i kładzie się do mnie do łóżka to mały zaczyna tak brykać :-)
Och idę chyba spać. jeszcze poczytam jakąś księgę. Chodź ostatnio do snu czytam bajki :-D Bo wyszukałam książki z baśniami ( dla maluszka co by mu się lepiej zasypiało) ale dla przypomnienia sobie czytam :-D:-D i maluszkowi :-D:-D

Dziękuje za tak miłe przyjęcie!!
Faktycznie strasznie dużo piszecie- super się czyta!!!

Co do wózka to ja jeszcze nie wybrałam ale chyba zdecyduje się na bebecar albo moze teutonia mistral P, ale jeszcze nie wiem...ach!

Z witamin to ja mam przepisane 3x2 magnezu z wit B6, sorbifer(żelazo) 2 razy dziennie, i wit B12 raz. Mam dośc częste twardnienia macicy- za częste i na to mam przypisany scopolan 2 razy dziennie i w razie czego nospe. A jak u was ze skurczami??? ja mam dość częste tzw stawianie sie brzucha ale odkąd zaczęłam sie troche oszczędzać- tzn nie noszę córki i generalnie więcej siedze niz chodze (o lezeniu przy moim dziecku nie mam mowy)- jest lepiej.

Ja ze spaniem to mam koszmar- siedze zazwyczaj do 2-3 w nocy, a wstaje ok 8 rano z wieloma pobodkami do córki od 5 nad ranem. Później w ciągu dnia odsypiam z 2 godzinki jak córka ma drzemkę to razem z nią.

Acha, mam pytanie, jak mam wstawić suwaczki?? Tzn jak je zrobić to wiem ale nie wiem gdzie wpisać adres do nich...

witam jak zwykle wczesna pora:-)
ja oczywiscie juz nie spie.. czuje sie okropnie, ale i tak jest lepiej niz wczoraj wieczorem.. bo wczoraj to na nic sily nie mialam:baffled: katar leci jak woda z kranu, a do tego z oczu mi sie leje:confused2: o bolacym gardle i glowie juz nawet nie wspomne..
jesli chodzi o spanie to u mnie ogolnie jest z tym slabo.. chodze spac 1-2, a potrafie juz po 5 byc na nogach, budzac sie ze 2 razy w nocy.. wczoraj np tak spac niemoglam i lezalam niewiedzac co z soba zrobic:-( mezus padl przed 23 a ja sie meczylam jeszcze..
nio i zauwazylam w nocy wsumie pprzez przypadek cos dziwnego i troche sie wystraszylam.. chodzi o to, ze polozylam reke na brzusiu, a on byl twardy jak kamien:szok: chyba pierwszy raz mi sie cs takiego zdarzylo, ale nic nie czulam.. jak sie napina, twardnieje, nic:szok: jakbym reki nie przylozyla to nawet bym niewiedziala.. niby wiem, ze takie twardnienie to cos normalnego, ale myslalam, ze to sie czuje.. mowilam lekarzowi ostatnio, ze mi sie brzuch napiol i ztwardnial, ale wtedy to poczulam bez dokladania reki, a wczoraj nic a nic.. takze niewiem ile razy on mi sie jeszcze w nocy tak mogl napiac:baffled:
zycze wszystkim milego dnia:-)

dziendobry kwietnioweczki:-)
ja dzis mam maly kryzys ze spaniem poszlam spac ok23.30 a wstalam o5 jak mezus wyszedl do pracy i tak sie krzatam po domu nic mi sie niechce a tu jeszcze do pracy trzeba isc.
jesli chodzi o puchniecie to ja rano mam strasznie twarz nabrzmialom a pierscionki to dalej nosze wszystkie paluszki zostaly bez zmian a nawet obraczka zrobila sie za duza i musze ja dac do zmniejszenia:-)
a jesli chodzi o cisnienie to zawsze mialam 90/45 to juz takie maxymalne a teraz podnioslo sie do 110/60 u mnie to juz prawie nadcisnienie:-D
ide sniadanko robic, milego poranka:-)

Witam!!!!

malutka_z_krk23 ty prawie jak codzien pierwsza nas witasz!!! :-) Biedaku kuruj się, nigdzie nie chodz , wygrzewaj się w domku, żeby cię gorzej nie rozłożyło.:tak:

A brzuszek poobserwuj, może poprostu niunia tak się wypięła. ;-)

Koga co do żelaza to ja miałam ostatnio na wizycie 6,8 ( spadło z 8,3), ale wczoraj położna dzwoniła, że dostała moje ostatnie wyniki i mam 7,1. Więc rośnie :tak: Oby tak dalej. A ja biorę Floradix, jest to w syropie, ale z tego co się zorientowałam to właśnie nie ma go w Polsce, bo teraz jak w sobotę lecę, to nie chciało mi się ciągnąć tej całej butli, ale jednak muszę :crazy:
Aaa Koga i gratuluje udanych zakupów :happy:

reklama
Witam z ranka;-)

ja w pracy sobie siedze ale chyba ostatni dzień bo nogi mam jak balony nawet rano także zaraz napisze smsa do mojego gina i zobaczymym co dalej coś marnie to widze:-(:-(

ide sobie zmierzyć ciśnienie:baffled:

miłego dnia

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry