reklama

Kwiecień 2009

Mojego posta ciąg dalszy. ;-)

jestem zla jak osa siostra mojego meza chyba mysli ze ja nianka jestem wczoraj caly dzien jej syn siedzial u nas i teraz tez mi sie tu placze od rana, mial sie bawic z Julka ale on siedzi i sam sie bawi jej zabawkami(ma 10 lat) a jak latam pomiedzy kuchnia a pokojem Julki bo ona niechce sie z niem bawic, i dzwoni do mnie ze po pracy tak kolo 17 ona po niego przyjdzie, w sumie to ja pozwolilam zeby przyszedl do poludnia ale pobawic sie z mala i nie na caly dzien.
Ma ferie wiec musze zaznaczyc zeby juz nieprzychodzil bo caly tydzien bede za nianke robila. W sobote tez byla tu chrzesnica(5lat) mojego meza potem przyszedl jeszcze ten Dawid i siedzieli caly dzien a siostry wybraly sie na kawe no masakra niepozwole sobie na takie traktowanie, tym bardziej ze zle sie czuje i mamy z mezem jakies obowiazki w domu, ale ja jestem zla:wściekła/y:
Stanowcze nie kukułczym jajom. ;-) Albo w rewnży, za kilka miesięcy, podrzuć im swoje. A co... :tak:

A tak wogole to zalamke dostalam...z mezem sie poklocilam i az plakac mi sie chce:-(:-(:-(teraz odczuwam brak mojej rodziny i znajomych,ktorych zostawilam w rodzinnym miescie:-(i jeszcze mnie mama troche podlamala,bo rozmawialam z nia i tak sie zgadalo o mnie i mezu...mama powiedziala,ze ja boli to ze K. mna rzadzi i zebym mu sie postawila ale ja juz bezradna jestem:-(zaczyna mnie to dolowac coraz bardziej,bo nie mam przy sobie nikogo bliskiego(oprocz meza ktory mnie niekiedy nie rozumie) do kogo moglabym pojsc,z kim moglabym sie spotkac:-(:-(:-(
Tak jakos wzielo mnie na zale i smutki ale czuje sie tutaj bardzo samotnie a nie ze wszystkimi bliskimi moge porozmawiac zawsze:-(
Moja mama też miała okres kiedy ciągle gadała, że mój M w tej czy innej sprawie mnie przekabacił. Czasem czułam się jak między młotem a kowadłem. :dry: Nie docierało do niej, że ja mogę mieć inne zdanie od niej. Na szczęście czyba to już definitywnie prezrobiłyśmy i na razie jest spokój. Na szczęście ja na mojego M zawsze mogę liczyć i jest dla mnie wsparciem, a to bardzo wiele. :tak:
jesli chodzi o wizyte to sama niewiem co myslec:zawstydzona/y: lekarz pomierzyl mlodego z kazdej strony i stwierdzil, ze cialka troszke nabral przez te 3 tyg.. jednak ma podejrzenie hipotrofi asymetrycznej i dostalam skierowanie na konsultacje do poradni patologii ciazy:zawstydzona/y: wszystkie pomiary oprocz brzuszka odpowiadaja obecnemu tygodniowi ciazy.. wiec to mnie troszke pocieszylo, bo jeszcze 3 tyg temu wszystkie pomiary byly opoznione o 2 tyg.. nio i z przeplywami przez lozysko cos jest nie tak i wlasnie w tej poradni maja to sprawdzic.. nio nic jeszcze troszke musze sie postresowac:zawstydzona/y: mam nadzieje, ze szybko uda mi sie dostac na ta konsultacje i ze nic zlego tam nie wyjdzie.. lekarz nam powiedzial, ze oni musza mnie przebadac i wtedy postanowia co dalej.. czy musze zostac pod ich opieka, czy moge chodzic na wizyty dalej do niego..
Malutka nie martw się na zapas. Wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki. :tak:

No i doczytałam… Ufff… :-)

reklama
czesc dziewczynki,
na poczatek to zycze duuuzo zdrowka chorowitkom trzymajcie sie mimo ze wiem jak sie martwicie:-(:zawstydzona/y:
w sumie to jakos opadlam z sil,zrobilam sobie slodka chwile i delektuje sie samotnoscia:oo: bo m. mi zasze cos wymysli i nie moge sobie spokojnie nic porobic.

malutka - uff, trzymaj się słońce, wszystko będzie dobrze, idź do poradni i zrób te badania, nie będziesz sobie później wypominać że czegoś nie zrobiłaś... a tak poza tym może rzeczywiście po prostu dzidzia będzie drobniutka

jak dostałam skierowanie do poradni diabetologicznej to nie chciałam iść, a potem stresowałam się jak powiedzieli mi mam cukrzycę, teraz od soboty jestem na diecie i ani razu nie miałam przekroczenia normy cukru przy pomiarze, i do piątkowej kontroli będę dalej przestrzegać diety, dopiero jak lekarz mi pozwoli nieco sobie z nią odpuścić to tak zrobię. Na początku już zaczęłam robić sobie wymówki że dziecko jest za duże przeze mnie bo strasznie dużo slodkiego jadłam... na szczęscie zanosi się że wszystko dobrze się skończy

didi - a propos listy kontaktowej - kochana ja ciągle nie dostałam, jak będziesz miała podłączony sprzęt to prześlij mi także, bo marzec zbliża się wielkimi krokami :-)

Witam!

Malutka nie martw się, ja też 4 tyg temu mialam na usg brzuszek mniejszy od reszty o 2 tyg ale to standardowy błąd pomiaru. A nawet jakby to nie był błąd t lekarze mówili że tym nie ma co się martwic, jezeli reszta pomiarów (kości )jest ok. Po prostu albo chudszy dzidziuś będzie albo np mogł sie wysiusiac przed badaniem...
ja ide w czwartek na usg i mam tylko nadzieje, ze ta dysproporcja sie nie powiekszyła za bardzo:)

a co do teśców to ja mam suuuper, na prawdę tylko pozazdrościć, traktują mnie jak:tak: własną córkę, no a ja prawie jak Rodziców:)

uciekam na jakąś kolacyjkę:)) Miłego wieczorku

Ada- ślicznie wyglądałaś:biggrin2:

Maltuka ja też trzymam kciuki za Twoje Dziecko.
Nie było mnie tutaj 11 dni i zanim to jutro ogarnę to poprostu szok:szok:. Niestety moja nieobecność związana była z pobytem na Polnej w Poznaniu, gdzie pojechałąm ze skurczami:no:. Lekarzom udało się to opanować, ale jestem na fenotyrolu 16x 1/2 tabl- co półtora godziny tabletka:zawstydzona/y:
Do tego doszło ostre zapalenie jelit związane z wcześniej przyjmowanymi antybiotykami i przez 6 dni wyłam z bólu, lekarze nie wiedzieli co mi jest, ale dzięki bogu w piątek zapadła diagnoza i dziś wypisano mnie do domku z zaleceniem brania leków- w sumie 40 szt na dobę:szok::szok::szok:
Pozdrawiam!!!!!!!!

kochana trzymaj sie jeszcze troche, duzo lekow ale napewno pomoga. 3mam kciuki za ciebie i malenstwo:tak:

hmmm teściowe to temat rzeka, ale im dalej tym lepiej!!! ona juz mi sie wpier... w moje ubranka i ustawienia w pokoju małej, ale ma pecha bo ja mam "buźke" i sobie nie dam:angry: :-D i nikt nie bedzie mi sie wpieprzał i tyle

slusznie, ja z moja tak samo postepuje, w moim domu ja rzadze i moje dzieci ja wychowuje

p2141585.jpg

pieknie wygladaliscie, w sukni rzeczywiscie brzuszka niewidac

MaDunia jak zwykle mega post:-D
moglabym podrzucic ale Julka nielubi tam chodzic i moze to i lepiej.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry