reklama

Kwiecień 2011

Koot - oj cieszę się,że w końcu remont ruszył z kopyta. super
rodziłam 2X w 38 tyg , a cc w 40tyg

noc miałam do niczego. Paweł dojechał dopiero o 2.30, więc byle jak spałam nasłu****ąc czy nie podjeżdza, a potem obudził się Jaś i kaszlał, stękał i kręcił się, więc dopiero po 5 zasnęłam.
miłego dnia wszystkim, u nas szaro i mokro , brrrr

reklama
Witam w sobotni poranek szkoda , że pogoda taka do bani przeraza mnie ten wiatr gwiżdże , duje drzewa łamie masakra
Dopisuje się do grona, które nie śpią miedzy 3 a 4 nad ranem :-(ogólnie mam problemy ze spanie bo w każdej pozycji jest mi źle , łapią mnie jakieś krótkotrwałe bóle brzuch które budzą co chwile , a liczyłam że w 8 miesiącu się wyspie na zapas :-D
miłego dnia kwietnióweczki ja lecę po prezent imieninowy dla mamci :-)

a apropo wlosow, paznokci itp

od pewnego czasu mialam bardzo cienkie i slabe wlosy :(, wypadaly mi garsciami. W pazdzierniku obcielam i ufarbowalam. Problem wypadania minął, nie obcielam jakos bardzo mocno- do ucha a mialam troche za ramiona. Nie wiem czy obciecie czy ciaza spowodowaly ze nie wypadaja, ale za to nie rosna tzn moge juz kitek zrobic ale przez 4 msc urosly ok 5cm to malo, ( zreszta wszedzie mi wlosy wolniej rosna co mnie akurat cieszy- na nogach brak wlosow od ostatniego golenia czyli wrzesien :) )
paznokcie u nog przestaly jakos 3 msc temu rosnac u rak niby rosna ale wolno i mam dosc mocne.
wiec tu akurat mi sie udalo. :)

a apropo wlosow, paznokci itp

od pewnego czasu mialam bardzo cienkie i slabe wlosy :(, wypadaly mi garsciami. W pazdzierniku obcielam i ufarbowalam. Problem wypadania minął, nie obcielam jakos bardzo mocno- do ucha a mialam troche za ramiona. Nie wiem czy obciecie czy ciaza spowodowaly ze nie wypadaja, ale za to nie rosna tzn moge juz kitek zrobic ale przez 4 msc urosly ok 5cm to malo, ( zreszta wszedzie mi wlosy wolniej rosna co mnie akurat cieszy- na nogach brak wlosow od ostatniego golenia czyli wrzesien :) )
paznokcie u nog przestaly jakos 3 msc temu rosnac u rak niby rosna ale wolno i mam dosc mocne.
wiec tu akurat mi sie udalo. :)

moim zdaniem przestaly wypadac bo podcięłaś. też tak miałam;)
heh nawet ostatnio kumpel sie mnie pytal czemu wszystkie laski po porodzie obcinaja wlosy - no itrzeba bylo mu tlumaczyc ze to jedyny sposob zeby nie wypadaly, są po prostu lżejsze po podcięciu - tak mi to fryzjer wytłumaczył.
co do włosów na nogach itd, to pododbno (chociaz ja w takie *******y nie wierzę - no moze traktuje to jako regułę z wieloma wyjątkami) to przy chłopczykach włosy rosną wolniej - przy dwóch chłopakach nie rosły mi w ogóle, a przy dziewczynkach szybciej - teraz rosną mi normalnie albo nawet wolno.
włosy na głowie rosną mi b.szybko. niedawno byłam u fryz.i znowu muszę iść w pon bo juz wytrzymać z nimi nie mogę:)
przy chłopakach też rosły mi szybko na głowie;)

KOOT fajnie że remoncik się posuwa do przodu. a raczej zapier***** :D wlasnie wczoraj myslalam zeby o to spytac, bo wiem że spieszyło się wam a z ekipami różnie bywa.

u mnie na odwrót:( wczoraj był szwagier to szybko z M porobili. ale dzisiaj M mial sam robic i niestety...stwierdzil ze nie ma sensu bo chlopaki nie dają mu spokoju. chodza z wiertarkami, gwozdziami itd.
w pon Starszka p/kole, Mlody niania, to on sobie bedzie spokojnie robil bez nerwow. mam nadzieje ze gipsowanie zaczniemy next week i malowanie za 2 tyg - bo trzeba czekac az gips wyschnie i juz bedzie skonczone za 2 tyg:) prawie na weekend kuzynka - przyszła chrzestna Wero przyjeżdża więc byłoby co oblewać:D:D no kto by oblewał ten by oblewał....ja tobym patrzyła i rosół im na drugi dzień gotowała na kaca....

a jak was tak mało to trochę popiszę tym co się nudzą żeby czytać co miały:D
noc u mnie średnia, co prawda spałam, ale budziłam się z powodu bólu w biodrze...chce spać tylko na lewym boku bo też zaczęłam się schizować tym niedotlenieniem ale to niemożliwe całą noc w tej samej pozycji.
najgorsze ze jak sie na prawy obrócę to też boli:( no a na plecach już nei dam rady - zresztą to najgorsza opcja....

milego dzionka
bede was podczytywac o ile ktos cos napisze...

akkm rzeczywiscie pogoda masakryczna... na spacer dziś z R nie wyjdziemy:/ za bardzo wieje..

mamusiaDorusia ja to otatnio takie mam sny, że az sama nie wierzę.. nie wiem czy to z przerażenia czy z obawy yhmm

Poza tym spac nie mogłam bo... ta moja tesciowa... zaraz się rozrycze po prostu!!!! Wiecie co wymysliła??? Namówiła męża żeby mnie namówił żebyśmy na 1-2 miesiace!!! dali im Rafałka to będzie nam "łatwiej". Oni mieszkaja 600km od nas, Rafał widzi ich raz na pół roku... Pomysl super prawda?? A ten wariat bierze i mnie wczoraj cały wieczór przekonac próbuje .. ja chyba po ze stresu bym urodzila w 1 dzien od 'oddania' Jego w rece tesciowej... Jeszcze jedne głupi pomysł a sama do Niej zadzwonie i Jej wygarne bo mam dość! poprzedni jej genialny pomysł był taki " kochana rozmawiałam z moim gin i powiedzial, że poprowadzi Twoja ciąże i odbierze poród więc pakujcie się czekamy na Was i przyjeżdżajcie juz jest wszytsko załatwione" (oczywiście bez Micha, bo On by nie mógł). o help!!!

Witajcie. :)

Ja też coś dziś spać nie mogłam. Wiatr u nas okropny, nawet się nie dało mikronawiewów zrobić bo myślałam, że nam okna powyrywa. :/ A ja nie lubię spać jak nie mam dostępu świeżego powietrza, bo od razu mi się okropnie duszno robi.

Koot - no to dobrze, że masz taką alternatywę. :) Wierzę, że tym razem gładko pójdzie.

Dziewczyny, czy Wy zapisujecie sobie, ile wydałyście na przygotowanie rzeczy i domu na przyjście dziecka? Bo ja się załamałam, jak sobie spojrzałam ostatnio do excela... O_o

Justi-tesciowa superr pomysowa. A myslalam ze moja jest straszna a jednak sa gorsze, to dla mojego pocieszenia :)
wspoczuje naprawde

Ona przeciętnie raz na miesiąc ma takie genialne pomysły... a najlepsze jest w tym to, że kompletnie nie ma smykalki do dzieci, wlasnych jak były małe nawet nie kapała i nie przewijała tylko tesciu, a Ona się tym chwali.. A Rafał jest dla Niej fajny kiedy mozna przytulic i WYCAŁOWAĆ swoja mega czerwona szminką a do zabawy ostatnia... Ja w ogóle to chyba bardziej na męża jestem wściekła, ze dal się Jej na cos takiego namówić, przeciez to w ogole nie przemyslany pomysł.. My to my, ale nasze dziecko by sie chyba zapłakalo 2 miesiące bez rodziców...

ale jestem nakręcona teraz ze złości!!

reklama
cześć dziewczynki
jeszcze nie umarłam ale może to dziś nastąpić...
noc-masakra. również 4.30 pobudka i zero spania! ja juz coraz bardziej mam dość tej ciąży.. oprócz tego mega giga kataru i kaszlu bolay mnie znowu nerki..
co do cery włosów i paznokci to.. ja kurcze paznokcie mam świetne! długie i naprawdę mocne, twarde. włosy; fakt, mniej sie przetłuszczaja ale przestały wypadać co najbadziej mnie cieszy i bardzo szybko rosną. podcinka co 3 tyg a nie co 2 miesiące jak wcześniej :) tylko ta cera.. krosta za krostą.. no teraz juz może troszku mniej ale i tak nie jest dobrze..

jutro mieliśmy jechać do M siostry po kartony rzeczy dla niuni i DU*A! i mieliśmy podjechać wóżki w hurtowni zobaczyć i tez lipa.. a czas gooni!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry