reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwiecień 2011

witam :-)
antonina u nas robia usg ok 10-12tyg i tej daty sie trzymaja przy terminie...a potem i tak 95% kobiet rodzi 2tyg przed lub po tej dacie :-D
..

no dokładnie, nie dodałam też że gin mówił ze tylko 5% rodzi w tym konkretnym terminie - więc sie zgadza;-):-), ale większosć moich znajomych urodziła dosć blisko tego terminu, a z ostatnich usg im wychodziło że nawet 3tyg wczesniej bo np dziecko miało 4kg. O to mi chodziło

reklama
z tym oxy to nie do końca tak jak piszecie. tzn. brak postępu to jest powód ale nie jedyny.
oxy kojarzona jest z cc bo często po podaniu oxy spada tętno dziecka i po prostu jak oxy od razu nie zadziała porodowo, to może być zagrożeniem dla dzidzi. dlatego oxy zawsze = ktg w trakcie, wtedy monitują czy z dzidzią ok, jak ok czekają na rozwój akcji, jak zacznie coś spadać i się nie uspokoi to biorą na stół.
ja tak miałam przy starszaku, zaczelo spadac, ale leżałam na lewym boku i się uspokoiło i czekałam na rozwój akcji. jakie to cholernie bolesne jak się to na leżąco przechodzi!! skurcze jednak najlepiej rozchodzić i w ogóle po oxy to bardziej boli więc może temu ja się tak tego bólu boję.
przy drugim od razu po oxy urodziłam więc nawet nie było czasu na bolesne skurcze:-D od razu parte.

Morgine to co bierzemy się za sprzątanie?, ja mam tez syf w domu jakich mało. Wczoraj miałam sprzątać, ale stwierdziłam,że bez mojego A. nie rodzę, wiec cały dzień przeleniuchowałam, żeby nic nie wywołać,ale efekt tego jest taki,ze sajgon istny w domu.

Zamiast się wreszcie za to zabrać ja oczywiście siedzę i czytam, no jeszcze wziełam sobie prysznica i sie wydepilowałam cała, tak w razie co. Torby ja tez nie mam dopakowanej, ale nie chce mi się i tyle no!

To co sprzątamy?
heh koot jesteś moją bratnią duszą! już ogarnęłam chałupkę, odkurzanko i kurze i te sprawy poszły w ruch, poprasowane. teraz jeszcze podłogi mam umyć... chociaż to nie dobry pomysł bo mi się po odkurzaniu niedobrze zrobiło i kręgosłup zaczął boleć,a co dopiero po myciu, ale muszę!@!!!! już mam dosyć syfu!!!!!
no i co do tego pakowania to ja to mam w d...no nie chce mi sie tej torby dopakować i tyle!!
i jeszcze zdjęcia do wywołania w końcu muszę wysłać dzisiaj!!! siet bo wybrane są ale wysłać się nie chce!!!

hahahh ja też się wczoraj cała wydepilowałam:-D no co, chociaż tak się przygotuję;-)

biedna Akkm - a swoją drogą coś nie halo chyba z nią postępują, przecież u niej 40tc to na co to czekać.....

a jeszcze jak napisała że "wszystkie rodzą a ona nie" to mi sie przypomniał odc. Przyjaciół (jestem wielką fanką) jak Rachel rodziła.....

ayene to nie ja link wkleiłam;-)
Morgaine jesteś moją idolką! właśnie miałam wziąć kocyk,podusie i kimnąć spróbować,ale czytam o tym sprzataniu, u mnie też się prosi,więc sobie myślę, nie nie...Morgaine sprzata, eywa też posprząta najpierw!

idę smsy przeczytać,ale po waszych postach widzę,że nie najlepsze wieści

Fox Life jest straszne :D a najbardziej na świecie wkurza mnie, że tam są tak głośno reklamy... 2 razy już do nich z tym pisałam, ale mnie olali... :/ a powtórki też oglądam i stare sezony też.. teraz oglądam chirurgów nowe odcinki a rano stare :p a te stare to widziałam, jak kiedyś były nowe :p i jak zacznę, to już nie mogę skończyć, bo jeden się kończy, zaczyna się następny... wodę z mózgu nam robią!! :p

Dzień dobry .

męczą tę biedną akkm,ja nie wiem co tym lekarzom to daje ,bezsensu,zamiast ulżyć w cierpieniach pacjentki to nie przetrzymywać ...

taa oxy,mnie też w pewnym momencie słabły skurcze,ale postanowili zwiększyć dawę ,i zgadzam się boli jak jasna ch....

u nas dziś słonko ładnie się zapowiada,Hubi na 12 do szkoły, jak na razie wylizał się z ostatniej choroby więc szybko postaramy się go zapisać na termin do usunięcie migdała.

byłam we wtorek u lekarza wypisał mnie antybiotyk dowcipny na tę bakteryje , ależ on się strasznie dozuję bo w kremie to . i masakryczna cena 95 zł. za tubeczke na 7 dni .
ciekawe czy mnie to zejdzie ,powinien jeszcze potem posiew zrobić nie ? jak zdąży hhehe.

nie dobrze mi strasznie codziennie już dodatkowo do zgagi :-(, i nerwica moja wspaniała serca się próbuje do mnie doczepić ,nie ta pora zbytnio chcę w spokoju urodzić .

reklama
Kurde żal mi strasznie akmm :-(najgorsze jest to czekanie i bycie zależnym od lekarzy :/

aknovi hehe ja Chirurgów to nałogowo. Zaczęłam w lutym od pierwszego sezonu a skończyłam w marcu. Teraz z niecierpliwością czekam na najnowsze odcinki:-D

A ja dziś znów na łajzy (a może to poznańskie słowo i nie skumacie:-D) wyciagnełam kumpelki na sushi :happy: muszę się nawychodzić póki mogę.
A i muszę sobie humor poprawić bo ten mój mąż doprowadził do szału.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Do góry