reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwiecień 2011

reklama
ja tylko na chwilke
niusiaagusia prosiła żeby Was wszystkie pozdrowić. nie ma dostępu do kompa. jak będzie mogła, to sama się odezwie i opowie co u niej. wesoło nie ma z rodzinką. z dzieckiem ok.

Powiedz jej anawojku, że strasznie mocno życzymy jej powodzenia, a te złe chmury nad jej głową szybciutko rozgonimy siłą naszych pozytywnych myśli...

hej. Wracam do żywych. Coraz mniej objawów, wymioty ostatnie w piątek:). Zaczynam jeść wieczorami- do tej pory mi nie dawało. Nie jestem już taka zmęczona. Oby to sikanie co chwila też przeszło- przynajmniej obym noc przespała całą jak kiedyś.

Cześć Kochane. :*

Ja mam dziś kiepski dzień. Poszła na małe zakupy i dołapał mnie ból w podbrzuszu, ale moja wina... zapomniałam rano lekarstwa zażyć, idiotka. :/ Teraz już lepiej. Ale kawę piję, bo coś mi słabo i sennie. Wczoraj miałam mega apetyt, nawet mięso zjadłam. o_O A dziś mnie tylko do nabiału i słodkiego ciągnie. Gotuję też zupę ogórkową, ale bardziej dla Męża niż dla siebie. Mam też masę roboty papierkowej... ble... :(

Na pytania o ból piersi i kremy odpowiem zbiorczo, bo pewnie nie jedynie pytające są zainteresowane. ;) Mnie też piersi zdecydowanie mnie bolą, za to zdecydowanie więcej teraz naczyń krwionośnych prześwitujących spod skóry na nich widać. Ciężko mi za to powiedzieć, czy są ciężkie ;) bo mam do tego zdecydowanie za mały biust, bu. ;)

Na początku używałam balsamu dla kobiet w ciąży z Rossmanna - tani, a super nawilżający. Teraz przeszłam na krem zapobiegający rozstępom PHARMACERIS i na krem do biustu z tej samej linii. Zastanawiałam się nad Mustellą, ale cena mnie dobiła, a te Pharmaceris mają dobrą opinię no i są ponad połowę tańsze.

Co do masowania brzucha... Mojej kuzynce lekarz też mawiał: ręce precz od macicy ;), ale to tak na końcówce ciąży, od 8 m-ca mniej więcej. Wtedy już nie należy za dużo brzuszka głaskać, ale myślę, że krótkie smarowanie nie zaszkodzi.

Niusiaagusia - :*!

Agapaszko - cieszę się, że Maluszek rośnie zdrowo! :)

Aenye - na pewno podałasz z praca, głowa do góry. :) Solidaryzuję się z Tobą, bo ja mam sporo papierologii do zrobienia, też dziś długo posiedzę przed komputerem.

Bachucha - witaj. :)

AguHan - ja sobie takie getry zamówiłam i jestem z nich BARDZO zadowolona. Są też w wersji grubszej, zimowej. Aha, mają naprawdę dużo miejsca na brzuszek. Proszę: GETRY LEGINSY DŁUGIE LEGGINSY CIĄŻOWE M 164 (1257114411) - Aukcje internetowe Allegro

Trzymam kciuki za Dziewczyny mające dziś wizyty i czekam na POMYŚLNE wieści. :)

Dzień dobry kochane!!!

Ale piszecie,ja za Wami nie nadążam ani czytać ani pisać! Mam tak mało czasu,wzięłam prace do poprawy i korekty z wydawnictwa i to teraz zaprząta całą moja uwagę. Do tego codzienność-wiadomo.
Już mnie nie mdli,piersi jako tako nie bolą i nie bolały,ale sutki..jak wejdę pod prysznic to ból niesamowity.
Pisałyście o kremach na rozstępy-po pierwszej ciąży nie mam ani jednego,a stosowałam najzwyklejsze kremy-przeważnie Gerber i Mama Perfecta.
Teraz znalazłam AA Therapy Mama i Ja,zobaczymy jak będzie. Choć wydaje mi się,że to sprawa genów...
Pogoda dziś nawet w miarę,zimno,ale nie pada,takie orzeźwiające powietrze.. No nic,zaraz jeszcze zrobię parę stron korekt i odpoczynek.

Udanych wizyt życzę:))Pozdrawiam Was cieplutko!

Hej dziewczyny !
Niestety wyniki mam znowu gorsze niż ostatnio. Do tego doszło mega wysokie ciśnienie :(
Jestem trochę podłamana ogółem, ale z dzidzią wsyztsko jest ok. Ma 8,5 cm, ma kość nosową i wszytsko prawidłowe.
Wybaczcie mi, ale dziś nie mam weny do opisywania wsyztskiego dokładnie.
miłego dnia

od 13 czuję się bardzo źle. wzięłam 2 nospy, paracetamol. albo nerki nie dają rady, albo żołądek. ale raczej to pierwsze.
promieniuje mi na brzuch i robi się jakby trochę twardy. jak będzie się pogarszało, to chyba bez szpitala się nie obędzie

anawoj w takim razie współczuję i trzymam kciuki, żeby szybko minęlo i obylo się bez szpitala, ale jak nie przejdzie, to nawet się nie zastanawiaj. Jestem z Tobą myślami!

reklama
Bachucha- witaj
niusiaagusia- nie denerwuj sie tylko.
anawoj- idz do lekarza, stres nie wskazany, a jak masz problemy z nerkami to lepiej "dmuchac na zimne" i pojechac sie przebadac.

zadzwonila do mnie polozna i mowi prosze sie nie denerwowac sa wyniki pappa, wszystko ok ale ze byly wczesniej 2 maluchy to trzeba jeszcze zrobic test potrojny. i musze w poniedzialek pojechac. mam nadzieje ze wszystko ok.

Ostatnia edycja:
Do góry