reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwiecień 2011

Dziewczyny, w co się ubierałyście na chrzest? Ja zamierzam szukać sobie sukienki. Wypada? I nie chcę jasnej, ewentualnie szarą i ciemny żakiet. Może tak być? Po co kupować biały żakiet jak w tym chodzić nie będę potem.

I mam pytanie do mam po cesarce. Bolą Was blizny? Bo moja się ostatnio odzywa. Nie od ćwiczeń, bo już przed nimi zaczęła. Jakby na zmianę pogody. Albo jak mnie Mała w nią kopnie. Może jeszcze boleć?

reklama
baby chyba tylko moskitiery

dzisiaj w parku siedzimy sobie na ławce i podchodzi do nas zapłakana dziewczyna w bardzo zaawansowanej ciąży i mówi, że zostawiła na innej ławce niedaleko torebkę i czy jej nie widzieliśmy...biedna...wyglądała, jakby miała termin na już i taki stres...w torebce pewnie wszystko: dokumenty, klucze, komórka...tu na śląsku zamiast książeczek zdrowia (tak jak u rodziców w opolskim) są NFZ-owskie karty chipowe. Ja noszę taką kartę w portfelu, tak sobie pomyślalam, że jak ona też to porażka zgubić taką kartę na chwilę przed "godziną zero"...

baby, krzesełko słodkie:). Ja tez juz się przymierza do zakupu, niech jest i czeka :). Chyba coś przeoczyłam, Ty saa szykujesz całe jedzonko? Jesteś antysłoiczkowa? Podziwiam, ja tez bym chciała, ale nie wiem czy dam radę. Zobaczymy. A skąd bierzesz przepisy?

Moje dziecię poprzewalało się w łóziu i juz smacznie śpi, do czasu of course :). Jutro jedziemy na pobranie krwi, bo w piatek nie dojechaliśmy.
Ja pękam normalnie z miłości do tego mojegp szkraba, kurcze jakie to fajne :))))

I mam pytanie do mam po cesarce. Bolą Was blizny? Bo moja się ostatnio odzywa. Nie od ćwiczeń, bo już przed nimi zaczęła. Jakby na zmianę pogody. Albo jak mnie Mała w nią kopnie. Może jeszcze boleć?

cucu, ja wlasnie mialam o to samo pytac! Mnie tak samo od kilku dni ciagnie ta blizna, albo moze nie sama blizna, co tak w srodku cos... Nie wiem o so ho? I tez nie cwicze, samo sie odzywa... No i nadal czuje dretwienie i mrowienie... ale sama blizna ladnie wyglada :-)

Dziewczyny, w co się ubierałyście na chrzest? Ja zamierzam szukać sobie sukienki. Wypada? I nie chcę jasnej, ewentualnie szarą i ciemny żakiet. Może tak być? Po co kupować biały żakiet jak w tym chodzić nie będę potem.

ja nie po cc, ale słyszałam, że blizny mogą boleć nawet do poł roku jak nie dłużej...
a co do stroju: ubierz się tak jak Ci się podoba. Biały żakiet niekoniecznie, a do szarości możesz dobrać np. żółte lub zielone dodatki, żeby nie było tak smutno ;)

ja miałam kiecke fajną założyć,ale doszłam do wniosku,że nie zaryzykuje,bo z niej cyca bym nie wyjęła:p a moja mała choć czasem je butelkę to zakładać musiałam możliwość buntu i być gotowa, no i musiałam cyca dawać na obiedzie

My tez juz mamy krzeselko zakupione. Stoi i czeka :-D
ducha, ja co prawda jeszcze nic nie robilam dla Malej, nawet dzisiejszy sloiczek dzis nie skonsumowany i czeka, ale mam troche przepisow i jak chcesz moge Ci przeslac. Znalazlam kiedys gdzies, na jednej ze stron i sobie skopiolwalam, na w razie wu ;-) Moze kiedys wprzyplywie energii porobie cos... ;-)

baby, krzesełko słodkie:). Ja tez juz się przymierza do zakupu, niech jest i czeka :). Chyba coś przeoczyłam, Ty saa szykujesz całe jedzonko? Jesteś antysłoiczkowa? Podziwiam, ja tez bym chciała, ale nie wiem czy dam radę. Zobaczymy. A skąd bierzesz przepisy?

Moje dziecię poprzewalało się w łóziu i juz smacznie śpi, do czasu of course :). Jutro jedziemy na pobranie krwi, bo w piatek nie dojechaliśmy.
Ja pękam normalnie z miłości do tego mojegp szkraba, kurcze jakie to fajne :))))

tak jestem antysłoiczkowa, bo po pierwsze wiem co daję małemu, po drugie lubie gotowac, po trzecie duuuużo taniej wychodzi, na razie z prepisów nie korzystam żadnych, bo i tak póki co tylko pojedynczo albo po 2 warzywka gotuję na parze i blenderem na papkę i tyle a owoce to surowe ścieram na tarce tej najdrobniejszej i gotowe, przy zupkach też na początku nie dajesz przypraw itp wiec no problem a potem to sie będę zastanawiać ale w sumie co to za filozofia, podobne do naszych zup tylko nie przyprawiane albo później z ziółkami jakimis i gotowe jakoś nie szukałam przepisów...

sukienke na chrzciny miałam taką
DSC_1123.jpg
zakładana kopertowo wiec nie miałam problemu z karmieniem zsuwałam ramiączko jedno i karmiłam :) i do tego miałam czarne bolerko nie kupowałam jasnego bo i tak później bym nie nosiła to szkoda kasy :)

co do blizny to też słyszałam, że do pół roku moze pobolewać

Dranissimo prześlij mi też te przepisy moze akurat sie przydadzą ;)

reklama
Melduję się że żyję. I generalnie na dziś to tyle. Może jutro znajdę chwilę żeby usiąść i poczytać. Padam na pysk ze zmęczenia i prawde powiedziawszy jestem już totalnie wycieńczona moimi skarbami. Marze o 2 godzinach bez dzieci. Sama w ciszy i spokoju. No i o jednej przespanej nocy....

Do góry