reklama

Kwiecień 2011

Pozdrawiam Noworocznie! Wszystkiego dobrego!
Nasz Adasiek sylwestrowo dostał nowy fotelik samochodowy - mając niemal 12 kg trochę już z pierwszego wyrósł, nowy był kwestią tygodni jeśli nie dni, więc skorzystaliśmy ostatniego dnia przed "nowym wspaniałym vatem" ;-)
Dziś miał jazdę próbną i wygląda na to, że wszystko ok :-)
Czy któryś skarb jeździ już większym foteliku?

reklama
Bachucha My tez przygotowujemy się do zakupu fotelika może już w tym tygodniu... a jaki kupiliście my szukamy z isofix-em i chyba 9-18 lub 9-25 bo Natalka ma juz 11 kg i ten 9-18 może długo nie posłużyć... więc raczej 9-25.. ale jakiej marki to jeszcze nie wiem.. a Wy dziewuszki jakie macie :confused::confused::confused:

ja kupiłam 9-25kg, taki (tylko trochę taniej :-p ):
CONECO BABY GUARD 9-25 kg Fotelik Samochodowy +BON (2007230394) - Aukcje internetowe Allegro
bo najważniejsze było dla mnie
a) bezpieczeństwo - wiadomo
b) żeby Młodego można było położyć lub fotelik pochylić, żeby mu się lepiej spało podczas drogi, bo często śpi gdy skądeś wracamy.
pojechaliśmy mierzyć i ten nam bardzo spasował, próbowaliśmy taki do 35kg ale był tylko w pozycji siedzącej, a tu by Młodemu spadała głowa podczas jazdy więc tamten że wzięliśmy od ręki. Trochę się boję że szybko wyrośnie, bo rośnie jak na sterydach, ale cóż... ;-)

Ostatnia edycja:
Bachucha- Asia u mojej mamy w samochodzie jeżdzi taim 9-25 kg. oczywiście rzadko i na krótkie trasy bo nie ma innej okazji. Jeździ od września i sobie śpi lub siedzi. więc ok. tylko nie lubie bo jest przodem do jazdy ustawiony :(

Witajcie Kochane!

Nie było mnie tu całe wieki, ale myslę o Was i czasami podgladam, jak rosna nasze kwietniowe dzieciaki.

Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!

Zupełnie nie wiem co tam u Was słychać, brak czasu na cokolwiek...praca, dom, brakuje czasu na odpoczynek, a co dopiero na czytanie i siedzenie. Postaram sie czesćiej Was odwiedzać, ale trudno będzie. Moja praca za duzo czasu pochłania. Teraz tez siedze w domu, ale co chwile poczta, telefon, ach...gdzie te czasy, kiedy siedziałysmy sobie wszystkie w donku i klikałysmy do siebie:)

Jezeli kogos interesuje co tam u nas, to krótko opisze, a jak nie, to przewińcie niżej:)

Piotrus rozwija się wspaniale, jest radosnym, pogodnym dzieckiem. Mamy dwa zęby, siedzimy, trochę stoimy, ale jeszcze kiepsko, nie raczkujemy, tylko się tarzamy i to tylko w tył. Leniuch z niego.
Ładnie śpi, zdarzają sie już co jakiś czas noce,że zasypia o 20:00 i budzi sie o 8 rano, ale jeszcze najczęściej jest jedna pobudka na jedzonko o 2.00, ale tylko je i śpi dalej.

A co tam u Was kochane? Dzieje się, czy raczej spokojnie?

Hallo!!!

Bachucha-mój Lolo już od listopada jeździ w foteliku 9-25,bo ten z wózka był już za mały.tzn.wystawała mu główka ponad fotelik.Ja mam UniBaby,po Marysi i jestem zadowolona.My 3 lata temu płaciliśmy za niego ponad 300 zł.,ma funkcję do spania i siedzenia.No i Lolo mega zadowolony,bo może podziwiać świat;-)

A ja już ogarnęłam domek,wsio wysprzątane,obiadek jest,jedno dziecko śpi,drugie w p/kolu no żyć nie umierać:-D
A po południu czekamy na ks.z kolędą;-)
To tyle u mnie:tak:

[h=6]byłam 3 godz poza domem mam dośc!!!1 ledwo zipie bo chora jeszcze nadal. byłam u neurologa ( ponad godzinne opóźnienie w końcu mnie pani jedna przepuściła bo oczywiście neurolog koło internisty a ja z małą) o ubezpieczenie się nie spytała :), dała skierowanie na EEG mam zrobić jak przestane karmić i przyjść po tabsy. czyli pewnie jeszcze z pół roku :), odpoczne chwile i obiad, sprzątanie o 13.30 wraca K, o 14.30 wraca M, a ok 16 chce iść z dziewczynami do pediatry. wrrr[/h]
Koot- zyjesz :), u nas spokojnie :)

Nati - mi się też nie podoba, że przodem do jazdy, ale cóż zrobić, z kubełkowego wystawały mu nogi i ogólnie ledwo się mieścił :/
Adasiowi się za to podoba, bo więcej widzi, a w kubełkowym to ostatnio głowę wykręcał by patrzeć za okno :-)

reklama
Koot fajnie, ze wpadasz, i cieszę sie ze wszystko dobrze :)

Bachucha fajny fotelik :) ja planuję taki, Buy Cosatto Mo-Si Group 1 Car Seat. at Argos.ie- Your Online Shop for . bo można go dać tyłem do kierunku jazdy, w polsce 0-18 mają zawsze możliwość tyłem, i niektóre 9-18 i 9-25 też, tu u nas wszystkie wymienione mają taką możliwość

Nati zdrówka, oby szybko przeszło, czytałam ostatnio, ze na chorobę pomaga połozenie w pokojach (np na stoliku nocnym) rozkrojonej cebuli, zbiera wszystkie zarazki i bakterie, moją siostrę ostatnio brało przeziębienie, położyła cebulę i na następny dzień było lepiej a cebula zaczęła ciemniec, po 2 dniach ona była zdrowa a cebula czarna i obeszła pleśnią, w tym czasie my byliśmy zdrowi i cebula u nas biała... chyba coś w tym jest...

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry