reklama

Kwiecień 2011

lenka w takim razie życzę duuużżżoooo zdrówka

marma to miłą niespodziankę mąż Ci zrobił :)

ja ostatnio zmieniłam trochę stosunek do mojego męża i źle mi z tym, ale nie wiem, czy potrafię inaczej... przez tego krwiaka na początku ciąży nie mogę wspołżyć i nawet nie mam ochoty się przytulać, trzymać za ręce. Nie wiem, czy podświadomie uważam to za preludium do zbliżenia i dlatego unikam, czy co się ze mną dzieje...trochę żyjemy obok siebie. Jak już M. wróci z pracy to po prostu oglądamy tv, albo on coś tam gotuje, a ja oglądam tv. Niby jest między nami poprawnie, niby jest wszystko dobrze, a jednak czegoś brakuje i nie wiem, dlaczego...

mitaginka - Nie ma wyjścia, powinnaś porozmawiać z mężem. Szczerość obojgu Wam dobrze zrobi. Opowiedz mu o swoich uczuciach, lekach obawach itp. Jemu też to dobrze zrobi. Na pewno na swój sposób stara się Ciebie zrozumieć i może chcialby z Tobą porozmawiać tylko nie wie jak zacząć? Jest też dodatkowa metoda uświadamiania swoich mężczyzn o tym, co się dzieje z nami, kobietami w ciązy - podsuwanie im artukułów dla nich przeznaczonych o emocjonalności kobiet w ciazy.Poszukaj w internecie i daj mu do poczytania. W gazetach typu Będę Mamą oraz M jak Mama też są specjalne bloki dla przyszłych Tatusiów. Polecam. Powodzenia!! Trzymam kciuki!!

aenye - ja bym zostawiła tę matę. Co z tego że jebutny kolor, dzieci wolą wyraźne kolory.

W kwestii łóżeczek tzw.turystycznych powiem, że ja takowe mam, i kilka osób wśród znajomych także, jako jedyne dla swojej pociechy i bardzo sobie wszyscy chwalą. W późniejszym wieku spełnia się doskonale jako kojec do zabawy - oszczędza się miejsce przede wszystkim, bo nie trzeba drugiego grzmota ustawiać w pokoju.
Ja nie zamierzam zmieniać koloru łóżeczka, a mam khaki-beżowe, wybieraliśmy bardziej pod kolor pokoju i mieszkania niż dziecka.

Coś jeszcze miałam napisać,ale mi uciekło.

reklama
Mitaginka, ja też bym stawiał na rozmowę, to znacznie bardziej osobiste niż często uogólniające artykuły, a np. mój mąż nie przekłada czytanych/oglądanych rzeczy na naszą rzeczywistość, to dla niego jakby dwie odrębne sprawy O.O Filmy o kobietach w ciąży go nie ruszają, nie chce oglądać, bo dla niego to same stereotypy, (co innego o ciąży pod kątem dziecka, to i owszem), natomiast bardzo często pyta jak ja się czuję, na co mam ochotę, na co nie. Myślę, że Twój mężczyzna też chętniej się dowie co się dzieje konkretnie u Ciebie, niż co "bywa u kobiet".

Aenye - też bym zostawiła matę, ale ja nie wyznaję poglądu, że dziewczynki to wyłącznie róż, a chłopcy - błękit. Może faktycznie u chłopca unikałabym różowego dresu z napisem "księżniczka" ;-) , ale mata to nie problem.

Mitaginka, ja też bym stawiał na rozmowę, to znacznie bardziej osobiste niż często uogólniające artykuły, a np. mój mąż nie przekłada czytanych/oglądanych rzeczy na naszą rzeczywistość, to dla niego jakby dwie odrębne sprawy O.O Filmy o kobietach w ciąży go nie ruszają, nie chce oglądać, bo dla niego to same stereotypy, (co innego o ciąży pod kątem dziecka, to i owszem), natomiast bardzo często pyta jak ja się czuję, na co mam ochotę, na co nie. Myślę, że Twój mężczyzna też chętniej się dowie co się dzieje konkretnie u Ciebie, niż co "bywa u kobiet".

Aenye - też bym zostawiła matę, ale ja nie wyznaję poglądu, że dziewczynki to wyłącznie róż, a chłopcy - błękit. Może faktycznie u chłopca unikałabym różowego dresu z napisem "księżniczka" ;-) , ale mata to nie problem.
moj maz ma identycznie, ostatnio powiedzial ze w Naszym kraju sie utarlo, ze kobieta sie inaczej czuje w ciazy bo na calym swiecie pracuja itp, ale pyta sie ciagle jak sie czuje, czy mi w czyms pomoc, czy cos chce. Jak bym mu dala do poczytania jakis artykul to by nawet nie zajrzal.
Aenye- zostaw mate, chociarz 1 rzecz rozowa bedziesz miala :)

dziekuje dziewczyny za pocieszenie :)

co ja bym bez was zrobila ;)

wiem ze to ruchy bo czulam je codziennie jak sie skupilam i wsuchalam. A wiem jak to sie czuje wiec wiem ze to bylo to. Teraz ta przerwa mnie niepokoi, ale moze macie racje ze nie czas na regularne ruchy, moze jest pleckami do brzucha i kopie po jelitach? Tak sobie to tlumacze, okaze sie jutro, a w miedzy czasie chce sobie kupic ten sprzet dla rodzicow do sluchania serduszka, o to:
Baby Sound Heartbeat Fetal Doppler Angelsounds on eBay (end time 01-Dec-10 11:04:07 GMT)

moze wtedy sie uspokoje bo jak bede nie pewna to sobie poslucham co u dzidzi... musze namowic P na to :D hihi

asiunia- ja chyba wlasnie mniej wiecej w 16 tyg tez mialam ok tyg przerwe w ruchach. Ale potem poczulam a za kilka dni bylam u lekarza i slyszalam serduszko. Teraz jak nie czuje godz czy 2 to jestem przerazaona ze cos sie dzieje i zazwyczaj budze maluszka- mam nadzieje ze mu tym nie zaszkodze

Taki artykulik wynalazłam Indeks ciążowych zbrodni - Ciąża - Jestem w ciąży - Onet.pl Dziecko

Kupiłam sobie krem do depilacji. Nie wiecie czy nie ma przeciwwskazań do stosowania takich rzeczy w ciąży? Mam nadzieję, że nie ma i że taki krem podziała na moje owłosienie na bikini. Jestem gotowa trzymać to nawet dłużej niż zalecają oby zadziałało. Próbowałam ostatnio golić bikini maszynką i myślałam, że się pochlastam :P Nic nie widziałam pod brzuchem :P Cud, że się nie pocięłam. Albo zacznę sobie lusterko wieszać pod prysznicem :P Dla mnie to tragedia, bo nie cierpię włosków.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry