Witajcie,
Czytałam Was z przerwami dzisiaj, bo też się bólowo kiepsko czuję....
Sunshine_Baby - masz strasznie drogiego lekarza, żeby tyle zdzierać za wypalenie płytki w badaniem

to się w głowie nie mieści. Bo to żaden koszt. Ja zawsze i wszędzie dostawałam za free. Ehh, zawsze z matki zedrą ostatni grosz....
krakowianka, Cucumber - na bóle pleców polecam basen. Mnie minęło jak ręką odjął.
Marma - trzymaj się dzielnie, słuchaj lekarza, a męża krótko na wodzy. Przecież on też rodzic i współodpowiedzialny za Twój stan to niech się wykazuje.;-)
mitaginka - ja mam na takie swedziawki infekcyjne Clotrimazol w maści. Smarujesz zewnętrznie. Pomaga na 100%juz po 1 użyciu. Kosztuje około 3 zł bez recepty. Mnie zaleciła ginka. Co prawda nie mam infekcji, ale czasem cos tak dziwnie zaswędzi, zapiecze - i wtedy stosuję.
karkowianka - ja też jestemna Luteinie i na pewno do 30tc. Luteina to progesteron i podaje się na uzupełnienie niedoboru. W ciąży najpierw ciałko żółte a potem łozysko ma za zadanie wydzielać go ale czasami jest go niedostateczna ilośc, by zapewnić prawidłowy przebieg ciązy.
Między innymi hamuje poród, znosi samoistną czynność skurczową ciężarnej macicy oraz zmniejsza kurczliwość mięśniówki macicy.
Lenko - współczuję utraty pupila. Przytulam mocno.
Płeć niektórzy lekarze przy są w stanie określić na 100% niezależnie czy chłopiec czy dziewczynka. Kiedyś o tym pisalam, że teraz każdy lekarz robi sobie kurs i może robic diagnostykę USG. Ale co innego typowy diagnosta USG, który TYLKO tym sie zajmuje. On wtedy na pewno wie co robi i ma doświadczenie. Zawsze wychodziłam z założenia że jak ktoś/coś jest do wszystkiego to jest do d... Ja chodzę do ginekologa/położnika na prowadzenie ciązy a na diagnostykę do diagnosty. To tak jakby badania laboratoryjne wykonywał każdy internista. Ciekawe jakie by były wyniki.
Ja dzisiaj też bólami brzucha zostałam zaatakowana, przy okazji -
mitaginko dzięki za opis rodzajów, moja lekarka podobnie opisała. Trochę w złej kondycji psychicznej przez męża jestem bo mnie powkurzał od rana, a na dodatek obudziłam się z bólem głowy.Ehh ci faceci.