reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwiecień 2011

Nati, super, że z szyjką wszystko dobrze, a z bakteriami trzeba niestety powalczyć, ja już trochę zaprawiona w boju, tzn na razie tylko żurawina (sok 100%)i urosept, za tydzień bad moczu i wizyta u ginki

Asiunia, lepiej dmuchać na zimne niż później żałować

reklama
jak jesteśmy w temacie wód...a jak chlusną? to jednorazowo? bo przecież nie muszą się sączyć

morgaine no to ładne masz zachcianki kulinarne! :-D:-D

no mi chlusnęły. przy Starszaku się położyłam na lewym boku i aż mi nogę do góry podniosło, czułam pęknięcie ..... kurde zapomniałam jak się nazywa to co zatrzymuje te wody....pęknięcie pęcherza, ale tylko się sączyły, w sumie mocno, ale przy Młodym to powódź.
zadzwoniłam oba razy do mojej położnej i miałam jeszcze 2 godz czasu, jak wody nie są zielone to spoko. więc się wykąpałam ubrałam i pojechałam od razu nie czekałam, bo ja już miałam skurcze do tego co 3 minuty gdiześ, a w większości przypadków, to mimo że odejdą wody to skurcze nawet co 10 minut mogą być i poród nie musi tak szybko postępować.

mitaginka dopiero czytając 3ci raz posta zajarzyłam o tych zachciankach kulinarnych hahahah tak się przejęłam tymi wodami płodowymi:)

Ostatnia edycja:
Witajcie!!!

nati-podpisuję się pod powyższymi postami-dobrze,że z szyjką w porządku!!!

Odebrałam dziś wyniki Coombsa,morfologię i mocz-wszystko idealnie.A zawsze się boję,bo z Marysią to miałam non stop bakterie w moczu i ciągle na furaginie,a w szpitalu to nawet globulki i antybiotyk!!!

Moja rada-jak chcecie to spróbujcie-w każdym razie u mnie działa:
-przed pobraniem moczu do badania podmywam się wodą z mydłem
potem przemywam cewkę moczową,wargi zgadnijcie czym??? Wacikiem namoczonym w rozpuszczonym Rivanolu-to przynajmniej ujmuje te bakterie z zewnątrz!!!!Można też te okolice polać frivanolem a głębiej to wacikiem...

Poza tym ubiegałam się dziś jak nie wiem co,rano z Marysią na sankach,potem obiad,kolejne zlecenia z wydawnictwa,zakupy i teraz chwila odpoczynku...Jutro jak uda mi się włączyć neta to będzie cud-bo w sobotę odprawiam mężowi 30 urodzinki...Stary pryk z niego:-D
Ech....

mitaginka-nie bądź zła,ale Twój numer już wstukałam do komórki,także bądź zwarta i gotowa.Bo jak zaczną się sypać jedne za drugim,to możesz nie nadążyć:))

Witajcie!!!

nati-podpisuję się pod powyższymi postami-dobrze,że z szyjką w porządku!!!

Odebrałam dziś wyniki Coombsa,morfologię i mocz-wszystko idealnie.A zawsze się boję,bo z Marysią to miałam non stop bakterie w moczu i ciągle na furaginie,a w szpitalu to nawet globulki i antybiotyk!!!

Moja rada-jak chcecie to spróbujcie-w każdym razie u mnie działa:
-przed pobraniem moczu do badania podmywam się wodą z mydłem
potem przemywam cewkę moczową,wargi zgadnijcie czym??? Wacikiem namoczonym w rozpuszczonym Rivanolu-to przynajmniej ujmuje te bakterie z zewnątrz!!!!Można też te okolice polać frivanolem a głębiej to wacikiem...

Poza tym ubiegałam się dziś jak nie wiem co,rano z Marysią na sankach,potem obiad,kolejne zlecenia z wydawnictwa,zakupy i teraz chwila odpoczynku...Jutro jak uda mi się włączyć neta to będzie cud-bo w sobotę odprawiam mężowi 30 urodzinki...Stary pryk z niego:-D
Ech....

mitaginka-nie bądź zła,ale Twój numer już wstukałam do komórki,także bądź zwarta i gotowa.Bo jak zaczną się sypać jedne za drugim,to możesz nie nadążyć:))

ok, będę zwarta i gotowa :)

reklama
Do góry