reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwiecień 2011

reklama
ja to sie smialam, ze jak urodze 1.04 to do konca nikt nie bedzie pewien, jaka plec ;-) powiem wam, ze wszyscy w rodzinie i znajomych tak dlugo i mocno wierzyli, ze tym razem jest u nas dziewczynka, ze nie wierza nam do teraz niektorzy, a reszta co najmniej w niepewnosci zyje ;-) a jakby tak nie daj bog corka sie pojawila - to na bank uwierza wszyscy :-D wiec moglabym taki zarcik zasunac, hehe.

A tak sobie przypomniałam, że ja miałam dwa terminy bardzo się różniące: z usg na połowę kwietnia, a z OM na 25 marca hehe. Teraz widać, że ten z OM jednak mniej dokładny.... Może i lepiej.

A co do żarełka, to ja marzę o donatach.... z dużą ilością cukru pudru............acha.... pamiętam jak na monciaku w Sopocie kiedyś były.....
donaty.jpg

Pewnie już o tym pisałyście...rodzi któraś z Was w Warszawie? Macie jakieś polecane miejsce? Ja pierwszego synka w Łodzi, więc teraz ni mam za bardzo porównania

Hej, ja rodzę w Warszawie. Na kiedy masz tremin ? Rodzę na Inflanckiej. Różne opinie. Skrajne. Ale ja mam tu lekarza i opłacam prywatną opiekę polożnej, tu chodzilam do szkoly rodzenia, tu do przychodni przyszpitalnej na badania. Wiec jestem zaznajomiona jako tako ze Szpitalem. Ogólnie - ile porodów tyle opinii. Z plusów : znieczulenie zewnątrzoponowe za darmo na żadanie, nie odzyłają rodzących. Moja koleżanka rodziła z Bródnowskim : zadowolona, znieczulenie tez za darmo. Druga koeżanka w Wołominie - spokojna kameralna atmosfera, dobra opieka - nie ma znieczulen na zadanie. Hm - Szpital św Zofii na Żelaznej - suuuper opieka, profesjonalisci w kazdym calu. Trafilam tam na IP w 27 tyg - opieka i kompetencje personelu na 5. Ale strasznie drogi. Za wiekszosć rzeczy sie tam placi. I odsylaja rodzace jesli nie ma miejsc. Jest jeszcze Madalinski i Karowa - ale nie znam bezpośrednich opinii, jedynie to, co wyczytalam w necie.

Aenye wrzuciłam Ci przepis na kulinarnym, a ostatnio nie widziałam nigdzie do kupienia tych jeżyków

Joll to Ja Ci odstąpię termin który mi Asiunia wpisała 01.04 a jadę już teraz na porodówkę co??
przy okazji to wejdź na wątek spotkań, chcemy się umówić gdzieś na krakowskie spotkanie kwietniówek :)

...zgoda:)
tak naprawdę to Qlfowi się spieszy i namówił mnie na wypicie tego olejku rycynowego, ale i tak jestem szczęśliwa, bo wreszcie ...hmm...jak to powiedzieć...cierpiałam dokładnie odwrotne do ostatnich przypadłości Mitaginki, ostatnio ciągle na czopkach, a po tym oleju, to ....jak z kranu
...sorki za niezbyt poetycki opis

...ale i tak się dziwnie czuję, tak jakoś mi zimno i dreszczowo i siusiu co chwilkę
no i te bóle @owe

widziałam sms od cucu
znowu sie poryczałam
biedactwo:*
baby, mitaginka ja nie mam nr do cucu, ale powiedzcie że modlę się jej dzidzię:*

reklama
Do góry