reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwiecień 2011

Też przeczytałam o Zosieńce
[*]

Pandora u nas też skok... maruda jakich mało... :(

Herbatita gratuluję pierwszego jabłuszka :) widziałam filmik :)

Dzisiaj młody pierwszą noc w swoim łóżeczku spędza, zobaczymy jak mu pójdzie :) trochę marudził ale usnał o 21:20 i póki co śpi :)

reklama
Ja dziś rano czytałam o tej Zosi, potem moja się obudziła, a mi łzy same leciały, ło matko......jak mi było smutno.....potem mi się te wszystkie smutne historie przypomniały z dziećmi związane i w wiadomościach ten chłopiec 7letni czekający na serducho......to wszystko czasem jest do kitu....zdrowie najważniejsze jest....a to taka loteria....

ciekawe jak to jest z tym karmieniem cycuchem, że jedne takie drobinki, a niektóre dzieciaczki tak przybierają...... :)

Herbatita - spokojnej nocki

Alexandra - napisz coś więcej z tą terapią...

Antonina - zdrówka
Gracjan - buziak dla 3miesieczniaka

ja też lubię dawać polizać młodej, taaaaaakie oczy wtedy robi :)

mitaginko-pytałaś wczoraj o wyniki morfologii,no i: wynik był dzisiaj,anemii nie ma,wyraźna poprawa po tych 3 tyg.!!!

jankesowa-no duuuży Twój synuś,nie ma co!!!Ale też jak pamiętam-był duuuuuuuuży po urodzeniu,no nie??? Mój Lolo identyko,a tylko na cycu-jak i Twój.Rosną nam chłopiska,rosną!!!

herbatita-nic nie robić,nie mieć zmartwień,chłodne piwko w cieniu pić...Faceci to po prostu duże dzieci,a mój to chyba bije wszystkich na łeb na szyję:wściekła/y:

No i już po dniu,chwała Panu,bo myślałam,że zjadę. Wieczorem jeszcze udało nam się wyjść na 2 h,ale wiatr ogromny,to założyłam gondolę.I płacz.W domu-płacz,wiercenie,wierzganie,paluchy w buzi.Juz nie wiem czy od ząbków taki marudny czy brzuszek go bolał.Dałam ss i zasnął.Oczywiście zasnął później,bo tatuś nie potrafił go uspać,tylko mu grzechotał i wołał ciiiiiiiiiii,no myślałam,że pęknę ze śmiechu:-D

Jutro z rana przychodzi kumpela z 2 dzieci,posprzątane już mam,a po wyjściu to pewnie chałupy nie poznam... Dobrej nocki!!!

ja uciekam spać dziewczynki, może kiedyś odeśpie te 2 tygodnie ostatnie;) oby jutro pogoda pozwoliła spacer odbyć, bo zwariujemy z niunią w domu;) dobranoc

dziewczyny - czy któraś z was miała ze swoimi pociechami problem ANEMII. Moja mała ma własnie niedużą nby ale jednak anemię. Dostała żelazo, kwad foliowy, B6 i wit. C. Jak to maluchy znosiły?.... mam nadziej ze szybko bedzie poprawa.
Moja Mała miała anemię i to sporą jak jadla moje mleko, bo ja mam dużą anemię. Dawaliśmy kwas foliowy i B6, ale nie dość, że się ciężko tabletki rozuszczały to nie chciała brać, wypluwała jak nigdy, bo zazwyczaj leki ładnie zjada. Odkąd zaczęłam jej dawać modyfikowane to anemii nie ma, sprawdzaliśmy i ładna hemoglobinka jest. Ale nie namawiam do przerwania karmienia ;) Myślę, że żelazo i kwas foliowy pomogą i tego życzę :)

dranissimo, ładna waga :)

Morgaine to ja dołączam do Ciebie. Dziś najchętniej bym je komuś sprzedała. Mam tak serdecznie dość, że marzę żeby wyjść w końcu z domu SAMA!
Oj ja też. Czasem wychodzę ale to na zakupy jak ostatnio bo mi się buty rozwaliły i musiałam sobie kupić. Każde wyjście muszę dopasować do planów M i to mnie wkurza. Tak samo siłownię, na którą będę chodzić też mam dopasować pod niego, bo on ma swoje treningi. Poza tym nawet na zakupach ogranicza mnie czas, bo muszę wrócić, żeby kąpać Małą, zmienić M, bo gdzieś wychodzi itp. A z dziadkami jeszcze nie zostawiamy, bo się boimy.

Dzisiaj kiepska noc. Pobudka o 1 i o 5 już wstała do zabawy. Teraz zasnęła w huśtawce a ja mogę spokojnie super mocną kawę wypić. Nie ma to jak kawa na czczo :/ Jak wstała w nocy o 1 to usnęła dopiero o 2.30. Płacz, wyrywanie się jak była na rękach, jak leżała też płacz. Nie mogliśmy jej uśpić wcale. Znalazłam małą kropeczkę na dole na dziąśle, może to ząbek? Bo jakby pleśniawka była to bym ich więcej znalazła. No i je mi słabiej od wczoraj, marudzi strasznie przy jedzeniu.

Miłego dnia życzę dziewczynki.

EDIT: oficjalne potwierdzenie: IDZIE ZĄBEK :DDD Właśnie zajrzałam do pyszczka a tam biała kreseczka na dziąsełku :) Już mam powód niespania.

Ostatnia edycja:
reklama
Słuchajcie laseczki mój syn wstał dzisiaj na pierwsze karmienie o 3:30 !!!!!!! jestem w szoku, tak długo spał w swoim łóżeczku :) za to ja przewrażliwiona budziłam się co 2 godziny sprawdzić czy jest przykryty:confused2: normalnie wstawał o 1 a o 3 już było drugie karmienie a tu dopiero pierwsze.... szok
zobaczymy czy to tak na stałe czy tylko pierwsza nocka :)

Buziolki dla Was uciekam do sprzątania :)

Do góry