reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Kwiecień 2013

reklama
zmykam już coś zrobić sobie do jedzenia... Mój M się ze mnie smieje, ze się odchudzam, bo tak kiepsko u mnie z apetytem.

Dobranoc brzuchatki

Witam wtorkowo,

mnie dziś obudził soczysty buziak mojego R i tak miło zaczął mi się dzień, że nie pozwolę go niczym popsuć ;-) dodatkowo dzwoniłą babeczka od wózka, że jutro wyśle :-) teraz tylko w duchu się modlę by dotarł w całości :dry:

Nef, no tak zapomniałam o tej poszewce...widziałam kiedyś w jakimś programie :tak: , dobrze, że o majtkach napisałaś, bo ja udo mam ostro masywne i pewnie by mi nie weszły...dzięki

miłego dnia

Dotkass- Super ze o tym napisalas, tzn. o wkladkach laktacyjnych wielorazowych aventu bo widzialam je u jakiegos sprzedawcy na allegro i myslalam czy warto by je zamowic- troche tych wkladek schodzi na poczatku... Chyba je kupie :tak:
Ale mnie rozsmieszylas- "co weszlo a co wyszlo" :-D

pscolka i spolka- Ja weteranka, dobre :-D. Mimo wszystko nie wiem co mnie czeka tym razem, jak porod przebiegnie itp. A boje sie pierwszych dni po porodzie bo ostatnio bylo ciezko i za bardzo nie czulam ze moge na kogos liczyc :-(. Maz w nocy spal jak zabity i nigdy mi nie wstal. Pamietam taka sytuacje chyba pierwszej nocy po powrocie ze szpitala- Lili sie obudzila z wrzaskiem głodna i obudzila Kamilke- ta jeszcze nie byla nauczona i tez zaczela na calego plakac a ja nie wiedzialam czy uspokajac jedna czy przystawiac do cyca druga. A meza ruszalam, ruszalam i dobudzic nie moglam :szok: (mimo tego wrzasku). Teraz sie z tego smieje ale wtedy mi do smiechu nie bylo... W dzien jak zombie chodzilam bo coraz bardziej snu brakowalo a przespac sie nie mialam kiedy, dzidzia ciagle na cycu wisiala. No ale przetrwalam te trudne dni (no troche ich bylo) i bylo coraz lepiej :-). A tym razem wierze ze bedzie inaczej- maz mi powiedzial ze teraz bedzie mi pomagal, zebym sie nie martwila- mysle ze tak bedzie bo widze jaki teraz jest :blink:.
I chocby nie wiem jak ciezko bylo to i tak sie nie moge doczekac :-D.
A Ty napewno swietnie sobie poradzisz :tak:

Felidae- Mnie ten watek o porodach na wesolo pomogl gdy sie stresowalam za pierwszym i drugim razem :-). W tej ciazy juz tez czytalam, duzo wczesniej zeby sie posmiac- nawet tu wklejalam linka ale chyba Kwietnioweczki byly jeszcze na tym etapie ze omijaly szerokim lukiem wszystko ze slowem "porod" :-D.

Nef- Hmm, ja tez mialam te majteczki a'la spodenki i mnie nic nie uwieralo- nie czulam ich kompetnie. Moze przy pierwszym zalozeniu odrobinke ale szybciutko sie naciagnely i byly super :tak:

Ja wczoraj przegladalam allegro- tym razem aukcje z paczkami ubranek- efekt tego taki ze cala noc mi sie snilo ze ogladam ubranka ;-).
Czy ktoras z Was kupowala moze takie paki? Za ok 300zł mozna kupic fajne zestawy :tak:.
Np. Duży zestaw dla chłopca /64szt./rozO-3-6m,też nowe (2929139275) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Myślicie że warto? Czy lepiej samemu cos skompletowac?

Nie wiem jak Wy ale ja mam straszny problem za kazdym razem zdecydowac co kupic zeby bylo dobrze do danej pory roku :sorry2:.

A tak w ogole to szukam caly czas zestawu na chlopca a lekarz powiedzial przeciez tylko ze "wydaje mu sie" ze to chlopiec :-p. Nie wiem czy wytrzymam do 22 z kupieniem czegos, spokoju mi to nie daje ze nic nie mam:sorry2:.

Witam piękne Panie . Rety, ale mam dzisiaj "lenia" strasznego, nic mi się nie chce.
eevciaa- zestawy wydają mi się być fajną sprawą, odpada szperanie po pojedynczych sztukach. ubranka w linku- bardzo ładne:tak:

Cześć kochaniutkie :) ja właśnie zaplanowałam buszowanie po moich miastowych lumpkach, a tu leje deszcz buuuuuuu nawet się nie wynurzam z domku :no: po południu planuję kino, Hobbita!!! No i pyszne lodziki koniecznie!!!

Dorotka tak piszesz o soczystym buziaku, a ja nigdy nie pamiętam czy mi K daje, bo na śpiocha mnie całuje:-p mam nadzieję że wózio będzie gicior :biggrin2: sama nie moge się doczekać aż przyjdzie do Ciebie :-D
Nef dzięki za info zakupowe:tak:
Phel ja robiłam wszystkie zęby przed ciążą, ale po kieszeni dało że szok!!!:szok:
Tasia zdrówka dla małża, uważaj też na siebie!!!

Cześć dziewczyny

ja właśnie spisałam co muszę spakować do torby i tak się zastanawiam czy czegoś nie zapomniałam:

-koszula do porodu
-koszula do karmienia
-stanik do karmienia
-majtki wielorazowe
-podkłady poporodowe
-podkłady na łóżko
-kapcie
-przybory toaletowe:szczotka i pasta do zębów, szczotka i gumka do włosów, chusteczki do higieny intymnej
-sztuce
-maść na brodawki
-woda do picia

dla maluszka
- pieluszki 1
-chusteczki wilgotne
-podkłady do przewijania
-maść na odparzenia
-ubranka po 3 komplety na 56 i 62
-otulaczek
-kocyk cienki

coś byście jeszcze dorzuciły?

reklama
hmm to chyba zalezy od szpitala, u nas ubranek nie trzeba bylo, tylko pampersy, tam gdzie leżalam używali Jonson&Jonson, ktorego nie lubie i M donosił nam oilatum. sudokrem ( lub cos innego). JA nie wiem jak to jest iśc urodzić i wyjść, bo leżałam z małym 10 dni przez zapalenie płuc. więc automatycznie wszystkiego wiecej, Koszule do porodu dostalam "firmową" ha ha. potem na korytarzu na zmianę tez były, ale we własnej człowiekowi lepiej...a tak to chyab wsio co najwazniejsze oprocz dokumentów wymieniłaś...:-)

Do góry