reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Ella zupkę polecam, robi się ekspresowo, a jest gęsta i nawet mój K. nie jest głodny po 1h:-D

margot też chodzimy do szkoły rodzenia, ale my mamy 1x w tyg zajęcia. Wy to tryb eksternistyczny będziecie mieć:-). Zajęcia jak zawsze zależą od prowadzącego. Ja na razie zawiodłam się na zajęciach z pediatrą, która zrobiła nam przekrój chorób wcześniaczych z dokładną analizą i terminologią medyczną. Za to z położnymi zajęcia były świetne, tym, bardziej że te same będą w szpitalu.

Jak tak czytam o ząbkowaniu Waszych starszaków to doceniam takiego typu fora. Dobrze, że już połowa z Was ma doświadczenie to będzie kogo się pytać i radzić.

A do mnie listonosz przyniósł pakę ubranek wylicytowanych na allegro i właśnie przeglądam, przekładam i mordka mi się cieszy.

Aaaa i już wiem co to jest spinanie brzucha:baffled: Dziś doświadczyłam

reklama
ella współczuję Ci tego leżenia, ja to szału dostawałam już od samego siedzenia w domu z chorym dzieckiem - człowiek się czuje jak w wiezieniu
dużo wytrwałości życzę:tak:

zozzolka jeśli to 8-ka, to je się wyrywa na końskim znieczuleniu i potem końskie dawki leków przeciwbólowych, bo to bardziej boli niż inne i zwykle się bardzo później puchnie. Tam jest bardzo trudny dostęp, a dużego zęba trzeba pokroić na kawałki i każdy korzeń się osobno wyrywa.
No i kwestia zdjęcia rtg, w ciąży nie robią. Mi kiedyś szwagier dentysta też coś mówił, że bez fotki to duże ryzyko, ale nie pamiętam o co chodziło dokładnie? pewnie również o to, żeby sprawdzić ile tych korzeni i kanałów jest. Ja mam np. nietypowo dużo kanałów, mam nawet jedną 4-kę która ma aż 3 kanały...

Lepiej przeleczyć, nawet jeśli miałoby to być tymczasowe.

Tasia wklej fotki swoich zdobyczy na wyprawkowym:tak:
chętniechociaż poogladam, bo juz raczej nic nie będę kupować
.

Ostatnia edycja:
Ja właśnie posegregowałam 6 pudeł ubranek. Raczej niczego mi nie braknie, bo mam po naście rzeczy z rodzaju:-D:-D
Mam pytanko, jak pierzecie rzeczy nowe po 2 razy to z suszeniem pomiędzy, czy od razu nastawiacie drugą turę prania?
Niestety rzeczy były w gabinecie mojego taty a on pali jak parowóz:crazy:

to ja się tez pochwalę: dziś kurier przywiózł nam przewijak, niedrapki, termometr. czekam na pościel i wanienkę i pare drobiazgów jeszcze. może jutro będą;-)
generalnie to ubranka mamy uzywane, ale czasem jak coś "okazyjnie" zobaczę to nie mogę się powstrzymać. wczoraj nabyłam przypadkowo 3 x body nowe za 5 ,50/szt:tak:. w lidlu mają być ładne pajacyki i piżamki po 19,90.

pscółka ja chyba bym wysuszyła najpierw i wtedy jeszcze raz. Wiem co to znaczy "tata parowóz". Śmierdzi wszystko, łącznie z kartonem z pewnością

muro zdjęcia na wątku wyprawkowym poproszę. I mi przypomniałaś że miałam zapytać o coś na wyprawkowym:-D Dzięki

zozzolka- mnie też jakiś czas temu ułamał się ząb, ale dentystka moja " zrobiła" mi go " dorażnie". powiedziała że konkrety to po rozwiązaniu dopiero
cool2.gif

czyli co ci zrobiła bo ja go wyrwe bo to ostatni tylko mi czesto tam puchni a do konca to on raczej nie wyjdzie

Hej Wam,
Ja dzis wrocilam po 4 dniowym pobycie w szpitalu do domku :tak:.
Na szczescie wszystko w porzadku- krwawienie ustalo tego dnia w ktorym pojawilam sie w szpitalu, twardnienie brzuszka tez. Szyjka zamknieta, 34mm wiec jest dobrze :tak:. Troche mnie lekami pofaszerowali ale teraz juz nic nie musze brac.
Żaluje tylko ze przy przyjeciu nie zapytalam o plec, bo robil mi usg bardzo fajny lekarz, pewnie by mi powiedzial. A wizyta u mojego gin. sie przesunie ponoc o tydzien bo go nie bedzie, wiec do konca miesiaca musze czekac. Dzidzi ma 1,1 kg.

Wracam do dzieci, bo wytesknione.

reklama
Tasia - zrobiłambłąd i rozłożyłam te ubranka na naszym łóżku, mąż jak tylko przyszedł topoprosił o zmianę pościeli, :-Dbo on w tym nie zaśnie. Generalnie jak wracamy poweekendzie u rodziców to jesteśmy chorzy,:baffled: dosłownie, suchy kaszel i czasemkatar murowany, no i wypijamy tam hektolitry wody.
eevciaa - tosuper, że już dobrze.:-) ja z przejęcia też na jednym USG nie zapytałam o płeć ipotem czekałam 3 miesiące :-DNajważniejsze, że zdrowe
Kurcze, chyba się dzisiaj przeforsowałam tą segregacjąubranek i ogarnianiem mieszkania, podbrzusze boli nawet jak leżę, posłałam M-kapo magnez:baffled:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry