reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
dzień dobry :-)

zrobiłam w końcu rezerwację na letnie wakacje :-) już nie mogę się doczekać... tak mi trzeba lata i słońca i ciepła... a tu... szaro i buro do tego mróz...

Witaj Bakteria - fajnie że wróciłaś... ja dołączyłam później ale mi tu dobrze...

zostało 6 tygodni a więc plan jest taki:
w przyszłym tygodniu labolatorium (5 to golive) - wampir i inne badania
potem (4 to golive) - pranie ciuszków małej i wizyta w szpitalu
potem (3 to golive) - prasujemy i kompletujemy torbę (chyba muszę kupić), zamawiam wózek
potem (2 to golive) - kończę kącik małej
potem to już tylko czekam...

jak wam się podoba?

anla, plan widze jest, nawet dobry :-) Ja mam jeszcze ok. 5 tygodni, ciuszki poprane a we wtorek wizyta u anestezjologa i zwiedzanie szpitala. Ogólnie, to ja juz leżę i czekam, bo nic mi się nie chce :-D

A ja odkryłam, że na koniec ciązy odrzuciło mnie od kawy :szok: już trzeci dzień z rzędu wypijam połowę i na każdy kolejny łyk mnie cofa :szok: chyba przerzucę się na herbatę :dry:

anila idziemy łeb w łeb ;-)
zobaczymy jak skończymy ha ha ha
Ja zrobiłam spis rzeczy do torby, Boje sie prasować ciuszki bo teraz sie znowu podziębiłam, chyab ze łapy spirytusem natre a na buzie maske sobie kupie O_o

ja co do planów to jednak w pierwszej kolejności spróbuję zapakować torbę w przyszłym tygodniu. Straszenie od dawna porodem przedwczesnym tak mnie motywuje :baffled: co do prania ciuszków i prasowania to jestem w lesie przez leżenie, ale powoli mąż ogarnia (ileż facet rzeczy potrafi zrobić, jak musi :cool2:). Pokoik dzieci w rozsypce, bo niedawno przy roztopach nas zalało (4. piętro) i dopiero teraz się dosuszyło i mąż rusza z malowaniem - masakra :dry:
PS - macie już mleczko? U mnie stanik coraz częściej trochę brudny, w sumie fajnie, przed 1. porodem było sucho, dopóki ssak się nie przyssał ;-)

Hej piątkowo ;-)

Witam nowe kwietniówki ;-)

ostatnie 2 dni przeżywałam taki stres, mówię Wam, Kuba taki był niemrawy w brzuszku, coś się przewracał, ale zamiast wyraźnych (tak jak wcześniej) ruchów to tylko tak "smyrał", więc wczoraj postanowiłam zjeść czekoladę i wypić colę (bo wcześniej po tym wariował w brzuchu), coś się działo mocniej, ale dopiero jak wieczorem poszliśmy z mężem do kina, dopiero wtedy sobie Kuba przypomniał, jaką ma siłę, na szczęście, odetchnęłam z ulgą, bo już myślałam jechać na ktg o szpitala...
Ale ta ciąża jest stresująca, przy 2 dziecku już się tak nie stresujecie? ;-)
anila wow, jaki plan, chyba się w dużej mierze pokrywa z moim ;-) chociaż tak dokładnie nie wiem, kiedy torbę zapakuję, ale coś koło 36tyg. ;-)
Bishopka ja też nie lubię jak ddtvn prowadzi Pieńkowska, jest taka oschła i niemiła, bez porównania z parą Prokop, Wellman ;-)
Felidae zdrówka życzę!
myszka ja właśnie też się obawiam, że 56 będzie ciasnawe, a trochę bodziaków i śpiochów mam na 56

wczoraj robiłam kosmetykowe zakupy dla malucha, mam do Was pytanie, czym będziecie smarować pupkę dziecka po zmianie pieluchy (bez odparzeń)? Bo kupiłam sudokrem ale to dopiero jak będzie miał Kuba odparzenia. No i nie wiem, co poza tym ;-)

Miłego weekendu (my się do teściów wybieramy ;-))

Felidae a podzielisz się lista? ja szukałam trochę w necie ale jakoś do mnie nie przemawiają a tak może połączę kilka i coś z tego wyjdzie... prawda jest taka ze jak pójdę do szpitala na rozmowy i oglądanie to się dowiem co tak naprawdę muszę wziąć a co mogę...

bakteria u mnie sucho... przyznaje że nie martwi mnie to za bardzo, mam dość dziwnych niedogodności :-D powodzenia w szykowaniu pokoiku!

reklama
margot, u nas najlepiej sprawdzał się Bepanthen. Tak po roku chyba to już stosowaliśmy tylko po kupie.
anila, nie ma się co martwić, to w ogóle nie ma przełożenia na laktację. Ale po prostu się cieszę, że jakby co, jestem w gotowości do karmienia córki ;-)
[ale fajnie, mogłam komuś już odpowiedzieć :-D]

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry