reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
jeśli chodzi o mdłosci to też wszędzie czytałam że mogą wrócić - przez ściśnięty żołądek właśnie... ja też niestety tego doświadczam...

i z terminami też lekarz mi mówił że do 12 tygodnia wylicza się termin (u mnie wychodzi różnica 2 dni, powiedział mi że to właściwie żadna różnica i że to bardzo dobrze) potem każde dziecko rozwija się już indywidualnie więc nie jest to wiarygodne. np. długości się już nie mierzy na tym etapie bo będzie to zafałszowane jako wyniku kilku pomiarów bo nie da się juz zmierzyć malucha jednorazowo... mierzą za to różne części dziecka - uda, główkę, rączki i te pomiary niby powinny być harmonijne... i oczywiście wagę :)

ech tak mi kiedyś to wytłumaczył jak koniecznie chciałam długość znać i mnie wyśmiał :-) mój doktorek od USG ma takie prześmiewcze poczucie humoru, że zawsze zaśmiewamy sie na wizytach... ostatnio piał do moich boczków :-D...
ufam mu bo choć nie gada dużo to zawsze pokrótce wytłumaczy co sprawdza i czy jest ok...

Madan - nie pomogę... ja kupowałam tylko u Wasal83 czy coś takiego i raczej już nie będę nic na allegro kupować...

reklama
Phelania nic straconego z tą paczką. Po pierwsze po 2 tyg od nadania można zgłosić reklamację jeśli ma się potwierdzenie nadania. W formularzu reklamacyjnym wpisuje się wartość wysyłki i można się ubiegać o te pieniądze.

iza wszystkie moje przeczucia z pierwszej ciąży o kant stołka rozbić, więc się nie stresuj. To raczej ciężarne moją tendencje do projekcji własnych obaw i lęków i myślą, że to przeczucia;-)

Aneta bo z allegro wysyłają głównie polecone. Mi polecony tez nigdy nie zaginął (a wysyłam i odbieram dużo), ale ze zwykłymi przesyłkami nie jest już tak różowo. I przypomniało mi się jeszcze, w zeszłym roku babcia Gosi czapkę zwykłym listem wysłała... i po czapce.
Aneta a to Ty masz mocno kręcony włosy? Bo jednak większość kobiet chce zyskac na objętości fryzury:tak:

wiosna bo tak naprawdę w szpitalu najbardziej analizują termin porodu, jak mają do czynienia z przeterminowanym, żeby wiedzieć kiedy ewentualnie wywoływać, czy cc robić.

madan takie drobne zakupy robiłam teraz u wasal83, a łóżeczko w zestawie z materacem i pościelą kupowałam u KRAK-WIT (ale to było 3 lata temu)

anila -mój ginek ma takie samo podejście do długości. Wszystkie pisałyście ile wasze mają, a jak spytałam swojego na wizycie - to powiedział że na tym etapie ciąży już nie podaje się długości całego dziecka. Ufam mu:)

Mój sprzedawca z allegro chyba przebił wszystkich. Wczoraj o 13:04 zamówiłam i zapłaciłam od razu przez PayU u sprzedawcy KUBUS-KIDS - ok. 13 różnych przedmiotów (butelka TT antykolkowa, podkłady seni 90x60, smoczki uspokajające TT, windi, linomag (oliwkę,puder,krem), osłonki na piersi, pieluchoceratkę, pieluchę flanelową, kubeczek do naturalnego karmienia niemowląt medeli, podkład ochronny na ramię itp.drobiazgi). A dziś o 9:30 kurier już ją przywiózł. Byłam w szoku! przesyłki spodziewałam się pod koniec tygodnia. Miała do przejechania pół Polski. Nie wiem kiedy sprzedawca zdążył zebrać moje zamówienie i wysłać hihi Pół dnia i po sprawie.

Ostatnia edycja:
kurcze 2 dni mnie na tym watku nie bylo i 1,5h nadrabiania -szalejecie!

anila; ja od ok 2 mies jestem zgrabna jak słoń w składzie porcelany-wszystko tluke, zrzucam, rozlewam- koszmar!
bateria; generalnie dziecko urodzone w 9 mies, czyli w 37 tyg, czyli po skończonym 36 jest w pełni dojrzałe "o czasie" - dziwnie te tyg się oblicza i chyba stąd te różne opinie i podawane czasy;-)babka na szkole rodzenia mowila ze jej dziecko w 41 tyg mialo oznaki wczesniactwa... wiec problemy dzieci w 36, 37 tyg nie musza wynika z wczesniejszego terminu porodu.

agusiaks; nam na tej szkole rodzenia mówili tez że te lekkie kremy na pupe cieniutko stosować i to nie zawsze, chyba że czerwona to dopiero sudocremy moga isc w ruch itp. ja mam mustele
madan; Za to to biedne dziecko tej kuzynki będzie miało egocentryczna matkę. A Wam wszystko się ułoży! Na allegro polecam sklep--myszką i sklep internetowy bliżej ciebie (tez jest na allegro) - totalna rewelacja, super ceny a przesylka byla w domu niecale 24 godz po zamowieniu-darmowy kurier.
pscolka; co sie martwisz cialem po porodzie! Liczba osób zaglądająca pod ta tunike ograniczona a super samopoczucie w nowym ciuchu w fajnym kolorze-bezcenne ;-)
phel; podobno zmiany dobrze robią kobietom więc Ty musisz być mega szczęśliwa po takich przebojach z włosami ;-) ale kolor ostateczny super!
anezram; ja mam mdłości od 20 tyg ale jak zjem to przechodzą, jak mała kopnie żołądek to lykam wodę i też mijają. To co pisaly dziewczyny pisza wszedzie ze to wszystko efewkt uciskania dzidzi i rozluzniania zwieraczy(tych w zoladku tez).

Ostatnia edycja:
Hello
Ja siedze wlasnie w przychodni u internisty. Mam dosc tego kaszlu. Niech mysli co ze mna zrobic :/ od paru dni jeszcze mam taki nie przyjemny posmak :( zeby nie bola, nic mi nie ropieje wiec nie wiem o co chodzi. Morfologia tez w sumie ok...tylko ja juz nie mam sil na ten kaszel :( a w czwartek do ginekologa..... Przeprowadzka zakonczona. W domu pelno workow woreczkow kartonow i kartonikow ha ha ile to czlowiek przez 3 lata uzbieral samych potrzebnych rzeczy. Teraz wszystko mamy podwojne. I walka glownie z moim ojcem bo chyba ma juz demencje starcza i jak ja chce cos wywalic to jeczy ze to sie przyda wrrrr. Ha ha zglebin szfek wytargalam jakies posciele z czasow PRLu jeszcze z metkami. Pozolkle od lezenia. A czlowiek kupuje nowe eh. Pozdrawiam odezwe sie z domu jak znajde po tymi zwalami komputer :)

reklama
Zdążyłam się już przyzwyczaić. Są okresy gdzie ten kaszel mniej mnie męczy, ale są okresy gdzie w nocy spać nie mogę i to jest masakryczne. Tak samo jak złapie mnie mocny kaszel, który niemal powoduje wymioty.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry