reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Phel - wiesz ze i ja zaczynam mieć problem z biodrami... w nocy szczególnie ciężko mi się wstaje jak są zastałe... bardzo to nieprzyjemne...

a jeśli chodzi o paczkę... na święta wysłałam do rodziców paczkę, nie doszła do świąt, nie doszła po świętach - szkoda mi było bo co roku szykuję kalendarz ze zdjęciami i chciałam żeby mieli, ale paczka przepadła... po ponad miesiącu dostaliśmy dziwne awizo, okazało się że paczka wróciła do nas!!! Mama mówi że nie miała awiza i listonoszki pytała niby nic nie było...
warto więc popytać na poczcie. moja paczka była zwykłym listem priorytetowym więc nie miałam numeru nadania ani nic. warto poszukać...

reklama
Bo z tą pocztą tak to jest, ja kiedyś dostałam kartkę z wakacji od kuzynki, po roku! Ona była w Pradze, a po pieczątkach było, że kartka pół Europy zwiedziła :confused:

Phel bardzo ładny kolor :) Ale swoje przeszłaś. Mi kiedyś coś odbiło, i przefarbowałam się na ciemny brąz- a normalnie mam włosy jasny blond, jasną karnację, ogólnie raczej taki słowiański typ ze mnie... Tak się sobie nie podobałam, że raz po raz zaczęłam kłaść blond farbę :P po trzech razach były zielono- pomarańczowe. W końcu wybrałam się do fryzjerki i doprowadziła mnie do porządku. Teraz już nie eksperymentuję z kolorem- jedynie z firmami farb, bo np Loreala w ogóle mi nie pasują...

Takie pytanie, czy któraś z Was kupowała materacyk na allegro? Ciekawi mnie to jak pakują, bo przecież jest dość spory... Ja nie chcę kupować u siebie w mieście, bo są 3 sklepy jednej właścicielki, a ta baba oszukała mnie i stwierdziłam, że zarobić jej nie dam :wściekła/y:

Witam :)
wrócę tak do wątku terminu i małego dziecka mogę powiedzieć że u mnie z koleżanką tak się złożyło że idealnie tak samo przypadała nam miesiączka i obie jesteśmy w ciąży i teoretycznie powinien być ten sam termin porodu no i jest ale według usg ciągle ona jest do tyłu i to bardzo. Jak mi obliczano wagę to jej maleństwo było ciągle mniejsze i tym samym termin porodu podawanego jej coraz późniejszy. Nawet na 27 kwietnie gdzie mi na 2 kwietnia. Dopiero niedawno jej maleństwo zaczęło tak rosnąć że termin wyznaczono jej na 11 kwietnie pewnie za niedługo wyznaczą jeszcze bliższy. No i mogę się założyć że urodzi pierwsza ode mnie ponieważ ma krótką szyjkę 2 razy krwawiła i teraz ma leżeć.

dziewczyny mam pytanie bo jakoś od 3 dni powoli odczuwam mdłości masakra nie chce znów wymiotować :( noi wydaje mi się żę wczoraj miałam ze 4 skurcze ale nie jestem pewna bo to moja pierwsza ciąża miała któraś z was mdłośći na tym etapie ciąży?

Ja materac dostałam zawinięty w ruron w foli byłam zdziwiona że to taka mała paczka :)

Phelania no przejścia niezłe, chybabym na zawał zeszła, jakbym zobaczyła różowe włosy:-D jak dla mnie to te Twoje obecne są teraz brązowe, podobne do moich, a ja farbuję ciemnym blondem:szok: i dla mnie to brąz, nawet taki średni, ale jak zafarbowałam raz jasnym brązem to jęczałam, że za ciemne - bo celowałam w mój naturalny kolor.
Phelcia, a gdzie Twój brzuszek? Nie zapomniałas go zabrać od tego fryzjera, bo coś go nie bardzo widać:-D

ptaszek ja tez nie farbowałam do jakiegoś 28-29 r.ż., ale siwe włoski pojawiły mi sie w takim pęczku na wysokości przedziałka, to początkowo je wyrywałam, coby nie farbować:-D a że do tego mam włosy długie, gęste i sztywne (i obciąć je jak od linijki to prawdziwa sztuka) to mnie każda fryzjerka pamiętała, choćbym była u niej raz:-D

bishopka
ty się nie stresuj, to tylko taki wywiad odnośnie przebytych chorób i schorzeń popularnych w rodzinie (ja wypełniałam ankietę) + krótkie badanie (ale nie "oczka";-):-D...tylko góry:-D)

iza mi gin mówił, że najdokładniejszy jest termin porodu z pierwszego usg, ale nie tego genetycznego (z 13 tyg), tylko jeśli miałaś ok. 8-10 tyg., bo wtedy każdy zarodek rośnie podobnie. W pierwszej ciąży nie zapisałam sobie OM i miałam termin wyznaczany z pierwszego usg i trafiło idealnie.:tak:

anila to część moich zaproszeń ślubnych tak przepadło na poczcie, tzn. wszystkie te, które wysłałam jednego dnia do kuzynek mojej mamy z jednej mieściny, nie dotarło ani jedno... a 2 dni później dosyłałam jeszcze jedno, bo zapomniałam o jakiejś ciotce starowince i to jako jedyne doszło. Głupia sytuacja z tego wyszła, bo mojej mamie było bardzo głupio i strasznie się tłumaczyła tym kuzynkom.

madan szkoda, że się kuzynka nie zabrała na wakacje z tą kartką:-D
ja kupowałam na allegro materacyk razem z łóżeczkiem, przysłali kurierem - dobrze było zapakowane, nic się nie uszkodziło.

anezram na późniejsze usg nie ma co patrzeć, bo każde dziecko różnie rośnie i ma różne wymiary w genach zapisane, jedne dzieci rodzą się duże inne małe, grube i chude, wiarygodne jest tylko wczesne usg max. do 10-12 tc.

a może teraz to nie mdłości, a zgaga i takie uczucie cofania sie treści żołądkowych? ja tak mam:baffled:

No właśnie nie wiem ale ja mam takie dziwne przeczucie od początku ze jednak będzie poród na początku kwietnia. No ale zobaczymy oczywiście :cool2: Miesiaczki niestety miałam bardzo nieregularne i dlatego sama nie wiem kiedy miałam owulke:cool: wogole to ze mną było pogmatwane bo zaszlam w ciążę miesiąc po stracie :zawstydzona/y: Także tak naprawdę to nie wiadomo :no: Ale już koncoweczka także jupiii:-)

Witam się i ja. spanie na raty, ale chyba dziś zbyt długie. wstałam o 10:15- i czuję się strasznie. nic mi się nie chce, mdli mnie i wogóle jakoś do dooopy :-)

Anezram- ja miewam czasem mdłosci, ale ja 31/32tc
Madan- ja dostałam w kartonie, był złożony na pół.
Phel- kolor super

reklama
Jeśli chodzi o terminy z usg i om, to mój ginek mówił, że jeśli są zbliżone o kilka dni, to tak naprawdę nie ma większego znaczenia i bierze z om. USG i tak jest na tyle niedokładne, że nawet dobrze wagi nie umie pokazać, więc tym bardziej dobrego terminu nie pokaże.

Phelania, różowe włosy? To ciekawie wyglądałaś :-D
Anila, Nef, ja często zamawiałam z allegro, i tylko raz paczka nie przyszła do mnie, że niby zagubiona czy coś. A tak, to nie mam złych wspomnień z współpracą z pocztą, tym bardziej Wam współczuję.

Tak piszecie o fryzjerach, a ja muszę coś z moimi grubaskami zrobić. Mam jedną sprawdzoną fryzjerkę i zwykle mi zdejmuje z objętości włosy. Ale tak naprawdę nie chce mi się z nimi nic robić i tak mi nic nie pomoże :confused2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry