reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
dzien dobry :)
piekne slonce u nas-po drugim sniadaniu jedziemy do lasu na spacer

Madan-gdybys cos potrzebowala a M by nie bylo pod reka daj znac :)

Iza-pozdrawiam i trzymam kciuki

phel-dzieki za zaproszenie na wz - pozniej wstawie tam nr tel.

milej i spokojnej soboty! :)

reklama
Weszłam tu odpisac Pscólce na pytanie o piersi a widze ze tu cos sie swieci :szok:.
Oby dzidzia jeszcze w brzuszku posiedziala :tak:.
Czekam na wiesci.

Co do pytania o sutki to zaczelo sie od tego ze swedzialy i ta skora sie tak luszczyla jakby. Myslalam ze to od siary i jakos specjalnie sie nie przejmowalam- po prostu czesciej przemywalam. Doszedl jednak bol przy dotyku i krwawienie- tzn przetarlam je recznikiem i pekly, troszke krwi sie pojawilo :confused:. To mnie sklonilo do poszukania info w internecie- tam wyczytalam ze to grzybica. Dodatkowo pisali ze skora jest taka szklista- u mnie sie zgadza. Klucie ponoc tez jest objawem ale ja sobie nie przypominam. Podobno podczas karmienia to boli, kluje bardzo bo infekcja atakuje kanaliki... a dziecko sie moze zarazic i ma pozniej plesniawki. Tak wiec jak pomysle to mam dosc bo bardzo mi zalezy na bezproblemowym karmieniu piersia.
Ze tez zawsze musi mi sie cos na koncowce ciazy przyplatac... Z Lili mialam ostre zapalenie pecherza i nerek, teraz ta grzybica...

U nas troche slonka sie pojawilo, lepiej sie wstawalo.
Zabieram sie do roboty.
Za kilka dni mysle bede mogla juz sobie na luziku siedziec na BB i wyczekiwac sygnalow porodu ;-).

Milego dzionka!

Witam się z rana

Iza
- w końcu jakaś wiadomość. My tu się zamartwiałyśmy o Ciebie..

Phel- weź nie strasz tymi skurczami, chociaż na tym etapie takie mogą się zdarzać podobno... Jak w ciągu godziny nie przejdą to wtedy do szpitala:confused: ? nie wiem nie znam się... no super ,że z Alusiem wszystko dobrze:tak:

evciaa- bierzesz leki jakieś? może zrób sobie wymaz potem z sutka, żebyś nie miała tak jak ja,że mleko skażone... jakimś gó****. Ja jeszcze zrobię ,ale już później., coby sprawdzić czy antybiotyk zadziałał.

Pscółka- ja miałam tak po żelazie... Musiałam zmienic na inne:tak: co do piersi to ja tak miałam, potem doszła gorączka i okazało sie ze to zapalenie piersi.

Iśku- po porodzie powinno być ok. Dziecko uciska na nerkę, robią się zastoje co powoduje czeste infekcje no i te kolki...

Ostatnia edycja:
witajcie sobotnio :-)u nas mrozik i słoneczko za oknem
wolę taką pogodę niż wiatr i deszcze, więc poubieram się ciepło i idę na spacerek :-)
życzę spokojnej sobotki

U mnie też dziś słonko świeci, chce się żyć :)
Mnie też coś brzuch ciągnie... ale myślę, że mogłam się przeforsować.

pscółka, phel nie straszcie, trzymajcie się jeszcze w dwupaku, choć terminy już nam się zbliżają wielkimi krokami!
anila dziękuję bardzo :-*

Dziś zauważyłam rozstęp nad pępkiem, na nic te kremy i masaże... :(

a powiem szczerze, że nie wiedziałam, ze można mieć grzybicę na sutkach, wspolczuje...

pscółka, w okolicy Chełma? ja pochodzę z Chełma i moich rodziców tak zasypało, że aż korytarzami śnieżnymi chodzą O_o

ja dostałam zwrot z US po tygodniu czasu - do dziś jestem w szoku (składałam zeznanie przez Internet).

dziewczyny, trzymam kciuki za wyleczenie infekcji!

Pscółka trzymaj się dzielnie i daj znać jak najszybciej

Phel ja wczoraj szlafrok wyprałam. Trzeba się powoli sprężać z przygotowaniami tym bardziej, że mam termin na 10 kwietnia... A co do mężów to mojego też nie ma, to sobie chociaż z Wami pogadam:-)

Witam się sobotnio i słonecznie

Iza- leż spokojnie , wytrzymacie jeszcze troszkę
Phlania- cieszę się ze z małym wszytsko ok, najgorsze są czarne myśli.
ja też chciałabym już urodzić, ale zaraz po takich myśliach się ganię że to dla młodego za wcześnie i że samolubna
jestem :( ja dopiero rozpoczęłam 35tc
evciaaa- bidulo, współczuję dolegliwości
pscółka - trzymam &&& żeby było ok

Dziewczyny , ta noc to chyba jakaś felerna była- mnie też męczyły skurcze i ból jak na @ i ból "z krzyża ", właśnie ten był niepokojacy dla mnie.:confused:
na szczęście wziłęłam no-spe i mg i przeszło, ale stracha miałam niezłego. nie spałam do 3.:baffled:

za to teraz piekne słońce i mam nadzieję na przypływ energii:-)

Witam
wczoraj wieczorem nawalił net i poczułam się odcięta od świata:-D
ale przynajmniej nadgoniłam ksiażkę:tak:

dzisiaj mama farbuje mi odrosty i aż mam pietra po przygodach Phelani i Izy, mam nadzieję, że u mnie nic dziwnego nie wyjdzie, ale stosuję cały czas tą samą farbę... więc trzymajcie kciuki, żebym nie wyszła zielonymi włosami lub czymś podobnym:szok::-D

muro
pola

mi po prostu zrobiło sie przykro, że jeszcze 2 dni wczesniej byłam najważniejsza na świecie, a tu nawet nie mogę podejść do mojej małej, bo jestem wyganiana... bo tak ogólnie, to się cieszę, że mnie dziadkowie odciążają, zresztą fajnie, że małą ma więcej zajęć ruchowych, a nie tylko puzzle

Iza super, że się odezwałaś. Trzymam kciuki, żeby wszystko do poniedziałku sie uspokoiła i żebyś dostałą wypis ze szpitala nadal w dwupaku:tak:

Phelania
US ma chyba 3 m-ce na zwrot nadpłaconego podatku - licząc od daty złożenia zeznania. Ja też czekam niecierpliwie, bo mi wyszło ponad 2 tys zwrotu i już zaplanowałam sobie, że wydam na dzidziusia. Uwielbiam takie niespodzianki;-)

satyna w ciąży niestety powiększają sie znamiona, pieprzyki, bo skóra ma więcej barwnika... zwłaszcza u kobiet u których pojawia się kreska na brzuchu. Ja ją miałam w pierwszej ciązy i te znamiona mocno ciemniały i pojawiały się nowe, teraz nie mam kreski i nie mam nowych znamion

zmykam zmywać farbę.....:cool2:

reklama
dziewczyny,czy Wy też macie tak strasznie suchą skórę ? ja już nie wyrabiam.... oleje, balsamy nic nie pomaga.....nie wiem co jest przyczyną....o ustach nie wspomne...

Tasia- ja też sama w domku:tak: dobrze,że jest forum (chociaż przez to zaniedbałam czytanie:sorry2:) stwierdziłam,że potem czasu nie bedzie to teraz naczytam się na zapas:-D

madan- Ciebie to już może ciągnąc brzusio:tak: nie martw się mnie też ciągnie....;-) Ty się nie przemęczaj ,tylko odpoczywaj

Nef- ja nie wiem jak to bedzie jak mały się urodzi jak mój starzy synek zareaguje i jak pogodzę zajmowanie sie jednym i drugim... W sumie jesteś blisko mnie ja w świdnicy Ty w Wałbrzychu ;)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry