reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
u nas na ślub daliśmy tez jakoś 500- 600 zł , ale to była nasza decyzja, a na tacę to pewnie zebrali dużo więcej niż podczas mszy, bo M ma dużą rodzinę i w większości bardzo religijną, to ponoć niektórzy nawet po 50zł wrzucali.
A to dlatego, że młody i bardzo sympatyczny ksiądz przepięknie nam ceremonię odprawił.

Za to dziewczyna co ślub brała przed nami, na zapowiedzi poszła do proboszcza, to od razu kazał dać ofiarę. Młodzi zaskoczeni,mieli przy sobie tylko 100zł, to usłyszeli od proboszcza, że ofiara ma być taka, żeby dający wiedział, że daje, a otrzymujący wiedział, ze dostaje:szok: Więc się spytali ile, bo teraz nie mają? 400 zł:baffled: musieli donieść..... odnotował w zeszyciku...:baffled::-D

reklama
anka spoko, tak tylko zagadałam, bo ja jestem do bólu pragmatyczna...
u mnie teściowa chce wyprawiać, zwykle wkurza mnie jak się wtrąca, ale co tam, dla mnie jeden kłopot z głowy. Jak chce się narobić, to ja bardzo chętnie przyjdę na gotowe i jeszcze sobie plusa nabiję:-D

ksiadz też człowiek i niestety zależy dużo od parafi i tego na jakiego człowieka sie trafi...

ja u siebie usłyszałam że co łaska i nie ma minimum bo jedni mają i dają wiecej a inni nie mają i nie można wymagać aby dali dużo. a na kolędzie jak był ksiądz a ja w mocno zaawansowanej ciąży go przyjmowałam to nie wziął koperty mówiąc żeby na chrzest trzymać... wszystko zależy od księdza...

mała dziś nic nie chce spać - jej max dziś to 28 min.
a najgorsze że nie mogę teraz iść na spacer bo czekam na tesco...

ech...

lenka - fajnie że chrzest już za Tobą. Masz teraz aniołka w domu:-)

Moja córcia też najbardziej upodobała sobie spanie na mnie. Ale zazwyczaj udaje mi się ją śpiącą przenieść do łóżeczka, bo oczekuję aż zaśnie głębokim snem.
Pogoda dziś do doopy. Wyglądam a tu ciągle albo pada albo delikatnie kropi..więc nie wybrałam się jeszcze na spacer. Umówiłam się z mężem że jak wróci z pracy i zje, to weźmie małą na dwór. Nawet jak będzie padało, to posiedzą w altanie - a ja pojadę do galerii po jakieś butki (potrzebuję jakieś jasne i ciemne) :-):-)

Ja tez czekam ze spacerkiem, ale na siostrę... Deszcz, czy nie deszcz, idziemy... żartuję, mam nadzieję, że nie bedzie padać, bo pranie się suszy pięknie na balkonie...

Nef - wiadomo, kasa by się przydala (te zakupy :D), no ale trudno. Może na roczek wszyscy dadzą więcej ^^

A Mlody dzisiaj już trzecią drzemkę uskutecznia... I za każdym razem zasypia przy cycu... Czy ja go tego oduczę kiedyś?!

ja dałam 100zł

Anka mój ma krostki na buzi, czasami wygląda jakby nic nie było a pod swiatła cała twarz chropowata, ale się nie łuszczy, za to na uszach te krostki się łuszcza, na brzuchu ma kilka, troszkę na ramionkach, a tak to czuysto, juz sama nie wiem czy to pokarmówka,a M jeszcze dobija bo dlaniego alergia to brednie:-(

Nef Olek na chrzest miał takie same body jak ty kupiłas, tylko jasne spodnie ale granatowąmarynarkę i do tego te buciki http://pl.coccodrillo.eu/product/22594/Buty/OBUWIE_TEKSTYLNE/OBUWIE_TEKSTYLNE.html

Ostatnia edycja:
reklama
czekolada1406, zozzolka, mam wrażenie, że jakieś problemy brzuszkowe męczą wasze maluchy, u nas tak jest jak kupy za długo nie ma...od 3 dni jest jedna dziennie i śpi po 2 godziny ( góra) miedzy karmieniami, a od wczoraj odkryłam że lubi jak mu koło buzi kocyk położę i wtula w niego buzie i chwila moment zasypia...

dzis sobie poszperałam po internecie i trafiłam na takie coś hi hi Luvion Chodzik Spacerówka Walky - cena już od 159 zł

wczoraj wydarliśmy burzowej pogodzie pare chwil słonka i pojechaliśmy ze starszakiem na działkę na grilla,

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry