reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwiecień 2013

reklama
Notka, pisałam na wagowym, że na szczęście moja waga stoi od ponad tygodnia, ale i tak boję się, że niedługo tak skoczy, że się załamię pod własnym ciężarem ;-), a staram się ważyć codziennie z samego rana na czczo :tak:

ladies, dobrze, że nie tylko sobie robię na coś ochoty, ale widzę, że Tobie wyjątkowo robię duuuużo ochoty, a to na lody, a to na sex :-D trzymaj się mnie kochana, a przejdziesz tą ciążę najszczęśliwsza na świecie :-D ...a i żebyś Ty wiedziała co ja jadłam w pierwszej ciąży, na co miałam ochotę, zresztą pierwsza też się zaczęła od zachcianki na zupki chińskie...McDonaldy itp, Amela urodziła się zdrowa jak rydz, i odpukać przez całe życie ani razu nie była na antybiotyku, a z poważniejszych chorób przeszła tylko ospę :tak:

krolewna, masz śliczniusi avatorek :-), powiem Ci, że jakbym miała takie parcie na McD to waliłoby mnie, że mąż by mnie wyśmiał, jeszcze bym go zaciągnęła razem ze sobą :-D

mamakruszynki, super, że Mała szczepienie zniosła dobrze...a i dobra rada...zacznij ją z kimś zostawiać, bo sama sobie będziesz pluła w brodę, szczególnie jak drugie dziecko się urodzi :tak:...ja pierwszy raz Amelcię zostawiłam na parę godzin jak miała 3 m-c, z moją Mamą, mój małżonek postanowił zrobić mi niespodziankę i zabrał mnie na spacer na Starówkę, do kanjpy na romantyczną kolację i do kina...oj ciężko mi było chyba bardziej niż Jej, ale dałam radę :tak:

meago, witaj i gratuluję :-)

Cześć dziewczyny :) witam nowe mamy :) za wizytujące trzymam kciuki i czekam na dobre wieści :)
Ja troszkę podczytuję żeby być na bieżąco ale jakoś nie mam weny na pisanie :/ Czekam na natchnienie ;)
Ja na badania prenatalne raczej się nie wybieram a płeć z córą poznałam jakoś ok 15-16 tyg tzn lekarz mówił przewaga dziewczynki ;D a na kolejnych tylko potwierdzał aż w końcu po kilku tyg zrobił zdjęcie mojej małej od dołu żeby był wyraźny dowód że dziewczynka ja śmiałam się że będę miała podstawę do reklamacji jak się chłopak urodzi ;)
ladies ja jem to na co najdzie mnie ochota ;) oczywiście w rozsądnych dawkach
Felidae jesteś diagnostą?

Witajcie nie było mnie parę dni... ostatnio trochę się działo więc nie miałam czasu pisać ;-)

Najważniejszą sprawą, która na pewno zainteresuje każdą mamusie, która boryka się z nudnościami i wymiotami. Mnie niestety bardzo doskwierają te dolegliwości byłam już tak zdesperowana, że wynalazłam w internecie opaski Salus International Sp. z o.o. - Opaski akupresurowe Sea-Band przeciw mdłościom dla dorosłych i dla dzieci (pisałam już o nich wcześniej) powiem wam dziewczyny, że nie wiem czy to siła świadomości czy też naprawdę działają... ale mi pomagają przy moich mega dolegliwościach kilkakrotnych wymiotach w ciągu dnia ograniczyło się do mdłości... w miarę znośnych! Powiem szczerze, że nie mogłam znaleźć wiele opinii, więc postanowiłam zaryzykować i mogę śmiało polecić :-)

No i muszę się pochwalić, że od wczoraj moja córcia jest już pełnoetatowym przedszkolakiem... nie chciała zostać sama, ale pani ją zainteresowała a ja szybko wyszłam... przyznam, że bałam się co usłyszę o 15, ale Maja była zadowolona i Pani powiedziała, że była dzielna i ładnie jadła, tylko na leżakowaniu nie chciała spać ;-)

pozdrawiam i lecę nadrabiać

czesc dziewczyny,

to formu wtakim tempie jest pisane ze nie nadazam czytac :)

Wiecie ze pomalu zaczynam odzcuwac ruchy?
Wiem, ze czesc pewnie pomysli, ze mi sie wydaje, ze to niemozliwe, ale to mozliwe!!!
Bylam juz raz w ciazy i wiem czego sie spodziewac.
Umiem odroznic prace jelit i bulgotanie w brzuchu od subtelnych ruchow mojego dziecka.

Sa one na razie tak delikatne ze wyczuwalne jedynie w totalnym bezruchu, jak leze na plasko.
I nie sa to kopniaki, bo dziecko jest malutkie, prawdopodobnie odczuwam je tylko wtedy, kiedy obroci sie calym cialem i uderzy w sciane macicy.

Reka na brzuchu sa na razie wogole niewyczuwalne ale czuje je w srodku i strasznie sie ciesze.
Teraz tylko czekam, ze beda sie nasilac, bo Amelka nie moze sie doczekac, jak bedzie czuc dzidzie :)

reklama
dotkas
no naprawde trzymam sie ciebie kochana!!:*:) hehe
powiem ci ze ja tez z synkiekm niezdrowo jadlam mcdonald...cipsy... zupki ..do tego jak nie chcialo mi sie gotowac kupowalam gotowe sosy w sloikach..do tego dodawalam kurczaka ryz i gotowe:D synek zdrowy naszczescie... zreszta lekarz mi powiedzial ze dziecko i tak zabierze wszystko to co najlepsze z naszej diety a poprostu my bedziemy miec niedobory przez to

a ze sie was zapytam podnosicie czasem dzieci na bujaczke czy cos?? ja malego czasem musze gdzies podsadzic niektore rzeczy sa mega wysokie... wszedzie trabia ze nie mozna dzwigac.. powyzej 5 kg moj wazy 16,5...nie nosze go nic z tych rzeczy ale czasem trzeba podsadzic ,pomoc to chyba nieuniknione

Do góry