reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwiecień 2013

reklama
Cześć :)
Margot ja rybę wędzoną jem, w pierwszej ciąży też jadłam z resztą mieszkam nad morzem więc jak tu nie jeść zwłaszcza że uwielbiam ryby prawie w każdej postaci:-D
Shy znajoma miała na początku ciąży jelitówkę i lekarz niestety nic jej nie mógł przepisać żeby ulżyć, musiała swoje odcierpieć najlepiej skonsultuj to ze swoim lekarzem jak Cię dopadnie ale może uda Ci się jej uniknąć :)
Nef mi na ból głowy pomaga picie wody w dużych ilościach, nie wiem co to ma do rzeczy ale działa :-D
Dotkass gratuluje awansu ;-):-D teraz musisz o Nas dbać hihi życzę Ci dużo zapału do nowej funkcji!! mam pytanie czy na listę wpisujemy datę z USG czy OM u mnie jest 5 dni różnicy :/
pscółka ja odpuszczam badania prenatalne, a pomiar NT ma robić na zwykłej wizycie kontrolnej. U nas w rodzinie nie ma wad genetycznych, jestem przed 30-tką, z pierwszą ciążą problemów nie było a do specjalisty mam kawał drogi a badanie kosztuje ok 300 zł także jestem dobrej myśli że obędzie się bez niego :)
cytrusik ja też lubię jesień, sama z resztą jestem z listopada ;)
Pchła ja w pierwszej ciąży małą poczułam ok 16 tyg, teraz też czekam na tę chwilę z niecierpliwością :)
Smile_ ja się z takim określeniem nie spotkałam ale rozwaliło mnie całkowicie :szok: u mnie w mieście większość jest młodych mam - małe miasteczko, marne możliwości, brak pracy, te które chcą się uczyć pouciekały a reszta została i pozakładała rodziny
Notka mi wszyscy mówią że teraz chłopak będzie a ja wiem że będzie dziewczynka choć wyraźnego przeczucia co do płci nie mam - u mnie w rodzinie jest tak że rodzą się tylko tej samej płci nie ma parek :tak:a że mam dziewczynkę to teraz druga do kompletu z resztą tak bym nawet chyba wolała ;)

Dużo zdrowia dla Waszych pociech bo widzę że wirusiska jesienne rządzą :/
A mnie rozwalają miny ludzi jak dowiadują się że w ciąży jestem i to pytanie: znowu?!już?!tak szybko?! sąsiadka to wczoraj z wrażenia prawie ze schodów zleciała :/ a mała zaraz 14 m-cy kończy a oni reagują jakbym wczoraj urodziła:-D

ja też czytałam że koniec 3 miesiąca i I trymestru to jakoś 13/14 tydzień,

dotkass- coś jest rzeczywiście z tymi młodymi małżeństwami, w moim otoczeniu też przetrwało tylko 1, a ja jestem z moim mężem też 16 lat, że tym że 5 po ślubie- do tego nigdy nam się nie spieszyło, tylko martwię się o mojego braciszka niedawno wziął ślub- on ma 24 lata, jego zona 21, ale to takie wesele z miłości, o dzieciach jeszcze nie myślą, mam nadzieję, że będą wyjątkiem potwierdzającym regułę

witam dziewczęta :)
właśnie pochłonęłam miskę jogurtu naturalnego z bananem, kiwi i musli..ale się napchałam..chociaż wiem że na maks godzinę mi starczy ... ja w końcu nie wiem kiedy urodzę i jaki ten termin podać..lekarz mi nie powiedział a ja w euforii nie zapytałam. Niech będzie ta z kalkulatora..a pewnie dzieci wyjdą miesiąc wcześniej.
Śniło mi się że będą dziewczynki :D

Pianka, wpisz oba terminy podając w nawiasie, który jest który, wpiszę w kolejności pod tym pierwszym, ale będziemy wiedziały że jest też drugi :tak:, to ma być dla nas, a że chciałabym żeby ładnie wyglądało to już takie moje zboczenie estetyczne ;-):-p

majra :-D to jak my...w październiku minie nam 16 lat odkąd jesteśmy razem (fakt,że związek był bujny, ale jak tu mówić o zwiążku mając 16 lat :-D, rozchodziliśmy się, w między czasie sobie żyliśmy, próbowaliśmy, smakowaliśmy, a i tak nas do siebie ciągnęło i tak zostało...i powiem, że dobrze, bo przynajmniej jesteśmy siebie pewni :tak:), a także w październiku minie nam 5 lat ślubu :tak:

to w moim otoczeniu nikt ze znajomych ktorzy maja slub za soba jeszcze sie nie rozwodzi, a wiekszosc brala slub wlasnie przed 25 rokiem zycia;) wrecz przeciwnie z tego co widze to szczesliwe malzenstwa, niektorzy powoli mysla o dzieciach, inni juz pierwsze maja za soba ;)
wydaje mi sie, ze rozwody to jednak nie kwestia wieku tylko dobrania sie.
ja bralam slub jak mialam 23 lata, maz 24... wczesniej 9 lat bylismy razem :-) maz juz mi sie oswiadczyl na pierwszym roku studiow, ale ja zawsze twardo stapalam po ziemi i uznalam " ok, pierscionek przyjmuje, ale slub po studiach":-)
teraz jestemy ponad 2 lata po slubie, ja mam 25, maz 26 i chyba kochamy sie jeszcze bardziej. no i decyzja o dziecku pojawila sie teraz, bo dopiero teraz mamy oboje stala prace, dochody pozwalajace na dodatkowe wydatki (jak dziecko ;)), do tego kupilismy mieszkanie, ktore teraz sie co prawda buduje, ale w przyszlym roku wprowadzimy sie do niego juz w trojke ;) na rozwod w kazdym razie sie nie zanosi :-p

tak sobie mysle, ze mala poprawka... lada dzien stuknie mi 26 :D musze sie pozegnac z mysla o byciu 25-letnia :-D

Ostatnia edycja:
Dotkass a tam się będziemy bawić wpiszę z OM bo z USG to i tak się jeszcze może zmienić:-)przecież milimetr w pomiarze i już data inna :)
Agus chyba pora zmienić napis nad suwaczkiem na kruszynki nasze :-D:-D

witajcie :-)

aisak_85
- kochana odezwij się koniecznie

krolewnazmarcepana- kochana bo są też takie lumpy gdzie ciuchy wiszą na wieszakach, niestety dziecięce raczej trzeba wyszperać ale można wyrwać na prawdę cudeńka

mamakruszynki -gratuluję udanej wizyty :biggrin2:

Shy -na jelitówkę nie ma rady, jedynie możesz uzupełniać elektrolity, można je kupić w aptece..

Pchla_Szachrajka- ja w ciązy miałam mega wrażliwy brzuch i wszelkie te gumy na moim brzuchu mnie irytowały bo swędziała mnie skóra. Co do wieku ja mam 30 lat i to będzie moje drugie dziecko, ale prawda jest taka, że to każda z nas lub też losy życiowe decydują o momencie kiedy będzie się mamą..

Dotkass - kochana gratuluję nowej funkcji ;-) no i oczywiście wizyty, szkoda, że nie robili ci usg- czyli nadal mogą być bliźniaki :-D:-D:-D:-D

tiramissu84 watek zamkniety oznacza, że tylko osoby zgłoszone przez moderatora będą miały tam dostęp

pscółka i spółka- badanie genetyczne to badanie przezierności karkowej Gynae.pl - Informacja Ginekologiczna - Gabinet USG 3D/4D i jest to norma NFZ więc lepiej przeznacz te pieniązki na coś innego :biggrin2: a z drugiej strony ciekawi mnie co wchodzi w zakres tego badania za 550 zł bo możliwe, ze tam jakąś krew, łożyko itp pobieraja.

Smile_- zdróweczka dla synusia :biggrin2: Maja tez uwielbia przytulać, głaskać śpiewać do brzuszka

Notka- ja nie mam żadnego przeczucia chociaż powiem ci, że menu, wymioty, mdłości itp mam tak samo jak przy Mai, super, że kolacyjka sie udała a babcia zadowolona... obsługa dziewczynek nie jest taka trudna :-D:-D:-D

reklama
white, jak to mówią od każdej reguły jest wyjątek ;-):-D wiesz nasi znajomi też nie rozwodzili się 2 lata po ślubie, ale jakoś tak koło 30-tki właśnie, mając już dzieci, ale cóż ja uważam, że lepiej żeby się rozwodzili, niż dziecko miałoby patrzeć jak rodzice się nie nawidzą :tak:

Do góry