reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwiecień 2013

hehe nam sie juz większe nie zmieści narazie :p bo i tak mamy sypialnie na styk :p a jak sie tu zdecydowalismy przeprowadzic to jeszcze nie wiedziałam o ciąży a umowa juz podpisana była, nie pomirzylismy sypialni i tylko sie modliłam zeby sie nie okazało ze 3 łóżka sie nie zimieszczą :D
ale spoko jest nasze łoże, łóżeczko Mai, małe łóżeczko dla dzidzi, komoda i jeszcze jedna komoda sie zmiesci dla malenstwa :D takze jest luzik :D
NO TO NIE jest wcale mala!:)duzo sie zmiescilo:) my wynajmujemy -takze wybralismy sobie duzy dom:) i mamy duze sypialne:tak:

reklama
ale mam dzisiaj kiepski dzień.

poczytałam Was ale nawet nie mam sił odpisywać...bleee źle mi okropnie.

idę poukładać klocki z moim kaszlącym synkiem.

NO TO NIE jest wcale mala!:)duzo sie zmiescilo:) my wynajmujemy -takze wybralismy sobie duzy dom:) i mamy duze sypialne:tak:

hehe :D ale wstawie zdjęcie to zoabczysz jak wszsytsko jest upchane haha :D bo moze malenka nie jest ale jbyło ciężko ułożyć to bo kaloryfer więc łóżko juz tam stać nie powinno tym bardzij łóżeczko ;/
z resztą jutro wstawie fotke bo teraz juz spadam robic meżowi obiad ;d i sama zobaczysz ze sypialnia nieustwna :D a i my nie mamy ramy łóżka tylko dwa materace takie wielkie wiec i tak mniej miejsca zajmują niz łóżką z ramą :p

ja teraz synowi przemeblowalam pokoj i polozylam mu lozko kolo grzejnika:)na zime cieplo mu bedzie bo mamy duzy dom i ciezko go ogrzac...;/takie minusy duzych pomieszczen...

ladies, my też mamy duże łóżko, ale marzy mi się właśnie takie 200 na 220, albo większe, nie chodzi o długość, ale o szerokość, nawet się śmiałam do R ostatnio, że będziemy musieli zmienić, bo jak drugie dziecko będzie wskakiwało nam do łóżka to już będzie nam ciężko :-D
do listy już Cię dopisałam :tak:
kochanie, nie wiem czy to dobry pomysł, by łóżko dziecka stało przy kaloryferze, nawet dorosłemu nie zdrowo tak spać, a co dopiero dziecku :tak:,my na górze w sypialniach zawsze mniej grzejemy, bo lepiej się śpi, znacznie lepiej :tak:

strasznie kłuje mnie lewa pierś w środku tak jakby pod sutkiem, nie wiem co się dzieje...miałyście tak?

Ostatnia edycja:
no wiem ze niezdrowo ale jak nagrzeje przed snem a pozniej dopiero nad ranem no to nie bedzie suchego powietrza ani goracego grzejnika:) bo na czas snu nie bede grzala a jak jednak bede musiala to przesune troche lozko:))
na cieply grzejnik dobrze tez polozyc cos mokrego wtedy nawilza sie powietrze podobno:))
co do piersi mialam skurcze piersi normalnie jak przy karmieniu piersia taki skurczyk czuc jak mleko naplywa..mialam takie cos i meczylo caly dzien:)
piersi nam sie przygotowuja do karmienia:)beda kluc pewnie nie raz:):)

dziewczyny jak to jest ze spodniamy ciazowymi..
jak moj rozmiar spodni jest 8 przed ciazowy:) a teraz juz sie nie dopinam i mnie cisna sa bardzo obcisle.. mam jedne spodnie o rozmiarze 10 i sa oki luzne:) i wygodne:)
to ciazowe wybrac 8 czy 10??
kupuje przez ebay i nie wiem na co sie zdecydowac
czy taka 8 bedzie wieksza jako ciazowa??

ladies, ja jak kupowałam ciążowe to rozmiar, który noszę, albo rozmiar większy, bo u mnie nie tylko brzunio rośnie, wyślij zapytanie jak coś o wymiary :tak:, jeżeli chodzi o nawilżanie to tak, jak powiesić np mokry ręcznik to nawilża się powietrze, ale tylko, gdy grzejnik grzeje w danym momemcie :tak:, a to kłucie to zupełnie inne niż jak mleko napływało, wtedy to takie fajne uczucie jest jakby mrowienie, a teraz takie bolesne kłucie...ała :no:

nkie wiem moze piersi sie powiekszaja i tak to czujesz mam tak czasem:) ja zauwazylam ze juz zaczynam miec zamaly stanik i piersi takie ciezkie sie zrobily...
do tego sutki mam jak murzynka takie ciemne:)hehe

i te zyly piekne niebieskie ... widac je na kilometr:D

reklama
to widze, że nie zkumałam co to plan porodu :-)
mnie chodzi o to, że ja nie lubie się na coś na stawić jak ma być inaczej... hahaha Ponieważ M nie przejawiał chęci do porodu rodzinnego. poprosiłam w pierwszej ciąży moja mamę... bardzo bałam się tego, że jak ja nie będę dawała rady z bólu imi świadomość odejmie to nie będzie nikogo kto by mi pomógł :-) Ale wtedy miałam cudowną ginekolog prowadzącą. Rodziłam w szpitalu w którym pracowała, a przez to ze plany ( bo miało być CC) zmieniły się miesiąc przed rozwiązaniem, obiecała ze odbierze poród i tak było, kiedy pojawiła sie w pracy opadł ze mnie cały strach...co do wymagania i dbania o swoje prawa hmmmm nawet mojej gin nie udało się wywalczyć z położną oszczędzenie krocza chociaż synek byl malutki. Wiec ni mniej ni więcej życzę nam samych super ludzi z powołaniem którzy będą odbierać nasze porody...bo w pl to niestety powodzenie porodu zależy od szczęścia :-(

Do góry