reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwiecień 2013

aneczka852
- nie no pani doktor powaliła mnie na kolana... matko skąd ty ją wzięłaś??

white_orchid -oj współczuję kochana... musisz jeszcze trochę wytrzymać! powodzenia na wizycie

ladies - dużo zdrówka dl syneczka :-) Mam nadzieję, że wyniki będą prawidłowe i nie martw się na zapas, urodziłaś zdrowego synka z drugim na pewno będzie wszystko ok :-)

Ankzoc - za to w urzędach 19 wiek. Jak kiedyś potrzebny mi był skrócony akt chrztu, to czekałam 2 tygodnie i doczekałam się… ręcznie wypisywany druczek, z imionami rodziców ojciec Stanisław, matka Józef. Ciekawe ile nad tym myśleli?
:-D

musiała cię zaboleć ta prawda, że mamusia okazała się panem :-D:-D:-D nie no brak słów!

Tasia001 - pewnie znajomości trzeba wykorzystywać

Dotkass - co do piersi to ja mam taki czasami ból jakby mi się pokarm już zebrał i zastał... ech

myszka_1405 - oj kochana współczuję takich warunków... ja to lubię jednak ciepełko... życzę ci szybkiego zmiany mieszkanka...

cytrusik- wiesz co czasami to mam już takie głupie myśli, że po to mi ta ciąża i drugie dziecko, skoro teraz tak jest,.,. wiem wiem grzeszę... ale to te hormony... mam wrażenie jakbyśmy nie potrafili już być rodziną, jestem ja i Maja a mój mąż ma tv, prace, mecze i tam chyba czuje się najbardziej szczęśliwy. jesli chodzi o plan porodu to dla mnie abstrakcja ja tam nie mam zamiaru nic takiego robić... co do mycia to ja widziałam myślałam, że w szoku będę przez następną dobę.. normalnie produkcja seryjna

krolewnazmarcepana - ona ma dopiero dwa latka... moja oduczyła się jak miała 2,5, ale mojej kuzynki córeczka 2 latka będzie miała w grudniu a już od wakacji bez papersa. Ale ona siedzi z nią w domu, zaczęło się od wysadzania co 30 min aż dziecko pojęło o co chodzi... możesz spróbowac jak masz w sobie doysyć determinacji i czasu. My tez przechodzilismy bunt 2 latka, oczywiście mała wrzeszczała a my ją zostawialiśmy taką złoszcząca, kładząca się na podłogę i czekaliśmy z boku

Wiecie, że ja pierwszy raz od was dowiedziałam się o czymś takim jak plan porodu :confused: ale nie zamierzam skorzystać!

reklama
Krolewna - książeczki z nocnikiem polecam o ile Twoja mała lubi 'czytać'. Mój ma z 50 książek w pokoju i jak siądzie do 'czytania' to wszystkie przewertuje. Pierwsze książeczki dostał jak miał 6m i od tej pory je kocha.
Nef - ja Antka też sadzałam odkąd już fajnie siedział... ale co z tego. Nauczył się raczkować to zaczynał uciekać. A przecież nie przykleję go do tego nocnika. Nie ma co. Każde dziecko inne i każde kiedyś załapie. Jeszcze nie widziałam żeby 6/7 letnie dziecko z pampersem chodziło, więc o to się nie boje :D. Kiedyś się nauczy :p
Dotkass - takie babska to tylko rozstrzelać. U nas Antek tez nie raz robi jakieś histerie. Nic tylko wziąć go na ręce i oddalić się od tego co krzyk powoduje. A niech inni się patrzą. Nie pamięta wół jak cielęciem był ;)

Krolewna - książeczki z nocnikiem polecam o ile Twoja mała lubi 'czytać'. Mój ma z 50 książek w pokoju i jak siądzie do 'czytania' to wszystkie przewertuje. Pierwsze książeczki dostał jak miał 6m i od tej pory je kocha.
Nef - ja Antka też sadzałam odkąd już fajnie siedział... ale co z tego. Nauczył się raczkować to zaczynał uciekać. A przecież nie przykleję go do tego nocnika. Nie ma co. Każde dziecko inne i każde kiedyś załapie. Jeszcze nie widziałam żeby 6/7 letnie dziecko z pampersem chodziło, więc o to się nie boje :D. Kiedyś się nauczy :p
Dotkass - takie babska to tylko rozstrzelać. U nas Antek tez nie raz robi jakieś histerie. Nic tylko wziąć go na ręce i oddalić się od tego co krzyk powoduje. A niech inni się patrzą. Nie pamięta wół jak cielęciem był ;)

my tez mamy pełno cała półka jedna na regale takze spoko :D moze gdzies takie kupie ;d;d

ehh dziewczyny, Dorotka chyba bardziej mam pytanie do Ciebie bo Twój mąż ma działalność czy tam firme ??
powiedz mi w jaki sposób jest liczony wasz dochód do becikowego ?? jak urodzisz w kwietniu to biorą pod uwage dochód z poprzedniego roku czy jak to jest ??

ehh dziewczyny, Dorotka chyba bardziej mam pytanie do Ciebie bo Twój mąż ma działalność czy tam firme ??
powiedz mi w jaki sposób jest liczony wasz dochód do becikowego ?? jak urodzisz w kwietniu to biorą pod uwage dochód z poprzedniego roku czy jak to jest ??
hmmm, kochana zagięłaś mnie :-D, mąż ma działalność dopiero rok czasu, rozliczam się z nim, ja nie miałam dochodu w tym roku prawie wogóle (nie licząc "zapomogi" z UP), wydaje mi się, że będzie liczony dochód z poprzedniego roku kalendarzowego- czyli z 2012 r (średnia z 12 m-cy), ale to też chyba wszystko zależy czy jest się na liniowym i w jaki sposób się rozliczasz, m-cznie, kwartalnie, czy rocznie? sama nie wiem, księgowa nam zdejmuje wszystko związane z rozliczeniem z głowy, muszę się Jej zapytać :zawstydzona/y:

hmmm, kochana zagięłaś mnie :-D, mąż ma działalność dopiero rok czasu, rozliczam się z nim, ja nie miałam dochodu w tym roku prawie wogóle (nie licząc "zapomogi" z UP), wydaje mi się, że będzie liczony dochód z poprzedniego roku kalendarzowego- czyli z 2012 r (średnia z 12 m-cy), ale to też chyba wszystko zależy czy jest się na liniowym i w jaki sposób się rozliczasz, m-cznie, kwartalnie, czy rocznie? sama nie wiem, księgowa nam zdejmuje wszystko związane z rozliczeniem z głowy, muszę się Jej zapytać :zawstydzona/y:

hehe spokoo moze dowiem sie jeszcze od kogos :p bo mąż zapragnął teraz firme zakłądac i dochód będzsie spory więc jeśli za rok to sie załapiemy a jeśli jakos inaczej to pewnie nie ;[;[

krolewna mi się wydaje, że dochód rozkłada się na 12 m-cy :tak:, ale liczy się dochód, a nie obrót...to jaką firmę mąż chce zakładać skoro taki dochód w pierwszych miesiącach będzie miał ogromny? (przepraszam, że pytam)

reklama
Do góry