reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Odnosnie jeszcze podzialu na lepsza i gorsza plec -

jak ja nie lubie tego ...
denerwuja mnie takie teksty, jak sie zaluje kobiety ze ma same corki, bo "kto ci ogrod skosi i zarowke wymieni"
i na odwrot, ta ktora ma samych synow tez jest zalowana, "bo kto ci w kuchni pomoze i w domu posprzatac"
Przeciez dzieci nie hoduje sie na jakichs parobkow..

A niektorzy caly czas maja takie podejscie i to wcale nie tylko starsze pokolenie:baffled:

reklama
Iśku - no moja mnie nie oszczędzała ale ona pod koniec 6 m-ca już głową w dół się obróciła, więc... okopane żeberka miałam

Notka - dzięki... ale fakt dziecięca szczerość jest niesamowita :-) a tak w ogóle to planujecie jeszcze 4 bobo ;-)Super że chłopaki dbają tak o czystość :-) to ważne... co do wagi oj tam.... bedziemy się martwić po porodzie ;-)

aaaa19 - no to podziwiam cię, ze masz tyle siły :-)

Dotkass - super, że Ami juz lepiej, ja też zrobię rosołek zaraz moja Maja uwielbia

Oliwka 36 - pewnie jak z synem idziesz po mieście to wyglądacie jak para a nie jak mama i syn ;-)

Odnośnie płci to powiem wam że ja od dziecka pragnęłam mieć córeczkę, zostawiałam dla niej swoje bobasy, lalki z pewexu :-D jakbym chciała się zabezpieczyć na przyszłość... oczywiście jak dowiedziałam się, że będzie córcia to cieszyłam się ogromnie... jednak bobasy trzymane 20 kilka lat w szafie zdziałały cuda :-D:-D:-D teraz było mi to obojętne, pragnełam córci mam drugie może być chłopcem lub dziewczynką, ale jakoś gdzieś w głębi serca trochę mnie przerażało mieć synka... dokładnie miałam takie myśli czy poradzę sobie... ale przecież to człowieczek mały i nie ważne jakiej będzie płci... tak samo potrzebuje ciepła, miłości, dbałości itd! Myślę że samo wychowanie jest wielką niewiadomą wiąże się z radością, smutkami, porażkami i sukcesami nie zależnie kogo się wychowuje....

a to coś dla mamuś które mają synków, fajny artykuł, polecam ja synka nie mam a przeczytałam go :-)
Facet dla innej kobiety | NaTemat.pl

Witam Was.
Wczoraj sie dowiedziałam ze jestem w 14 tygodniu a nie w 13 ale to zawsze tydzien do przodu hahaha 20 grudnia wypadnie połowa ciekawe co wtedy wyjdzie z terminem porodu i faktycznym obecnym stanem ciazy heheh
Chciałabym zeby maluch juz cos tam kopał bo do polowkowego jeszcze 6 tygodni ..ciagnie mi sie ta ciaza jak cholerka :)
a chciałabym juz czuć ze tam jest we mnie ta mała istotka :P

Wczoraj zrobiłam gar zupy kalafiorowej z tona mieska heheh ładnie opskubałam udka i w zupie se miesko pływa z ziemniaczkami i marhewka i wszystkim innym hehe mniam mniam zupy na 3 dni bo mała je w przedszkolu hahah...miałam juz takiego smaka na zupe ze mnie kreciło a tydzien temu spaliłam maszynke elektryczna :) gotowałam jajka i woda wyciekła i gniazko głowne w kuchni sie spaliło :P zdolna jestem :) bo na takiej jakis czas gotowałam ..ale przedwczoraj w koncu skusilismy i kupilismy butle gazowa bo na to mam kuchenke...
moze dzisiaja skusze sie na zrobienie karpatki ale niemam brytfanki i kicha heheh...

no wlasnie sikanie na stojaka jest super, zazdroszcze faceta tez bym tak chciala:wściekła/y::wściekła/y::-):-)

haha widze, ze tu wiecej zazdrosnic jesli chodzi o meskie mozliwosci dotyczace sikania :-D:-D
ja jak bylam mala to w ogole chcialam byc chlopcem i uwazalam, ze to wielce niesprawiedliwe ze nie moge sikac na stojaco :-D nawet kiedys sprobowalam :zawstydzona/y::zawstydzona/y: skonczylo sie zabawnie :-p

teraz czasami stara sie unikac tego mycia rak... .. nie dotyka siurka ani niczego i mowi''mamusia mam cyste raczki nie dotykalem nic'' hahaha

jaki cwaniak :-D

co do plci to ja mam wrazenie, ze spokojnie naucze sie i obslugi chlopca i dziewczynki :-) kwestia poznania tajnikow pielegnacji tego co miedzy nozkami (co pewnie skomplikowane nie jest) i tyle :)
bawic tez spokojnie moge sie z chlopcem... tak do 5 roku zycia w zasadzie tylko z chlopcami sie trzymalam, mialam swoja kolekcje resorowek, obrazkow z gum Turbo, siedzialam z chlopakami w naszej 'bazie' itp. wiec kumam czacze :-D a ze potem przyszedl nagle czas lalek Barbie, konikow Pony i innych takich to rownie dobrze bede sie umiala bawic z dziewczynka :-D
moj maz tez chyba nie bedzie mial zadnych problemow... generalnie dziecko jest dla niego m.in. pretekstem zeby sobie nakupowac Lego Technics :-D mowie mu ostatnio, ze to raczej takie bardziej chlopiece i co zrobi jak bedzie dziewczynka... no ale on zadnych problemow w tym nie widzi - przeciez dziewczynka tez moze sie zajawic na stacje kosmiczna :-D

a moje dziecko wlasnie jakis czas aktywnosci ma. od rana bylam na gimnastyce dla ciazowek, troche pobiegalam po miescie, wiec fajnie bujalo i pewnie bylo spanko. teraz zjadlam obiad, leze sobie spokojnie z lapkiem i sie zaczelo dziac cos w srodku :D widocznie przestalo bujac i nastapilo przebudzenie :-)

a dzis mam zamiar ugotowac ogorkowa na najblizsze pare dni :-) wybitnie w tej ciazy mam ochote na wszystko co kwasne... pochlaniam kilogramy cytrusow, kupilam sobie kwasne zelki, no i te ogoreczki kiszone i ogorkowa :-)

Notka, gratuluję czekoladowej wagi ;-):-)

Ewafoto, no niestety masz rację:no: smutne to, ale prawdziwe...ja od zawsze marzyłam o dziewczynce i mam, nigdy natomiast nie rozgraniczałam tego na to co może, a czego nie może albo nie powinna, zresztą dla mnie nie ma takich granic, ja sama dostałam kiedyś od ojca taką drewnianą skrzynkę z narzędziami (mnniejsze niż normalne, ale prawdziwe, nie zabawkowe, szkoda, że już ich nie mam), zawsze mu pomagałam, uwielbiam patrzeć na samochody w warsztatach i moim marzeniem jest kiedyś złożyć jakieś autko, takie wiecie stare podpicować pod maską, ten zapach smaru :tak::-) obawiam się natomiast, że jakbym miała synka to rozpieściłabym go, Amelcię traktuję bardzo "ostro" tzn tak, by była samodzielna, a boję się, że na chłopca będę dmuchać i chuchać :zawstydzona/y:

ankzoc ale czujesz jakie jest zdziwenie "moherowych beretów" jak powie do mnie mamo:-)
:-D:-D:-D

white tym to się nie przejmuj, bo moja Ami zaczęła bawić się lalkami dopiero jak dowiedziała się, że jestem w ciąży, ale to taka zabawa ot co, ale jak widzi w telewizji lego Star Wars, albo tego typu to nie ma opcji pod choinkę już sobie zamówiła, samochodów ma od pyty...jakbyś zajrzała do Jej zabawek pomyślałabyś, że to zabawki chłopca u którego przez przypadek znalazło się kilka lalek :tak: ale ja też pamiętam wolałam skakać po drzewach, ganiać z chłopakami i bawić się autami :-D

Ostatnia edycja:
Witam się czwartkowo :-)
Fajnie macie, że czujecie ruchy, ja to sama nie wiem czy czuję ruchy, czy jelita, zwłaszcza, że wczoraj ugotowałam gar grochówki i tylko ją jem :-D:-D (wobec czego gazy są na miejscu:zawstydzona/y:) Ale, nie wiem, czy Wam pisałam, czy nie, kupiłam detektor tetna płodu i goraco polecam. Fajna sprawa, zwłaszcza aby się uspokoić. Poza tym, nie ma się co dziwić, że mogę nie czuć ruchów przez tą moja warstwę hipopotamią :zawstydzona/y:choć w ciązy przytyłam tylko 1,5 kg :szok: same więc widzicie jakie mam zapasy kalorii, dziecko ma czym się odżywiać:-D:-D:-D
No, tradycyjnie zapomniałam co miałąm napisać, chyba zacznę to robić tak jak Wy, w wordzie :-D

A ha !!! Dotkass, dlaczego mnie nie ma w kwietniówkach :angry::-D:-D mam termin na 04.04.2013. dodaj jak możesz, dziękuję :-D

reklama
aisak_85 - tyle wlaczyłaś o malucha, że na pewno będzie dobrze... oboje jesteście bardzo silni

Oliwka 36 - kochana ja nie muszę sobie wyobrażać, znam to z autopsji moja szwagierka drobna, niska ma 40 lat a jej syn 20 kawał chłopa wysoki sportowiec wygladają jak para :-D jak on do niej rzuci mamo... to się aż ludzie oglądają

white_orchid - kochana... dla mnie to nic dziwnego Maja miała etap bajki Tomek i przyjaciele i dostała cała kolejkę na święta... za to syn mojej szwagierki bawi się u nas bobasem albo też gotuje na Mai kuchni, fajnie, że dzieciaki mają możliwość zabawy różnymi zabawkami

Dotkass - m się wdaje że tak własnie jest że mama bardziej rozpieszcza synka a tatuś córeczkę!

Iśku - no to cię synuś oszczędził, moja pewnie miała mało miejsca, bo brzucha nie miałam jakiegos welgachnego a jedna 3900 wagi i 58 cm

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry